5 Kedai Aksesori Kereta Putrajaya Terbaik

Posted on

Kedai Aksesori Kereta Putrajaya terbaik termasuk Sas Auto & Tyre, GoMechanic – Car Care & Repair Center dan Bateri Kereta Delivery Putrajaya.

Putrajaya merupakan destinasi yang popular di kalangan penduduk Malaysia dan pelancong kerana kawasan ini dikenali sebagai pusat pentadbiran kerajaan dan tumpuan pelbagai acara.

Bagi penggemar kereta, Putrajaya juga menawarkan pelbagai kedai aksesori kereta yang terkenal dengan kualiti produk yang tinggi dan perkhidmatan yang baik.

Dalam artikel ini, kami akan mengenalkan 5 kedai aksesori kereta Putrajaya terbaik yang pastinya akan memenuhi keperluan anda dalam mengubahsuai kereta anda.

Jadi, jika anda mencari kedai aksesori kereta Putrajaya yang terbaik, baca terus untuk mengetahui lebih lanjut.

1. GoMechanic – Car Care & Repair Center

GoMechanic - Car Care & Repair Center
Kedai Aksesori Kereta Putrajaya GoMechanic
AlamatJln Diplomatik, Taman Rimba Alam, 62050 Putrajaya, Wilayah Persekutuan Putrajaya
Mapshttps://goo.gl/maps/vCW3hfBqSPR8JeyU9
Jam BukaIsnin – Ahad (08.00 – 20.00)
Telefon03-9212 1789
Websitemalaysia.gomechanic.com/malaysia
Review Google : 4.1 ⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

I recently got my car serviced and I must say I am really happy with the overall experience. Jeremy my Service Buddy was excellent, he patiently answered all my questions and gave me some really good suggestions. Thank you

Rajan ⭐⭐⭐⭐⭐

Very nice experience! Gave my bmw for denting and painting service. The quality and service was amazing. Service engineer coli and Hianec were very accommodating and service was awesome.

Monique Henry ⭐⭐⭐⭐⭐

Servis sangat bagus dan pantas, harga agak mahal jika dibandingkan dengan kedai lain. Review ikhlas. Terima kasih.

Shah Rosli ⭐⭐⭐⭐

2. Tinted Magic Putrajaya

Tinted Magic Putrajaya
Kedai Aksesori Kereta Murah Putrajaya Tinted Magic
Alamat5, Jalan Cyber Valley 1a/3, 43800 Dengkil, Selangor
Mapshttps://goo.gl/maps/9BNGNehtT1ex7SV18
Jam BukaSelasa – Khamis & Sabtu – Ahad (09.00 – 18.00)
Jumaat (09.00 – 12.30 & 14.30 – 18.00)
Isnin (09.00 – 15.00)
Telefon018-382 4413
FacebookTinted Magic Putrajaya
Instagram@tintedmagicputrajaya
Review Google : 3.9 ⭐⭐⭐

Ulasan:

“Crew buat kerja muka masam dan tak friendly”
Dah tu korang nak dorang senyum sepanjang masa ke macam mana.? Normal lah sibuk buat kerja.

So far, tinted okay. Harga murah. Tempoh pemasangan depend on type of car and material korang pilih. CRV ambik masa 2jam. Okay lah tak lama pun. All the best team. 🤟

Ashraf Farizal ⭐⭐⭐⭐⭐

Selesai pasang tinted cermin kereta (whole set HRV) dalam masa tak sampai 2 jam. Datang seawal jam 9am semasa kedai baru buka, belum ada customer lain, so tak perlu tunggu giliran. Ada KFC, Burger King, Pizza Hut, dan 2-3 restoran lain dalam satu kawasan yang sama- ada juga ruang menunggu jikalau nak duduk tunggu di bengkel.

Harga sangat berbaloi untuk kualiti. Sepanjang duduk memerhati, boleh nampak pekerja sangat cermat dan teliti. Pemasangan pun kemas. Overall, I’m really satisfied. Trusted and recommended for your car..

Marniyati Mohd. Nor ⭐⭐⭐⭐⭐

Kedai yang disyorkan untuk pemasangan tinted. Harga murah dan berpatutan. Ramai pelanggan yang hadir.
Staff yg memasang tinted kurang teliti semasa pemasangan.
Saya membuat aduan berkenaan gelembung udara selepas pemasangan, pihak kedai menukar 1 to 1 tinted yang bermasalah tanpa ada charge tambahan. 👍👍👍👍👍

Abdullah Harip ⭐⭐⭐⭐

3. Sas Auto & Tyre Sdn Bhd

Sas Auto & Tyre Sdn Bhd
Kedai Aksesori Kereta Putrajaya Sas Auto & Tyre
AlamatNO 53 JALAN INDUSTRI PUTRA 1, JLN P14J, Presint 14, 62050, Wilayah Persekutuan Putrajaya
Mapshttps://goo.gl/maps/Pxm4QaDJRF4WU3h99
Jam BukaIsnin – Sabtu (09.00 – 18.30)
Telefon019-668 7948
Websitesas-auto-tyre-sdn-bhd.business.site
FacebookSAS Auto & Tyre Putrajaya
Review Google : 3.9 ⭐⭐⭐

Ulasan:

Servis ok, barang2 penting pun ada

jem nenas ⭐⭐⭐⭐

Ganti skru cover enjin bawah depan yang tertanggal
Pro nampaknya kerja n pengurusan
Harga pun marhaen

Norbayah a.lateff ⭐⭐⭐⭐

Servis puas hati. Tak pernah Kene tipu lagi. Tanya direct n bincang kalau x puas hati. Recommended kalau org2 Putrajaya.

Mohd Waqiyuddin ⭐⭐⭐⭐⭐

4. Bateri Kereta Delivery Putrajaya

Bateri Kereta Delivery Putrajaya
Kedai Spare Part Kereta Putrajaya Bateri Kereta Delivery
Alamat10, Jalan Diplomatik 2/1, Presint Diplomatik, 62050 Putrajaya, Wilayah Persekutuan Putrajaya
Mapshttps://goo.gl/maps/vm2gcnY8Gde3Hw7x8
Jam BukaIsnin – Ahad (09.00 – 00.00)
Telefon016-964 3769
Websitecarbatterydelivery.my/tag/bateri-kereta-putrajaya/
Review Google : 5.0 ⭐⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

He is very friendly. It was a pleasant transaction. He checked the battery first before changing to ensure that the battery really needs to be replaced. Highly recommended. I am a very happy customer. Glad that I contacted him last week. Thanks Abang Ariff.

Zafeena Anis ⭐⭐⭐⭐⭐

Terbaik. Call bila masa sahaja dan akan terus datang ke tempat saya. Mmg cun

khairin Nazrin ⭐⭐⭐⭐⭐

Servis mmg terbaik tuan👍👍 bateri pn ade jenama

shazrul zhamir ⭐⭐⭐⭐⭐

5. Ariff Bateri Kereta Delivry Putrajaya

Ariff Bateri Kereta Delivry Putrajaya
Kedai Aksesori Kereta Putrajaya Ariff Bateri Kereta Delivery
AlamatApartment Blok B Jalan P8e Fasa 4, Presint 8, 62250, Wilayah Persekutuan Putrajaya
Mapshttps://goo.gl/maps/i4av8nVxVfvnro2m9
Jam BukaIsnin – Ahad (08.00 – 23.30)
Telefon016-964 3769
Review Google : 5.0 ⭐⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

Baru tukar bateri kereta kancil. Sangat membantu memberi penerangan terutama berkenaan penjagaan bateri kereta. Really recommended!!

Mohd Fairuz ⭐⭐⭐⭐⭐

Terbaik.. layanan dan servis pantas.. Harga pun berpatutan. Saya dapat cadangan battery yang recommended untuk Persona saya.. Awal-awal macam nak pakai model lain tapi lepas compare tgk memang betul brand yg dia recommend tu betul-betul baik.. Terima kasih..

Hafizul Asyrul Zulkhairi ⭐⭐⭐⭐⭐

Terbaik…. Sangat peramah dan trust saller… Spe2 yang ada masalah bateri nak tukar bateri nak tanya pasal bateri pm bro ni..

Azieatan 123 ⭐⭐⭐⭐⭐

Baca Juga: 9+ Kedai Aksesori Kereta Seremban Terbaik

Terdapat banyak pilihan kedai aksesori kereta Putrajaya, tetapi lima kedai yang disebutkan dalam artikel ini dianggap sebagai yang terbaik berdasarkan kualiti produk, perkhidmatan dan ulasan pelanggan.

Dengan mengunjungi kedai-kedai ini, anda pasti akan dapat memenuhi keperluan mengubahsuai kereta anda dan meningkatkan pengalaman memandu anda.

Jangan ragu untuk melawat kedai-kedai ini apabila anda berada di Putrajaya dan mencari aksesori kereta yang berkualiti.

Gravatar Image
Saya menyediakan maklumat terkini mengenai dunia mobil, termasuk ulasan, kajian, berita, dan banyak lagi. Saya juga menyediakan panduan yang berkaitan dengan pembelian, pemilikan, dan penjagaan mobil, serta petua yang berguna untuk membantu anda menikmati alam perkilangan automotif. Saya memberi anda asas yang diperlukan untuk membuat pilihan yang bijak dan tepat untuk memenuhi keperluan anda.

Leave a Reply