7+ Kedai Bateri Kereta Alor Setar Terbaik

Posted on

Kedai Bateri Kereta Alor Setar Terbaik termasuk 8. Kedai Tayar dan Bateri Redline Asia Auto Services 7. Rast Maju Ent Pusat Servis Kenderaan 6. Kedai Bateri (Syarikat Bateri Asia) Battery Shop…

Kedai Bateri ka Keta Alor Setar ni memang best sebab dorang ada pelbagai jenis bateri kereta yang boleh sesuaikan dengan model dan bajet korang.

Tak kira la kereta sedan, SUV, atau MPV, dorang pasti ada bateri yang tepat untuk korang. Bukan tu je, dorang pun bagi service yang bagus, cepat, dan efficient.

Memang senang hati bila dapat jumpa kedai yang boleh solve masalah bateri kereta cepat-cepat.

Dorang ni tak jual bateri je, tapi dorang punya staff pun expert dalam masalah bateri kereta. Jadi, kalau korang ada sebarang masalah teknikal, dorang boleh tolong check dan diagnose dengan cepat.

So, kalau korang ada masalah dengan bateri kereta, jangan tunggu lama-lama. Teruslah datang ke Kedai Bateri Keta Alor Setar ni.

Jom mulakan 8 Kedai Bateri Kereta Alor Setar Terbaik!

1. Pusat Tayar & Bateri Pendang – Alor Star

Pusat Tayar & Bateri Pendang - Alor Star
Kedai Bateri Kereta Alor Setar Pusat Tayar & Bateri Pendang – Alor Star
AlamatNO. B6, TAMAN SETAR II, Jalan Alor Mengkudu, 05400 Alor Setar, Kedah, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/GuAMpe3iR6gBoSRd6
Jam BukaSabtu – Khamis (09.00 am – 06.30 pm)
Telefon+601110501131
FacebookPusat Tayar & Bateri Pendang – Alor Setar
Review Google : 4.5 ⭐⭐⭐⭐⭐

Berikut Ulasan Kedai Bateri Kereta Alor Setar Pusat Tayar & Bateri Pendang – Alor Star:

Servis terbaikkkk. Tukar tayar dan buat allignment balancing. Tip top!!!

Mad Azizan ⭐⭐⭐⭐⭐

Experienced staff and friendly owner. They know their work very well and always give details explanation for what i need. Been to this shop for few times. If you looks for reliable tyre shop, this is the place. Highly recommended.

peiwen chan ⭐⭐⭐⭐⭐

Quality workmanship, good service, friendly boss

Ming Tan ⭐⭐⭐⭐⭐

2. Kedai Bateri Kereta Alor Setar Bateriku.com Pitstop Alor Setar

Bateriku.com Pitstop Alor Setar
Bateriku.com Pitstop Alor Setar
AlamatMasjid Aman Simpang Kuala, Jalan Kuala Kedah, 05400 Alor Setar, Kedah, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/zhS4iZLJ8v1JuZ9Z8
Jam BukaIsnin – Ahad (07.00 am – 00.00 pm)
Telefon+60194080086
FacebookBateriku.com Alor Star – Abg G 019 4080086
WebsiteBateriku,com
Review Google : 4.5 ⭐⭐⭐⭐⭐

Berikut Ulasan Kedai Bateri Kereta Alor Setar Bateriku.com Pitstop Alor Setar :

servis terbaik & pantas 👍🏻 terima kasih kepada helmi 🙋🏻‍♂️

Ulasan ⭐⭐⭐⭐⭐

Sangat2 kecewa dengan sikap staff , sangat sombong bila bercakap dan menjawab soalan yg diajukan . Bila support orang melayu attitude pulak macam apa lagi . Tak mau mai service batteri hampa yg kononnya ada waranti lagi jgn mai .

muhd amin ⭐⭐

Good services and consultation. My Passat now having good journey.

