Top 10 Kedai Cat Kereta Shah Alam Paling Best

Posted on

Kedai Cat Kereta Shah Alam merupakan satu dari banyaknya kedai automotif Selangor yang boleh dipilih untuk baiki kereta korang.

Halo gays! Hari ni kami nak kongsi dengan korang pasal 10 kedai cat kereta Shah Alam terbaik yang korang kena check out!

So, selain dari kereta korang sentiasa berfungsi dengan baik, penting jugak kan nak pastikan kereta korang nampak cun dan menarik perhatian?

Kalau korang tinggal kat Shah Alam atau berdekatan dengan kawasan tu, kami recommend korang check out kedai-kedai cat kereta ni.

So kalau korang nak tahu lagi pasal kedai-kedai ni dan apa yang diorang tawarkan, jangan lupa untuk baca artikel kami yang berjudul “10 Kedai Cat Kereta Shah Alam Terbaik” ni.

Okaylah, sampai sini sahaja perkongsian kami kali ni. Selamat membaca!

1. Kedai Cat Kereta Shah Alam Bengkel Kereta Ketuk & Cat MR

Bengkel Kereta Ketuk & Cat MR
Kedai Cat Kereta Shah Alam Bengkel Kereta Ketuk & Cat MR
AlamatLot 2701 B, Jalan Mantap 25/126, Taman Sri Muda, 40400 Shah Alam, Selangor, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/fnNiQhpcjHSKvb7f8
Jam BukaIsnin – Ahad (9.30 am – 7.00 pm)
Telefon+60 16-949 0366
FacebookBengkel Kereta Ketuk & Cat MR
Websitehttps://bengkel-kereta-ketuk-cat-mr.business.site/
Review Google : 5.0 ⭐⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

Fast response. Most important, superbly fast service. 10.30 hantar, 1.30 siap! Kerja pun kemas. Tq uncle muthu n worker!

Noraida Azimi ⭐⭐⭐⭐⭐

Cat kereta saga 2016
– dapat a very good result warna totally the same as body
– uncle mesra
-sangat recommend

Aiman Haikal ⭐⭐⭐⭐⭐

accident langgar orang sampai bengkok frame kereta, terus call and pergi bengkel uncle muthu. dia explain lebih detail masa kat bengkel and bagi option macam mana nak repair kerosakan, sesuai untuk orang yang kuat gelabah macam saya sebab uncle tenang je explain pros and cons option untuk baiki kerosakan tu. harga pun berbaloi, petang ni hantar esok petang dah boleh ambil. bukan baiki kemek and frame je, siap betulkan balik fitment bumper yang lari tu. apapun service memang terbaik, murah, dan cepat!

Muhamad Nur Raziq Mohd Zawawi ⭐⭐⭐⭐⭐

2. Bengkel Kereta Foo Chew ( Paint / Cat , Ketuk repair Body dent car , Cermin / windscreen ) Workshop

Bengkel Kereta Foo Chew
Kedai Cat Kereta Shah Alam Bengkel Kereta Foo Chew
Alamat1595, Jalan Teruntum 12, Jalan Meru, 41050 Klang, Selangor, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/eVUJEzUuaJupUSKP7
Jam BukaIsnin – Sabtu (8.00 am – 6.30 pm)
Telefon+60 16-236 9771
Websitehttps://bengkel-kereta-foo-chew-spray-paint-cat-ketuk.business.site/
Review Google : 4.6 ⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

Sangat puas hati. Mechanic sangat berpengalaman. Ketuk body terus siap dlm 3 jam.

Muslim Bin Muhammad ⭐⭐⭐⭐⭐

Went in for skirt spray and installation, and walk out a happy man ^^
Nice work and very reasonable price 👍🏼

Philip Lee ⭐⭐⭐⭐⭐

Wow! That sums up my experience. Very good handiwork and reasonable price. Very honest and will only advise you to replace what is absolutely necessary. If can repair, they will do that. Ah San @ Anderson and his team are a nice bunch indeed. Highly recommended.

