Top 7 Kedai Bateri Kereta Bangi Paling Best

Posted on

Kedai Bateri Kereta Bangi adalah satu dari banyaknya kedai automotif Selangor paling best yang boleh korang cuba!

Hey guys, apa khabar semua? Hari ni kita nak cerita pasal satu perkara penting dalam dunia automotive iaitu Kedai Bateri Kereta Bangi yang terbaik!

Bateri kereta ni macam nadi hidup motor korang, dia supply tenaga utama untuk start enjin dan bagi kuasa pada sistem elektrik kereta.

Tapi bila bateri dah tua atau tak berkualiti, memang stress lah kalau terkena masalah. Jadi, kita kena cari kedai bateri yang boleh dipercayai dan jual produk berkualiti tinggi, kan?

Jangan risau, korang tak perlu jadi pakar automotive untuk cari kedai bateri yang terbaik. Kita akan kupas satu persatu dan bagi tips apa yang korang patut tengok sebelum beli bateri.

Jom kita mulakan 7 Kedai Bateri Kereta Bangi Terbaik!

1. Kedai Bateri Kereta Bangi BateriHub Bangi

BateriHub Bangi
BateriHub Bangi
Alamat133, Jalan 8/1, Seksyen 8, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/JdseXMt5vwwxFMuc8
Jam BukaIsnin – Ahad (09.00 am – 10.00 pm)
Telefon+601700816081
FacebookBateriHub
Websitebaterihub.com
Review Google : 5.0 ⭐⭐⭐⭐⭐

Berikut Ulasan Kedai Bateri Kereta Bangi BateriHub Bangi :

saiful baterihub bagi servis terbaik. highly recommended! 👍🏼

Afiezul Yunus ⭐⭐⭐⭐⭐

Saiful islam bagi good service… friendly staff

Mohd Robi Baharum ⭐⭐⭐⭐⭐

Saiful bagi good servis, mesra pelanggan, good info. Thank you

Abdul Malek Umar ⭐⭐⭐⭐⭐

2. Kedai Bateri Kereta Bangi Silicon Auto (Bangi) Sdn Bhd

Silicon Auto (Bangi) Sdn Bhd
Silicon Auto (Bangi) Sdn Bhd
Alamat49, Jalan 8/1, Seksyen 8, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/2DiBS34jGuXJcrHU7
Jam BukaIsnin – Ahad (09.00 am – 06.00 pm)
Telefon+60389202284
FacebookSilicon Auto (Bangi) Sdn Bhd
Websitesilicon.com
Review Google : 4.9 ⭐⭐⭐⭐⭐

Berikut Ulasan Kedai Bateri Kereta Bangi Silicon Auto (Bangi) Sdn Bhd :

Mantap, servis cepat dan terbaik, harga pun okay..siap advise untuk next service nak kena tukar apa. Overall good 👍👍

Arif Asyraff ⭐⭐⭐⭐⭐

Proces penukaran tayar yang pantas dan efisien. Kerja terbaik. Keep it up SILICON AUTO

Ahmad Bazli ⭐⭐⭐⭐⭐

Service laju and very detail untuk every part yang perlu betulkan. Will repeat the service in the future :

Muhammad Fadhli ⭐⭐⭐⭐⭐

3. Tyreplus – LNP Autocare Sdn Bhd (Bandar Baru Bangi)

Tyreplus - LNP Autocare Sdn Bhd (Bandar Baru Bangi)
Tyreplus – LNP Autocare Sdn Bhd (Bandar Baru Bangi)
Alamat46, Jalan 4/11b, Bandar Baru Bangi, 43560 Bangi, Selangor, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/Sj67q4zdVyerA3S58
Jam BukaIsnin – Ahad (08.30 am – 07.00 pm)
Telefon+60382113766
FacebookTYREPLUS – LNP AUTOCARE SDN BHD
Websitetyreplus.com
Review Google : 4.4 ⭐⭐⭐⭐⭐

Berikut Ulasan Kedai Bateri Kereta Bangi Tyreplus – LNP Autocare Sdn Bhd (Bandar Baru Bangi) :

Very good respond service.. Friendly & transparent. Highly recommended

hafidzaiton Bangi ⭐⭐⭐⭐⭐

Bersih, kemas, tersusun, service yang bagus. Memang terbaik

Saliman Salamon ⭐⭐⭐⭐

Fast and efficient service, nice and helpful staff, clean and spacious

Norsiah Mohamed ⭐⭐⭐⭐⭐

4. Kedai Bateri Kereta Bangi Sse Car Auto Services

Kedai Bateri Kereta Bangi Sse Car Auto Services
Kedai Bateri Kereta Bangi Sse Car Auto Services
AlamatJalan 4/11b, Seksyen 4 Tambahan Bandar Baru Bangi, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/sLo3TokY3DAkFC5BA
Jam BukaIsnin – Ahad (09.00 am – 04.00 pm)
Telefon+60389275188
FacebookSse car auto services
Websitegoodyear.com
Review Google : 4.4 ⭐⭐⭐⭐⭐

