Top 7 Kedai Cermin Kereta Ampang Paling Best

Posted on

Kedai Cermin Kereta Ampang adalah satu dari banyaknya kedai automotif Selangor paling best yang mesti korang cuba!

Hei, korang pernah dengar tak pasal Kedai Cermin Kereta Ampang ni? Aku nak cerita ni memang hebat gila! Jadi, jangan lepaskan peluang, baca sampai habis tau.

So, cerita ni bermula bila cermin kereta aku pecah teruk. Macam nak pengsan aku tengok cermin kereta tu.

But then, ada kawan bagitau aku pasal Kedai Cermin Kereta Ampang ni.

Aku pun try je la pergi ke kedai tu. Dulu nampak macam kedai biasa je, tapi bila masuk, memang terkejut gila aku tengok collection diorang.

Cermin kereta banyak gila jenis dan design. Confirm korang takkan kecewa tengok pilihan diorang.

Yang best lagi, harga dia memang murah habis! Diorang punya harga memang tak boleh lawan.

Aku punya cermin kereta yang pecah tu diorang pasang dengan harga yang memang jimat gila. Memang rezeki habis!

Tapi bukan tu je, diorang punya service pun memang terbaik. Diorang friendly gila, boleh cakap campur-campur bahasa Melayu dan English.

So, memang senang je nak berurusan dengan diorang. Kalau ada apa-apa soalan pasal cermin kereta, diorang punya staff pun layan dengan baik.

Jadi, kalau korang ada masalah cermin kereta, aku rekemen korang pergi ke Kedai Cermin Kereta Ampang ni.

Harga berbaloi, kerja cepat siap, dan service memang terbaik. Trust me, korang takkan menyesal pergi ke kedai ni.

Okaylah, tu je la cerita aku pasal Kedai Cermin Kereta Ampang ni.

Jangan lupa share cerita ni dengan kawan-kawan korang yang ada masalah cermin kereta. Memang worth it la pergi ke kedai ni.

1. CW Auto Glass Service Centre | Insurance Panel Kedai Cermin Kereta | Insurance Panel Windscreen Specialist

CW Auto Glass Service Centre | Insurance Panel Kedai Cermin Kereta | Insurance Panel Windscreen Specialist
Kedai Cermin Kereta Ampang CW Auto Glass Service Centre
Alamat8, Jalan Cahaya 1, Pandan Cahaya, 68000 Ampang, Selangor, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/8SFu6Fj58rbeH8j58
Jam BukaIsnin – Sabtu (10.00 am – 05.00 pm)
Telefon+60 16-686 8850
FacebookCW Auto Glass Service Centre – Insurance Panel Windscreen Specialist
Review Google : 4.4 ⭐⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

Owner kedai sangatlah friendly. Urusan senang. Hasil kerja bagus dan cepat siap.

Aphize Kazuhiko ⭐⭐⭐⭐⭐

Service terbaik.. explanation terbaik

MOHD SHAHIDAN ISMAIL ⭐⭐⭐⭐⭐

Highly recommended with excellent workmanship and detailed information. Job done by shop owner and his son, not by foreign workers.

William Low ⭐⭐⭐⭐⭐

2. Kedai Cermin Kereta Ampang Dolwa Auto Glass (Ampang) Sdn Bhd

Dolwa Auto Glass (Ampang) Sdn Bhd
Kedai Cermin Kereta Ampang Dolwa Auto Glass
Alamat7, Jalan Avenue 3, Kampung Ampang Campuran, 68000 Ampang, Selangor, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/WjkpsTTbyeefZtCw6
Jam BukaIsnin – Ahad (09.00 am – 06.00 pm)
Telefon+60 16-975 9666
FacebookDolwa Auto Glass Ampang Sdn Bhd
Review Google : 4.3 ⭐⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

Great and very convenience to deal with…
The price is quit acceptable and installation take less than hour (though you should made reservation firt 😁)

Syazwan Bukhari ⭐⭐⭐⭐⭐

Change my Alza windscreen seal (paid RM 200). Great job from the employees as there was a risk of crack windscreen. Thank God no damage to windscreen

Only 1 Amir ⭐⭐⭐⭐⭐

Very very recommended service
I went there 28/12/2022 to replace my Toyota chr windscreen
I spend around 4 hours to complete everything including free tinted with 5 years warranty

thanaruban sukumaran ⭐⭐⭐⭐⭐

3. Ampang Auto Windscreen Sdn. Bhd.

Ampang Auto Windscreen Sdn. Bhd.
Kedai Cermin Kereta Ampang Auto Windscreen
Alamat40, Jalan Awf 3, Ampang Waterfront, 68000 Ampang, Selangor, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/F1GDb2KpxC1Q2gzv7
Jam BukaIsnin – Sabtu (09.30 am – 06.30 pm)
Telefon+60 3-4294 8799
FacebookAmpang Auto Windscreen Sdn. Bhd
Review Google : 4.8 ⭐⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

Terbaik kedai ni. Staff professional, servis pantas, harga berpatutan. Highly recommended.

Acap ⭐⭐⭐⭐⭐

A very professional and thorough job. Sealant used also of best quality. Professional and courteous. Very good workmanship and knowledge of the job.

Himanshu Singh ⭐⭐⭐⭐⭐

Insurance claim was smooth. Employees are professional enough. Workmanship is very good, they really pay attention to every details.

