Top 11 Kedai Cermin kereta Johor Bahru Paling Best

Posted on

Kedai Cermin Kereta Johor Bahru adalah satu dari banyaknya kedai automotif Johor yang best giler untuk korang kunjungi semasa nak ganti cermin.

Eh, korang ada dengar tak pasal Kedai Cermin Kereta Johor Bahru ni? Kalau belum, jangan risau, aku nak cerita sikit pasal kedai ni.

Cermin kereta ni memang satu perkara penting, bro. Kalau cermin pecah, retak, confirm menyusahkan betul.

Tapi chill je, sebab kat Johor Bahru ni ada satu kedai yang memang power bab cermin kereta ni!

Kedai Cermin Kereta Johor Bahru ni memang terkenal habis dalam industri ni. Depa punya kerja memang cun, cepat dan kualiti.

Aku sendiri dah cuba, memang puas hati gila!

Kedai ni banyak dapat review bagus, bro. Banyak orang puji gila. Tak main-main, aku tengok review kat internet memang best.

Staff depa pun friendly gila. Masa aku pergi, depa sambut aku dengan senyuman terbaik. Memang rasa macam family dah.

Yang lagi best, harga depa pun berpatutan. Kalau compare dengan kedai lain, depa punya harga memang competitive habis.

Tak payah risau nak kena korek poket dalam-dalam untuk baiki cermin kereta, bro.

Serius, korang kena try pergi Kedai Cermin Kereta Johor Bahru ni kalau ada masalah dengan cermin kereta korang.

Depa punya kerja memang top, servis pun memang terbaik. Jadi, tak yah pening kepala cari kedai lain dah, dekat je dengan kita ada yang terbaik.

So, apa lagi tunggu? Jom kita pergi Kedai Cermin Kereta Johor Bahru ni. Cermin kereta korang sure cun macam baru lepas baiki!

1. Kedai Cermin kereta Johor Bahru Barakah Auto Glass Sdn Bhd

Barakah Auto Glass Sdn Bhd
Kedai Cermin kereta Johor Bahru Barakah Auto Glass
Alamat46, Jalan Perjiranan 2, Bandar Dato Onn, 81100 Johor Bahru, Johor, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/n4mS13pcCff7NRCD9
Jam BukaIsnin – Ahad (09.00 am – 06.00 pm)
Telefon+60 7-361 4713
FacebookBarakah Auto Glass Kota Masai
Review Google : 4.5 ⭐⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

Staff yang sangat peramah Dan baik hati. Memberi feedback Dan layanan yang baik

nasigoreng ⭐⭐⭐⭐⭐

Sampai2, terus dilayan. En Daud kalau tak silap, nama pekerjanya. Ramah orgnya, murah senyuman. Kerja profesional, tau2 siap. Hasil nya sgt memuaskan, sebelum n selepas 👍😁

shazli azrin ⭐⭐⭐⭐⭐

terima kasih kepada barakah auto glass dgn kepakaran tukar cermin .. staff yg friendly .. senang berurusan .. pemasangan yg sngt kualati .. terbaikk1

Omar Fikri ⭐⭐⭐⭐⭐

2. Dr Cermin Sdn Bhd

Dr Cermin Sdn Bhd
Kedai Cermin kereta Johor Bahru Dr Cermin Sdn Bhd
AlamatNo.2 & 4 & 6, Jalan Ronggeng 1, Taman Skudai Baru, 81300 Skudai, Johor, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/3BQqWseZCDNWhWqb8
Jam BukaIsnin – Ahad (09.00 am – 06.00 pm)
Telefon+60 16-776 4990
Facebook
Review Google : 4.2 ⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

Went here to fix a small crack on my windshield. The price is reasonable and the service is quick.