Haizon Husin ⭐⭐⭐⭐⭐

3. Kedai Bateri Kereta Alor Setar TSH Battery (TSH Auto Trading)

TSH Battery (TSH AUTO TRADING)
TSH Battery (TSH AUTO TRADING)
AlamatMalaysia, Kedah, Alor Setar, Bandar Alor Setar, Jalan Stadium, 邮政编码: 05100
Mapshttps://goo.gl/maps/TFZCR8f31FDb8PCFA
Jam BukaJumaat Rabu – Ahad (10.00 am – 09.00 pm)
Telefon+60173632623
FacebookTSH Auto Trading
Review Google : 5.0 ⭐⭐⭐⭐⭐

Berikut Ulasan Kedai Bateri Kereta Alor Setar TSH Battery (TSH AUTO TRADING) :

Very recommended, Superb service & very friendly + full of knowledge tentang battery kereta. Harga pun berpatutan.👍🏼💯

Hafiz Narizam ⭐⭐⭐⭐⭐

Good explanation, before replace depa check battery health dulu. Dah replace, depa buat diagnose. Recommended

Molly Alia ⭐⭐⭐⭐⭐

Professional service and good advice on battery maintenance. Quality batteries. Checks with a computer scanner.

R.Gunasekeran Naidu ⭐⭐⭐⭐⭐

4. Kedai Bateri Kereta Alor Setar SA Tyre & Battery Services

Kedai Bateri Kereta Alor Setar SA Tyre & Battery Services
Kedai Bateri Kereta Alor Setar SA Tyre & Battery Services
AlamatRumah Kedai No. 44, Jalan Sultanah Bahiyah, Taman Mergong, 05150, Alor Setar, Kedah, 05150 Alor Setar, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/ATuTzkkJDsrtiwiq8
Jam BukaSabtu – Khamis (09.00 am – 06.00 pm)
Telefon+60125544018
FacebookS A Tyre & Battery Services
Review Google : 4.9 ⭐⭐⭐⭐⭐

Berikut Ulasan Kedai Bateri Kereta Alor Setar SA Tyre & Battery Services:

Kedai taya yg harga berpatutan mesra pelangan

helmy [email protected] ⭐⭐⭐⭐⭐

Excellent service. Very professional, pleasant and friendly service.

cheehee H ⭐⭐⭐⭐⭐

Owner friendly, kind person,
best tyre service!

Azwan ⭐⭐⭐⭐⭐

5. Perkhidmatan Tayar dan Bateri Masjadi

Perkhidmatan Tayar dan Bateri Masjadi
Perkhidmatan Tayar dan Bateri Masjadi
Alamat05050 1477-1493, Jalan Teratai, Taman Sultan Badlishah, 05050 Alor Setar, Kedah, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/JAq8Rwk3vGYtj3vM6
Jam BukaIsnin – Ahad (09.00 am – 06.30 pm)
Telefon+6047724482
Facebook
Review Google : 4.3 ⭐⭐⭐⭐⭐

Berikut Ulasan Kedai Bateri Kereta Alor Setar Perkhidmatan Tayar dan Bateri Masjadi :

Good service and reasonable price. One of the reliable tyres and battery shops in town. They always help to check thoroughly, you can be safe on the road. There is a wait sometimes as they are popular stores. Safety and reliability are the top most important factors when it comes to the vehicle functions.

CK Tan ⭐⭐⭐⭐⭐

After perform tyre balancing aligment my car feels like F1 car.

PENG LEONG ERIC ONG ⭐⭐⭐⭐⭐

Claim hampir 9 bulan… Kedai dah dpt claim… Tapi tak masukkan lgi ke dlm acc pembeli… Dan tak call pon nk bgitau… Worst kedai ever…

Shafiq Jannah

6. Kedai Bateri (Syarikat Bateri Asia) Battery Shop

Kedai Bateri (Syarikat Bateri Asia) Battery Shop
Kedai Bateri (Syarikat Bateri Asia) Battery Shop
AlamatNo. 8, Taman Perniagaan Senangin, Jalan Senangin, 1, Jalan Sultanah Sambungan, 05150 Alor Setar, Kedah, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/FZnfrtirbgetxe2P7
Jam BukaSabtu – Khamis (09.00 am – 06.00 pm)
Telefon+60124761957
FacebookSyarikat Bateri Asia
Review Google : 4.3 ⭐⭐⭐⭐⭐

Berikut Ulasan Kedai Bateri Kereta Alor Setar Kedai Bateri (Syarikat Bateri Asia) Battery Shop :

Selain menjual battery,wayering pun mereka buat,harga berpatutan.

azani yusof ⭐⭐⭐⭐⭐

Good service!