Brian J S ⭐⭐⭐⭐⭐

3. Bengkel Cat Kereta – Bro Autopaint Garage

Bengkel Cat Kereta - Bro Autopaint Garage
Kedai Cat Kereta Shah Alam Bro Autopaint Garage
AlamatLot 4027,Jalan 1D Kampung Baru Subang, Seksyen U6, 40150 Shah Alam, Selangor, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/RfbX7mrwgxa3qaL18
Jam BukaIsnin – Sabtu (9.00 am – 6.00 pm)
Telefon+60 13-525 6876
FacebookBro AutoPaint Garage – Bengkel Cat Kereta
Websitehttps://broautopaintgarage.com/
Review Google : 4.6 ⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

Secara keseluruhan sy berpuas hati. Layanan amat baik. Mungkin boleh perbaiki dr segi QC sebelum serah kereta. Sikit2 tu biasalah. Kita manusia. Keep it up dan teruskan improve dari segi kualiti & kekemasan dari masa ke semasa. Semoga semakin maju. 👍👍👍

Fadzli Joe ⭐⭐⭐⭐⭐

Bengkel Cat yang popular bagi peminat2 kereta. Harga yang berpatutan, kualiti cat setanding dengan bengkel2 cat yang mahal. Tidak perlu diragui lagi ketelitian semburan cat. Pemiliknya bernama Angah, seorang yang tampan lagi mesra Alam…. Lokasi Di Kg Melayu Subang, boleh waze terus ke pintu kedai… Menang terbaik👏👏👏👍🏻👍🏻👍🏻

romy rawk ⭐⭐⭐⭐⭐

kedai cat bro autopaint garage sangat2 profesional.staff2 sangat baik dan banyak kongsi tentang kualiti cat dan cara penjagaan supaya cat bertahan lebih lama.saya mengalu2kan anda datang sendiri ke kedai ini.tq kepada owner ya🌟🌟🌟🌟🌟

azrin ramli ⭐⭐⭐⭐⭐

4. Bengkel cat kereta sarip spray

Bengkel cat kereta sarip spray
Kedai Cat Kereta Shah Alam sarip spray
AlamatLot 9872, 3, Jalan Karas 36/12, Kampung Jawa, 40470 Shah Alam, Selangor, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/122eHBe45eQUvk6u8
Jam BukaSabtu – Khamis (9.00 am – 7.00 pm)
Jumaat (9.00 am – 5.00 pm)
Telefon+60 13-611 4880
FacebookBengkel cat kereta sarip spray
Websitehttps://bengkel-cat-kereta-sarip-spray.business.site/
Review Google : 4.4 ⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

I had a small dent on my bumper and he fixed it free of charge! Terima kasih banyak bang moga murah rezeki selalu

ALIF HARRIS BIN ALLAN YEOH KM-Pelajar ⭐⭐⭐⭐⭐

Recommended!! Owner baik sgt. I gave him the wrong code color which apparently it’s not the original color of the car. Tapi owner tak charge pun. Dia just charge harga cat luar dalam je. Plus bonet kereta bocor so kat dlam bonet tu banjir tp sy tak pernah perasan. So owner bengkel repair without kenakan any charges. Thanks a lot bos!!

Nad Jamal ⭐⭐⭐⭐⭐

Excellent workmanship, very detail & friendly. Rate is affordable with good quality service. Completion service was within the agreed timeline. I’m so happy with the results, kudos to En. Sarip & team. Semoga maju jaya!

Muhammad Husni Sabari ⭐⭐⭐⭐⭐

5. Kedai Cat Kereta Shah Alam Sam Lean Auto Body Repair

Sam Lean Auto Body Repair
Kedai Cat Kereta Shah Alam Sam Lean Auto Body Repair
Alamat18, Jalan Kukuh 25/42, Taman Sri Muda, 40400 Shah Alam, Selangor, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/9t7HhCQm4N9Teiq89
Jam BukaIsnin – Sabtu (8.00 am – 7.00 pm)
Telefon+60 12-392 8532
Facebookhttps://my184494-sam-lean-auto-body-repair.contact.page/
Review Google : 4.4 ⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

very good . i went to toyota workshop to fix a minor scratch and dent and they told me all sorts of nonsense , telling me how they have to remove the whole part and they charged me rm1200. i did not want to pay so much for such a minor problem so i found this shop . very friendly uncle , they make my dent disappear and they covered the scratches perfectly all in less than a day and final cost was only rm280. reasonable and good service

Samuel Lim ⭐⭐⭐⭐⭐

Went to fix my dented front bumper, bonnet and head lamp. Super fast service. Got a quotation within few hours vs Toyota few days. Sent me photos of the progress while they were working on it. Very fast and good quality work. Toyota told me that since it is a “major” work, need 1-2 weeks. But it only took this great workshop 1.5 days. I sent my car on Friday morning, got it back the next day before 5pm. Dented fixed, Headlamp and the lightings fixed, paintings done and looks as good as new. Mr Kok was very professional and explained to me the details of the work. Honest and reasonable price.