Mohd Syamil ⭐⭐⭐⭐⭐

4. Dr Cermin Ampang – 车镜e生 Windscreen Replacement | Windscreen Repair

Dr Cermin
Kedai Cermin Kereta Ampang Dr Cermin Ampang
AlamatNO.23, JALAN PANDAN PRIMA 1, DATARAN PANDAN PRIMA Ampang, 55100 Kuala Lumpur, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/wfi5fk5FBkxqJ7UR6
Jam BukaIsnin – Sabtu (09.00 am – 06.00 pm)
Telefon+60 12-297 8228
FacebookDr Cermin Sdn Bhd 车镜e生
Review Google : 3.8 ⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

Very friendly and helpful
Fast response on wasap..
Recommended.. good service

Anjilina Visuvasam ⭐⭐⭐⭐⭐

Very trusted car window glass replacement establishment… consider the job done price is no issue..

NorRazali ⭐⭐⭐⭐⭐

cun settel tukar

Nik Amina Assalihah ⭐⭐⭐⭐⭐

5. Dr. Cermin Enterprise Ampang

Dr. Cermin Enterprise
Kedai Cermin Kereta Ampang Dr. Cermin Enterprise
Alamat13-G-2, Jalan Perdana 6/6, Pandan Perdana, 55300 Kuala Lumpur, Selangor, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/Qj4iVwL6Wqyyzik5A
Jam BukaIsnin – Sabtu (09.30 am – 07.00 pm)
Telefon+60 3-9284 6133
FacebookDr Cermin Sdn Bhd 车镜e生
Review Google : 4.4 ⭐⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

Smooth and no wasting time.

bro din waja ⭐⭐⭐⭐⭐

Tempat yg selesa dan mudah utk menukar cermin kereta kerana kurang pelanggan,mengambil masa hanya 1 jam menunggu shj.

Farizal Abd Aziz ⭐⭐⭐⭐⭐

Terbaik, tukar cermin pecah cepat pantas harga berpatutan.

Syl Mee ⭐⭐⭐⭐⭐

6. Caliphs Auto Glass Ampang

Caliphs Auto Glass
Kedai Cermin Kereta Ampang Caliphs Auto Glass
AlamatJalan Mewah 1/1, Taman Pandan Mewah, 68000 Ampang, Selangor, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/Ymiz2tuATvqEQ5bF8
Jam BukaIsnin – Sabtu (09.30 am – 06.00 pm)
Telefon+60 16-626 7521
FacebookCaliphs Auto Glass
Review Google : 5.0 ⭐⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

Servis tip top senang berurusan dengan Caliphs Auto Glass ni. Sangat² recomended.

Rasidah Nordin ⭐⭐⭐⭐⭐

finishing padu bai… kerja tiptop teliti, team calips friendly😘 explanation sampai details tukar cermin pun professional terbaik punya kedai

Otonashi Melayu ⭐⭐⭐⭐⭐

1st time datang sini repair windshield crack,

fariobaggio ⭐⭐⭐⭐⭐

7. Advance Classic Window Film & Insurance Windscreen Ampang

Advance Classic Window Film & Insurance Windscreen
Kedai Cermin Kereta Ampang Advance Classic Window Film & Insurance Windscreen
AlamatNo. 23, Jalan Awf 1, Ampang Waterfront, 68000 Ampang, Selangor, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/5KNhcZXJz9rZWbd99
Jam BukaIsnin – Ahad (10.00 am – 07.00 pm)
Telefon+60 3-4291 8900
FacebookTinted Queen Advance Classic Window Film
Review Google : 4.2 ⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

Very good services, advices and explanations given by them prior tinted installation. Very recommended.

Huzaifah Ahmad ⭐⭐⭐⭐⭐

Excellence service. Recommend type of tinting for different car types. Give options to choose according to customer requirements. Price range according to affordability.

I Yaacob ⭐⭐⭐⭐⭐

Reasonable price.. And fast work

Ammar Ajmal ⭐⭐⭐⭐⭐

Baca Juga: 11 Kedai Cermin Kereta Ampang Terbaik

Jadi, itu je cerita aku pasal Kedai Cermin Kereta Ampang ni. Harap korang dapat ambil manfaat dari artikel ni.

Kalau korang ada masalah cermin kereta, jangan risau sebab Kedai Cermin Kereta Ampang memang jadi pilihan terbaik.

Harga dia memang murah habis, kerja cepat siap, dan service diorang memang mantap.

Diorang friendly level high gila, boleh cakap campur-campur bahasa. Memang senang je nak berurusan dengan diorang.

Jadi, jangan pergi jauh-jauh cari kedai cermin kereta lain.

Kalau korang ada cermin kereta pecah atau nak tukar cermin baru, terus je ke Kedai Cermin Kereta Ampang. Confirm korang takkan menyesal.

Jangan lupa jugak share cerita ni dengan kawan-kawan korang yang ada masalah cermin kereta.

Bagi diorang tahu yang Kedai Cermin Kereta Ampang ni memang best gila. Takkan korang nak simpan je info ni untuk diri sendiri, kan?

Okaylah, tu je cerita aku kali ni. Harap korang dapat dapat manfaat dari info yang aku kongsi.

Selamat memperbaiki cermin kereta dan semoga perjalanan korang jadi lebih selesa selepas ni. See you in the next article!

Leave a Reply