Berikut Ulasan Kedai Bateri Kereta Bangi Sse Car Auto Services :

Reasonable price and great workmanship

Abdul Rauf ⭐⭐⭐⭐⭐

Fast and reliable service. Mechanic explained every single thing they did and parts they changed. Before and after. Good way to treat customers. Price is affordable too. Good job

Gregory Evan Nanson ⭐⭐⭐⭐⭐

Pusat service terbaik di Bdr Baru Bangi

Zanudin Mohd. Daud ⭐⭐⭐⭐⭐

5. Astia Battery Services

Astia Battery Services
Astia Battery Services
Alamat19, Jalan 8/1, Seksyen 8 Bandar Baru Bangi, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/cgLq1zzbRZNvyTiu5
Jam BukaIsnin – Ahad (08.00 am – 01.30 am)
Telefon+60389263322
Facebook
Website
Review Google : 3.9 ⭐⭐⭐⭐

Berikut Ulasan Kedai Bateri Kereta Bangi Astia Battery Services :

Reasonable battery price, usually RM10-20 cheaper compare to other shop around Kajang and BBBangi. Credit card payment option available at no extra charge.
They also brought your old faulty battery at reasonable price (RM20 for NS70)

K.R Ibrahim ⭐⭐⭐⭐

Terbaik kedai ni… Sy p check bateri air tembak, suspect alternator over charge. Selepas check rupanya terlebih isi air jerr. Dia check n tolong buang lebihan air. Service foc. Tq boss

Lina Syahril ⭐⭐⭐⭐⭐

Cheaper fast n efficient service

m shariz Abdullah ⭐⭐⭐⭐⭐

6. Weely Auto Service

Kedai Bateri Kereta Bangi Weely Auto Service
Kedai Bateri Kereta Bangi Weely Auto Service
Alamat56-G, Jalan 7/7a, Seksyen 7 Bandar Baru Bangi, 43650 Bangi, Selangor, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/ZVv4iGrsuvjYDcYVA
Jam BukaIsnin – Ahad (09.00 am – 06.00 pm)
Telefon+60389208612
FacebookWeely Auto Service
Website
Review Google : 4.5 ⭐⭐⭐⭐⭐

Berikut Ulasan Kedai Bateri Kereta Bangi Weely Auto Service :

Tempat ni memang aku paling percaya buat allignment balancing, jujur dan buat btol², tak pernah tak sedap handling kalau buat dkt sini.

m_h_b_r ⭐⭐⭐⭐⭐

Would highly recommend here. Diorg akan check yg perlu dan repair yang perlu je. Takkan suggest yg lain2 itu rosak ini rosak yg tak perlu pun, which you will end up paying for thousands like other shops.

amirul ash ⭐⭐⭐⭐⭐

Bos dan sorang pekerja shj baiki kereta. Tp cepat dan cekap. Bos ramah dan tk sorok apa2 kos. Puas hati dtg dr Setapak tukar steering rack & power steering hose.

Halim Aris ⭐⭐⭐⭐⭐

7. GoMechanic – Car Service Centre, Bangi

GoMechanic - Car Service Centre, Bangi
GoMechanic – Car Service Centre, Bangi
Alamat765, Jalan Reko, Bandar Kajang, 43000 Bangi, Selangor, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/45msbgprp2PtAJdw9
Jam BukaIsnin – Ahad (08.00 am – 08.00 pm)
Telefon+60392121789
Facebook
Website
Review Google : 4.9 ⭐⭐⭐⭐⭐

Berikut Ulasan Kedai Bateri Kereta Bangi GoMechanic – Car Service Centre, Bangi :

Very good service center for tata cars, superb staff, everything is done in a professional manner…

Brayden ⭐⭐⭐⭐⭐

Good professional approach of all the staff. Timely service and reasonable rates… Highly recommended…

Ronan Ronan ⭐⭐⭐⭐⭐

Best place to do your tata vehicle service. I got the chance to visit this place for my Tata motors vehicle service.

David ⭐⭐⭐⭐⭐

Baca Juga: 11 Kedai Bateri Kereta Johor Bahru Terbaik

Akhirnya, kita dah sampai ke penghujung artikel pasal Kedai Bateri Kereta Bangi Terbaik ni.

Semoga maklumat yang korang dapat dari artikel ni berguna dan membantu korang dalam mencari kedai bateri yang terbaik untuk kereta korang.

Jangan lupa, pilihlah kedai yang boleh dipercayai dan menawarkan bateri berkualiti tinggi.

Kedai yang ada teknisi yang pakar dan mesra pelanggan pun satu kelebihan tambahan.

Ingat, bateri yang berkualiti adalah penting untuk memastikan kereta korang sentiasa berfungsi dengan lancar.

So, kalau korang ada plan nak tukar bateri kereta, bolehlah pertimbangkan untuk pergi ke Kedai Bateri Kereta Bangi Terbaik ni.

Leave a Reply