Alwyn Aw ⭐⭐⭐⭐

Great service by the staff. Easy to work with. Replace my windshield in around 30 minutes.

ahmad zaldi ⭐⭐⭐⭐⭐

Good staff. Friendly to ask questions.

william ⭐⭐⭐⭐⭐

3. Windscreen Repair JB – Southern Auto Glass

Windscreen Repair JB - Southern Auto Glass
Kedai Cermin kereta Johor Bahru Windscreen Repair JB
Alamat181, Jalan Rawa, Taman Perling, 81200 Johor Bahru, Johor, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/LTFtBuErebb3cipj9
Jam BukaIsnin – Ahad (09.00 am – 07.00 pm)
Telefon+60 14-300 5445
FacebookWindscreen Repair JB Southern Auto Glass
Review Google : 4.8 ⭐⭐⭐

Ulasan:

Service top top, urusan claim insurance sangat mudah Dan cepat, pekerja Dan boss sangat pantas Dan baik, quality barang sangat memuaskan yang paling best mereka boleh datang rumah untuk buat service. Jimat masa Dan Selamat

Storm Grace ⭐⭐⭐⭐⭐

Seriously very recommended this shop for glass replacement. Specialist. Staff also good and give detail what they doing. 💯 recommended for all. Will repeat this shop

Muhammad Faiz ⭐⭐⭐⭐⭐

Excellent workmanship. The boss was very humble and knwledgable. Worth the money and time. Great job.

Annapoorani ravichandran ⭐⭐⭐⭐⭐

4. Uniwindscreen 友力车镜 (Radico Trading Sdn Bhd) – Taman Daya

Uniwindscreen 友力车镜 (Radico Trading Sdn Bhd) - Taman Daya
Kedai Cermin kereta Johor Bahru Uniwindscreen
Alamat43, Jln Sagu 17, Taman Daya, 81100 Johor Bahru, Johor, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/sZwfFeCyAqJh47Ex7
Jam BukaIsnin – Sabtu (09.00 am – 06.00 pm)
Telefon+60 7-353 7988
FacebookUniwindscreen 友力車鏡 – Windscreen Specialist
Review Google : 4.7 ⭐⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

Service tip top!
Easy to communicate and staff is friendly
Highly recommended

fami sa ⭐⭐⭐⭐⭐

Fast and efficient! Done my insurance claim and installation within 2 hrs!

XE Choong ⭐⭐⭐⭐⭐

Well communication with customer and they are very friendly. Good service

suxien ee ⭐⭐⭐⭐⭐

5. Windscreen2U

Windscreen2U
Kedai Cermin kereta Johor Bahru Windscreen2U
AlamatPusat Perdagangan, 19, Jalan Kebun Teh 1, Taman Kebun Teh, 80250 Johor Bahru, Johor, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/fgomJpbdbUgyurpTA
Jam BukaIsnin – Ahad (09.00 am – 05.30 pm)
Telefon+60 12-952 2623
FacebookWindscreen2U Johor Bahru (Windscreen2U Johor Bahru)
Review Google : 4.7 ⭐⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

Easy to deal with . I deal via whatssap then when i reach there , everything has been prepared for me . 4ppl assist me and waiting time only 1hr . Price cheaper than others . If u looking for a windscreen replacement , u should come here .

alia Salman ⭐⭐⭐⭐⭐

Replaced an old cracked windscreen here and customer service is excellent. Workmanship is tip top and efficient. Managed to utilise insurance (Zurich) by just bringing required documents

Amir Hakim ⭐⭐⭐⭐⭐

Great team. Proper communication with customer. Make the task easier for customer side. The great thing is, door-to door service without additional charge.

ilham partuwon ⭐⭐⭐⭐⭐

6. Dr Cermin

Dr Cermin
Kedai Cermin kereta Johor Bahru Dr Cermin
AlamatNo.3, Jalan Sri Perkasa 2/1, Taman Tampoi Utama, 81200 Johor Bahru, Johor, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/da7E2rA6RwjThbSDA
Jam BukaIsnin – Ahad (09.00 am – 06.00 pm)
Telefon+60 12-751 6618
FacebookDr Cermin Sdn Bhd 车镜e生
Review Google : 4.5 ⭐⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

Layanan staf mesra..service tip top.. recommended👍

Shahrul ⭐⭐⭐⭐⭐

Came to fix my cracked windshield. Reasonably priced, spare the hassle of changing the whole windshiel. Done in about 45 mins. Works well!

Mohamad Faud ⭐⭐⭐⭐⭐

Good service.i very like it.all tip top

omar core ⭐⭐⭐⭐⭐

7. Dr Cermin Sdn Bhd

Dr Cermin Sdn Bhd
Kedai Cermin kereta Johor Bahru Dr Cermin Sdn Bhd
Alamat175G, Jalan Nusa Bestari 1/5 Taman Nusa Bestari, Skudai, 81300 Johor Bahru, Johor, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/Js4GvpjGKuNXHWo19
Jam BukaIsnin – Ahad (09.00 am – 06.00 pm)
Telefon+60 13-750 6788
FacebookDr Cermin Sdn Bhd 车镜e生
Review Google : 4.4 ⭐⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

Kedai cermin kereta TERBAIKK pernah ada, even kedai dia tk seproper yg kita lihat tapi hasil kerja dan dedikasi kerja sangat sangat sangat bagus.

mohamad syukri⭐⭐⭐⭐⭐

The best ever! Call sentiasa jawab. Really good service. Cepat, siap dalam masa 1 jam saja. Memang terbaikkkk

Zulaika Anis ⭐⭐⭐⭐⭐

Good services and professional service. Claim windscreen insurance very fast.

john baptist wei han ⭐⭐⭐⭐⭐

8. Pro Car Glass Works

Pro Car Glass Works
Kedai Cermin kereta Johor Bahru Pro Car Glass Works
Alamat49, Jalan Hang Tuah 28, Taman Skudai Baru, 81300 Johor Bahru, Johor, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/YU2bkyuBukoR9juq9
Jam BukaRabu – Jumaat (09.30 am – 06.30 pm)
Telefon+60 12-301 6103
FacebookPro Car Glass Works
Review Google : 4.8 ⭐⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

Service was good and fast. Good for recommend

thomas lim ⭐⭐⭐⭐⭐

This is my first time here. Boss is very friendly and helpful. Thanks for repair my windscreen
Thank you

Kanneth Lau ⭐⭐⭐⭐⭐

Professional auto windscreen replacement technically, long lasting and good quality of job and services.

Man Liaw ⭐⭐⭐⭐⭐

9. Dr Cermin TAMAN CENTURY, JB – 车镜e生 Windscreen Replacement | Windscreen Repair

Dr Cermin TAMAN CENTURY, JB - 车镜e生 Windscreen Replacement | Windscreen Repair
Kedai Cermin kereta Johor Bahru Dr Cermin Taman Century
Alamat148, Jalan Dato Sulaiman, Taman Abad, 80250 Johor Bahru, Johor, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/h8bPFjQbHDr7RzXS9
Jam BukaIsnin – Sabtu (09.00 am – 06.00 pm)
Telefon+60 12-796 3990
FacebookDr Cermin Sdn Bhd 车镜e生
Review Google : 4.5 ⭐⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

good service from the staffs. very recommended. thumbs up! 👍🏼👍🏼

Amir Hadif ⭐⭐⭐⭐⭐

went without making appointment but the crew was vv helpful, even went the extra mile to get the stock at a different branch. very meticulous & detailed installation! 10/10 would recommend to anyone👍👍

bella shkr ⭐⭐⭐⭐⭐

Staff yang jaga kedai peramah. Cara baut kerja cermat. Recommended sgt.

Anak Kampung ⭐⭐⭐⭐⭐

10. Dr Cermin PULAI PERDANA, JB – 车镜e生 Windscreen Replacement | Windscreen Repair

Dr Cermin PULAI PERDANA, JB - 车镜e生 Windscreen Replacement | Windscreen Repair
Kedai Cermin kereta Johor Bahru Dr Cermin Pulau Perdana
Alamat2, No.36, Jalan Perdana 3/2, Taman Sri Pulai Perdana, 81300 Johor Bahru, Johor, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/mmtHmWSQrhLmg79j6
Jam BukaIsnin – Sabtu (09.00 am – 06.00 pm)
Telefon+60127668574
FacebookDr Cermin Sdn Bhd 车镜e生
Review Google : 4.3 ⭐⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

Yang terbaik sejauh ini. Mudah ditangani jika cermin rusak. Dari pusat ke lapor polisi, saya pusing.

Alif Darsim ⭐⭐⭐⭐⭐

Pelayanannya cepat. Puas. Stafnya pandai mengobrol, pandai bercanda.. bagus

Amir Asyaf Mohd Nazri ⭐⭐⭐⭐⭐

Bagus … pelayanan bagus .. kerja bagus .. harga wajar.

kuden channel ⭐⭐⭐⭐⭐

11. Dr Cermin Johor Jaya, