Top 8 Kedai Bateri Kereta Semenyih Paling Best

Posted on

Kedai Bateri Kereta Semenyih adalah satu dari banyaknya kedai automotif Selangor yang paling best untuk korang cuba!

Kedai bateri kereta ni memang jadi “knight in shining armor” kalau bateri kereta korang teruk.

Dia ada segala jenis bateri kereta yang korang perlukan, dari yang mampu milik hingga yang berkualiti tinggi.

So, tak kira la korang pakai kereta apa pun, pasti ada bateri yang sesuai untuk korang.

Tapi, tunggu dulu! Bukan setakat tu je, korang juga boleh dapat khidmat nasihat daripada pakar-pakar bateri kat sini.

Dorang memang tahu betul pasal bateri kereta. Jadi kalau korang tak pasti jenis bateri mana yang sesuai untuk kereta korang, tanya je dorang. Tak payah nak pusing-pusing cari sendiri, kan?

Jadi, jangan biarkan masalah bateri kereta mengganggu rutin harian korang. Lupakan perasaan letih dan geram tu.

Dapatkan bateri kereta yang terbaik dan berkualiti tinggi di Kedai Bateri Kereta Semenyih ni.

Jom kita mulakan 8 Kedai Bateri Kereta Semenyih terbaik!

1. Kedai Bateri Kereta Semenyih BateriHub Semenyih

BateriHub Semenyih
BateriHub Semenyih
AlamatNo.1, Taman Semenyih, 43500 Semenyih, Selangor, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/pXGY99qauixjbSdo9
Jam BukaIsnin – Ahad (08.00 am – 07.00 pm)
Telefon+601700816081
FacebookBateriHub
Website Baterihub.com
Review Google : 5.0 ⭐⭐⭐⭐⭐

Berikut Ulasan Kedai Bateri Kereta Semenyih BateriHub Semenyih :

Servis yang mantap dari tuan Iskandar, penerangan yang jelas dan hasil kerja yang memuaskan.. good job.

ABDULLAH BIN YAHAYA (JTM-HQ) ⭐⭐⭐⭐⭐

Servis terbaik dan pantas. En Iskandar installer yang sangat berpengalaman dan sangat membantu. 👍👍👍

Mohd Zamir Zainal ⭐⭐⭐⭐⭐

Service terbaik dari Julia dan Iskandar (the installer / technician). Sambil pasang sambil educate customer the Do’s and Dont’s.

Khairul Nazri Abd Wahib ⭐⭐⭐⭐⭐

2. Kedai Bateri Kereta Semenyih Bateriku.com Semenyih

Bateriku.com Semenyih
Bateriku.com Semenyih
Alamat18-G ASCOTTE BOULEVARD Jalan, Persiaran Bandar Rinching, 6/1, 43500 Semenyih, Selangor, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/k959KjQQv3HhXQfh7
Jam BukaIsnin – Ahad (08.30 am – 08.00 pm)
Telefon+60143773175
FacebookBateriku.com Semenyih
Websitebateriku.com
Review Google : 5.0 ⭐⭐⭐⭐⭐

Berikut Ulasan Kedai Bateri Kereta Semenyih Bateriku.com Semenyih :

Semalam 12/4 last minutes battery kereta kong ,😢 almost 6 pm roger bateriku , they still provide services 👍🏻 goodjob and thank you very much provide service terbaik. Very recommended , nanti kalau battery problem saya repeat lagi ya

fatin nabihah ⭐⭐⭐⭐⭐

very helpful, has good speaking skills, very respectful and very kind.
Be hero-zamani