Elena Chuah ⭐⭐⭐⭐⭐

Datang untuk repair bonet x boleh buka..free of caj..n sekejap je repair..5 minit dh siap..sangat terbaik servis kt sini..nasib baik sy x jadi pergi ke bengkel melayu yg lagi satu tu..kalau x..kena caj rm200 utk repair bonet x boleh buka saja..😅😅..highly recommended👍👍

nurul luna ⭐⭐⭐⭐⭐

6. Kedai Cat Kereta Shah Alam Jebat Painting Body Spray Works

Jebat Painting Body Spray Works
Kedai Cat Kereta Shah Alam Jebat Painting Body Spray
AlamatKampung Jln Kebun, 40460 Shah Alam, Selangor, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/rfjmR8kS8zAfwvza6
Jam BukaIsnin – Sabtu (9.00 am – 7.00 pm)
Telefon+60 17-784 4872
FacebookJebat Painting Body Spray Works
Instagramjebatpaintingpage
Review Google : 4.6 ⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

Office sudah besar… Berkembang pesat.. Tahniah… Highly recomended

Abdullah Yusoff ⭐⭐⭐⭐⭐

Nice setup. One stop center for your car needs but to me it’s a bit pricey. Maybe job quality is good la. Quite a long queue for paint job.

Mohd Nizam ⭐⭐⭐⭐⭐

Went to check equipment after installing. 2 post hoist, air compressor, tyre changer and low hight platform air lifter. The boss Mr Ahmed was there. A new set up looking at the cars for painting and repairs was a surprise to me. Place was clean and staff were friendly. Syabas Mr Ahmed.

Attila Danker ⭐⭐⭐⭐⭐

7. Poh Leong Auto Care- Specialized in spray painting, welding, body works, & wind screen

Poh Leong Auto Care- Specialized in spray painting
Kedai Cat Kereta Shah Alam Poh Leong Auto Care
AlamatTemasya Industrial Park, No. 23, Jalan Penulis U1/42, Hicom-glenmarie Industrial Park, 40150 Shah Alam, Selangor, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/eqDcZMWRoZTygkok7
Jam BukaIsnin – Jumaat (9.00 am – 7.00 pm)
Sabtu (9.00 am – 6.00 pm)
Telefon+60 16-393 8886
Review Google : 4.5 ⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

1st time pergi ke bengkel Poh Leong..datang cuma nk welding tapak untuk absorber bonnet belakang..alang² nampak keje dah cun..beli dan pasang je terus absorber baru..memang teramat baikk..layan customer cun, buat keje pun cun, semua nya cun cunnn..memang berbaloi

Ahmad Syahir ⭐⭐⭐⭐⭐

Restored my car to its new life. 😍 work done here is detailed and mr leong are very active in updating you throughout the process of painting.

Alif Aiman Azizi ⭐⭐⭐⭐⭐

Uncle was friendly and healthy 😃.Fixed and sprayed my car bumper. Sent my car in at 10am, done by 5pm. All for Rm400. Guess it’s alright as times are tough. I would say he did a really good job. Thanks.

Aron ⭐⭐⭐⭐⭐

8. Bengkel Mengetuk Mengecat dan Kimpalan Murah _SPK Autocoat Workshop

SPK Autocat Workshop
Kedai Cat Kereta Shah Alam SPK Autocat
AlamatLot 3518, Kampung Subang Baru, 40150 Shah Alam, Selangor, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/jRkiSDX4xNAsxNU8A
Jam BukaIsnin – Jumaat (9.00 am – 7.00 pm)
Sabtu (9.00 am – 6.00 pm)
Telefon+60 13-322 2198
FacebookPakar Mengecat, Mengetuk dan Kimpalan Kereta
Websitehttps://bengkel-mengecat-mengetuk-dan-kimpalan-spkautocoat.business.site/
Review Google : 4.8 ⭐⭐⭐⭐

Ulasan Kedai Cat Kereta Shah Alam SPK Autocat:

bengkel cat terbaik..harga brpatutan.senang runding.bru lps cat my wira.hasil memuaskan… recommended 👍👍👍👍 tq bos.service mmg tip top.siap ikut msa yg dijanjikan.⭐⭐⭐⭐⭐

andy Kadok ⭐⭐⭐⭐⭐

Hasil kerja yang memuaskan dgn harga yang berpatutan..siap awal dari jangkaan..waranti pun lama..owner sempoi je..ending produk tu yg penting..nmpak ada gilap plastik lama bagi nmpak baru dan bersihkan kesan gam lama di frame window..terbaik!!

Wan ⭐⭐⭐⭐⭐

Owner kedai hensem mcam hasil kerja …kemasss
MCM kilang

Acul Black ⭐⭐⭐⭐⭐

9. Bengkel Lik Sim

Bengkel Lik Sim
Kedai Cat Kereta Shah Alam Bengkel Lik Sim
Alamat31, Jalan Kukuh 25/42, Taman Sri Muda, 40400 Shah Alam, Selangor, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/ZUveuWZD5VTrh2Zv5
Jam Buka
Telefon+60 3-5122 9999
Websitehttps://my114203-bengkel-lik-sim.contact.page/contact-details#!
Review Google : 4.3 ⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

Went here to attach the rear bumper. Fast and good service. Also take their service to polished the front lamp. Very satisfied with their job, both lamp are like new. The price charged are reasonable. Thank you. Recomended workshop. 👍🏻

Fahmi Zulkifli ⭐⭐⭐⭐⭐

Servis yang baik.cepat dan puas hati

MOHD RIZDWAN SYAH ⭐⭐⭐⭐⭐

Kena tawar harga

zaid khalduni ⭐⭐⭐⭐

10. ATS Automotive Paint Shah Alam

ATS Automotive Paint Shah Alam
Kedai Cat Kereta Shah Alam ATS Automotive Paint
Alamat19, Jalan Toman Tiga 17/58c, Seksyen 17, 40000 Shah Alam, Selangor, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/Be3cfaAJKPyFgSwf8
Jam BukaIsnin – Sabtu (9.00 am – 6.00 pm)
Telefon+60 13-588 4535
Facebookcatkereta_admiraltech_solution
Review Google : 5.0 ⭐⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

Good quality of work, senang berurusan, kerja sangat pantass harga pun berpatutann 👍👍

Muhammad Ilham Ahmad Fuad ⭐⭐⭐⭐⭐

Owner bengkel mudah bawa bincang, service berkualiti, harga setanding dengan hasil kerja. Saya berani rekemen kedai ni.

Mohd Firdaus Muhamad ⭐⭐⭐⭐⭐

Harga berpatutan & boleh dibawa bincang mengikut bajet..hasil kerja amat berpuas hati dan kemas…siap lebih cpt dari tarikh yg ditetapkan…
Saya amat rekemen kedai ni.Owner pon baik hati

Hariz Sufian ⭐⭐⭐⭐⭐

Baca Juga: 13 Kedai Aksesori Kereta Shah Alam

Okay guys, itu dia 10 kedai cat kereta Shah Alam terbaik yang kami nak rekemenkan untuk korang.

Semua kedai ni memang terkenal dengan kualiti kerja yang terbaik dan harga yang berpatutan.

Jangan lupa untuk fikirkan dengan teliti sebelum korang buat keputusan untuk hantar kereta korang untuk dicat.

Pastikan korang dapatkan harga yang terbaik dan kualiti yang memuaskan hati.

So, kalau korang ada kedai cat kereta kegemaran korang yang tak tercantum dalam senarai ni, bolehlah share kat ruangan komen.

Terima kasih sudi membaca artikel kami yang berjudul “10 Kedai Cat Kereta Shah Alam Terbaik”. Sampai jumpa lagi!

Gravatar Image
Saya menyediakan maklumat terkini mengenai dunia mobil, termasuk ulasan, kajian, berita, dan banyak lagi. Saya juga menyediakan panduan yang berkaitan dengan pembelian, pemilikan, dan penjagaan mobil, serta petua yang berguna untuk membantu anda menikmati alam perkilangan automotif. Saya memberi anda asas yang diperlukan untuk membuat pilihan yang bijak dan tepat untuk memenuhi keperluan anda.

Leave a Reply