Muhammad Amirul Hafiz bin Md Yazid ⭐⭐⭐⭐⭐

fast … knowledgeable …

sam artho ⭐⭐⭐⭐⭐

7. Rast Maju Ent Pusat Servis Kenderaan

Rast Maju Ent Pusat Servis Kenderaan
Rast Maju Ent Pusat Servis Kenderaan
AlamatNo 5, Taman Murni, Kampung Padang Perak, 05150 Alor Setar, Kedah, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/Z5GYrtzuMk4hBKSs7
Jam BukaSabtu – Khamis (09.30 am – 06.30 pm)
Telefon+60125430171
Facebook
Review Google : 4.7 ⭐⭐⭐⭐⭐

Berikut Ulasan Kedai Bateri Kereta Alor Setar Rast Maju Ent Pusat Servis Kenderaan :

Harga berpatutan. Utk pertukaran minyak engin, mereka banyak menggunakan jenama Rastech Lubricant. Ada jenama lain sepertia Eneos, Petronas.

Azwan Rosli ⭐⭐⭐⭐

Workshop terbaik…hidup bumiputra melayu

Idzham Muhammad ⭐⭐⭐⭐⭐

Kerja membaiki mmg terbaik, owner mesra dan mudah berurusan.. Tmpat menunggu pon selesa

FAHMI ABDULLAH ⭐⭐⭐⭐⭐

8. Kedai Tayar dan Bateri Redline Asia Auto Services

Kedai Tayar dan Bateri Redline Asia Auto Services
Kedai Tayar dan Bateri Redline Asia Auto Services
Alamat2A, Ground Floor, Batu 2, Seberang Jalan Putra Seberang, Jalan Putra, 05150 Alor Setar, Kedah, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/Dp8WVP4DAXsvZgUn7
Jam BukaIsnin – Ahad (10.00 am – 07.00 pm)
Telefon+60125649917
FacebookRedline Asia Auto Services
Review Google : 4.7 ⭐⭐⭐⭐⭐

Berikut Ulasan Kedai Bateri Kerwta Alor Setar Kedai Tayar dan Bateri Redline Asia Auto Services :

Servis cepat dan cermat.. terbaik

Rozaimi ABdul Talib ⭐⭐⭐⭐⭐

terbaik…pomen ramah…bawak sparepart sendiri n kedai ambil upah pasang pun boleh

zainal izham ⭐⭐⭐⭐

Good service

Mr. N Abraham ⭐⭐⭐⭐

Baca Juga: 11 Kedai Bateri Kereta Kuantan Terbaik

Jadi, itulah serba sedikit pasal Kedai Bateri Kereta Alor Setar yang korang patut tahu.

Kalau korang berada di sekitar Alor Setar dan memerlukan bateri kereta yang berkualiti tinggi, jangan teragak-agak untuk melawat kedai-kedai yang telah disebutkan tadi.

Dengan pelbagai jenama dan jenis bateri yang ditawarkan, korang pasti akan menemui yang sesuai dengan keperluan dan bajet korang.

Ingat, bateri kereta adalah komponen penting yang memastikan kenderaan korang berfungsi dengan baik.

Jangan terlalu lama menangguhkan penggantian bateri yang rosak atau lemah. Pilihlah kedai bateri yang boleh dipercayai dan menawarkan produk berkualiti untuk memastikan korang mendapatkan yang terbaik.

Jadi, tunggu apa lagi? Jomlah kunjungi Kedai Bateri Kereta Alor Setar yang terbaik dan dapatkan bateri yang berkualiti untuk kenderaan korang.

Leave a Reply