Muhammad Ammar ⭐⭐⭐⭐⭐

Bhero zamani, fast delivery,fast service & action good job

Mohd husairI Hussin (Dk) ⭐⭐⭐⭐⭐

3. Kedai Bateri Kereta Semenyih Silicon Auto Sdn. Bhd. Semenyih

Silicon Auto Sdn. Bhd
Silicon Auto Sdn. Bhd
Alamat48-G, Jalan Tps 1/4, Taman Pelangi Semenyih, 43500 Semenyih, Selangor, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/x3AbPP9QwN3cRKM86
Jam BukaIsnin – Ahad (09.00 am – 06.00 pm)
Telefon+60387234721
FacebookSilicon Auto
Websitesiliconauto.com
Review Google : 4.6 ⭐⭐⭐⭐⭐

Berikut Ulasan Kedai Bateri Kereta Semenyih Silicon Auto Sdn. Bhd. :

Best, dapat menyelesikan masalah kereta saya…

LOVE CINTAHATI ⭐⭐⭐⭐⭐

Good place, very well equipped with machines and tools to service your car. They done a very thorough job

Wan Ahmad ⭐⭐⭐⭐⭐

Good service and advice before they do any work on your car.

Karunakaran Krishna Nair ⭐⭐⭐⭐⭐

4. Wss Car Service Center Sdn Bhd Semenyih

Wss Car Service Center Sdn Bhd
Wss Car Service Center Sdn Bhd
AlamatNo 25G,27G & 29G, Jalan Semenyih Sentral 1, Taman Semenyih Sentral, 43500, Selangor, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/3tu7NKFesBvGQXsb8
Jam BukaIsnin – Ahad (10.00 am – 07.30 pm)
Telefon+60122837813
FacebookWss Online
Review Google : 4.2 ⭐⭐⭐⭐⭐

Berikut Ulasan Kedai Bateri Kereta Semenyih :

Quick and efficient outdoor spare tyre replacement service. Went to the store to replace both front Continental CC6 tyres with the new CC7 ones,

Kean Soh ⭐⭐⭐⭐

Good service and reliable workshop

Bruce Foo ⭐⭐⭐⭐⭐

een here twice for tyre alignment, rotation, balancing, repair dar puncture. Service was adequate and fast. So quick that they did not inform the car was ready 😄

Paul Wan ⭐⭐⭐

5. Syed Motors Sdn Bhd Semenyih

Kedai Bateri Kereta Semenyih Syed Motors Sdn Bhd
Kedai Bateri Kereta Semenyih Syed Motors Sdn Bhd
Alamatlot 18, Jalan Besar, Pekan Semenyih, 43500 Semenyih, Selangor, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/HwYLGayUBiqSc1jX6
Jam BukaIsnin – Sabtu (09.00 am – 06.00 pm)
Telefon+60167211414
FacebookSyed Motors Sdn Bhd
Review Google : 4.9 ⭐⭐⭐⭐⭐

Berikut Ulasan Kedai Bateri Kereta Semenyih SYED MOTORS SDN BHD :

Layanan servis terbaik. Harga berpatutan. Staf dpt menerangkan part aircond perlu di servis dgn jelas. Very recommended.

Muhd Faiz ⭐⭐⭐⭐⭐

Great service. Highly recommended especially yang nak repair atau flushing aircond. Tempat menunggu selesa.

Mohd Ridzuan ⭐⭐⭐⭐⭐

Compressor x jln.g kedai cina smua suh tukar sbji..adik tu tgk suh tukar clutch magnet jer.terbaik lah

Norlaila MdSaad ⭐⭐⭐⭐⭐

6. Bengkel Kereta Semenyih Kesuma Auto Services

Bengkel Kereta Semenyih Kesuma Auto Services
Bengkel Kereta Semenyih Kesuma Auto Services
AlamatLot 738-B, Batu 23 1/2, Kampung Rinching Hulu, 43500 Semenyih, Selangor, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/gyzQo5kxoJTURmxE9
Jam BukaIsnin – Sabtu (09.00 am – 06.00 pm)
Telefon+60138804142
Facebook
Review Google : 4.6 ⭐⭐⭐⭐⭐

Berikut Ulasan Kedai Bateri Kereta Semenyih Bengkel Kereta Semenyih Kesuma Auto Services :

Strongly recommended. The owner and the crews are friendly and humble. Price: very reasonable (kalau nak murah sangat, gi beli parts kat kedai n pasang sendiri lah bro. Jgn lupa beli macam2 tools kat Mr Diy dulu ya😁.)

Mohd Nadzri Ibrahim ⭐⭐⭐⭐⭐

Our go-to mechanic, simply honest and skilled tradesmen.

Len Hernandez ⭐⭐⭐⭐⭐

Keseluruhan dari segi servis & kos berbaloi. Tapi dari segi customer servis agak teruk. Kena improve. Call susah angkat & whatsapp susah reply. Kena bagi sorang handle no untuk senang customer contact.

Dhia Delisha TV ⭐⭐⭐⭐⭐

7. Fastrack Tyre Battery & Services-Semenyih

Fastrack Tyre Battery & Services-Semenyih
Fastrack Tyre Battery & Services-Semenyih
Alamat7-G, Jalan Tps 2/1, Taman Pelangi Semenyih 2, 43500 Semenyih, Selangor, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/iEtQKBsCU627tWaE6
Jam BukaIsnin – Sabtu (09.00 am – 06.30 pm)
Telefon+60107774245
FacebookFastrack Tyre Battery & Services – Semenyih
Review Google : 4.7 ⭐⭐⭐⭐⭐

Berikut Ulasan Kedai Bateri Kereta Semenyih Fastrack Tyre Battery & Services-Semenyih :

Servis terbaik. Harga berpatutan dan jelas. Staff semua membantu. Next time nak datang servis cni lagi. Recommended! Thankyou guys!!

Veelenda Victor ⭐⭐⭐⭐⭐

Kereta saya ada masalah aircond. Bilamana suhu dan cuaca sekarang sangat panas. Jadi saya call nombor kedai dan booking time slot servis. Kedai servis terbaik sejak 2013 di Prima Saujana. Cawangan kedua di Taman Pelangi 2 Semenyih.

Ameer Mohamad ⭐⭐⭐⭐⭐

Very good Service.
Professional service center.
Very confortable waiting room.

zulfadly saiful ⭐⭐⭐⭐⭐

8. Kedai Bateri Kereta Semenyih R.Muthusamy

Kedai Bateri Kereta R.Muthusamy
Kedai Bateri Kereta R.Muthusamy
AlamatJalan Tiga, Pekan Semenyih, 43500 Semenyih, Selangor, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/2ifwyGFtR5xv3NVg9
Jam BukaIsnin – Ahad (09.00 am – 07.00 pm)
Telefon+60126304953
Facebook
Review Google : 4.4 ⭐⭐⭐⭐⭐

Berikut Ulasan Kedai Bateri Kereta Semenyih Kedai Bateri Kereta R.Muthusamy :

servis cepat harga murah

nurul aniza ⭐⭐⭐⭐⭐

Harga murah. Servis baik.

cikgu faza abdullah ⭐⭐⭐⭐⭐

Warm welcome, good services

BeastMaster ⭐⭐⭐⭐⭐

Baca Juga: 11 Kedai Bateri Kereta Kuantan Terbaik

Jadi, itulah serba sedikit cerita tentang kedai bateri kereta terbaik di Semenyih. Korang boleh nampak sendiri betapa pentingnya bateri yang berkualiti untuk memastikan kereta korang berjalan lancar dan tiada masalah.

Dengan memilih kedai bateri yang terbaik, korang boleh mendapatkan bateri yang sesuai dengan keperluan kereta korang dan pasti tahan lama.

Ingat, jangan pandang remeh masalah bateri kereta. Selalunya masalah bateri ni akan datang tanpa dijangka, jadi lebih baik korang sentiasa bersedia dengan bateri yang baik.

Sekarang, korang dah tahu di mana nak cari kedai bateri terbaik di Semenyih, jadi jangan lepaskan peluang untuk dapatkan bateri yang berkualiti tinggi.

Leave a Reply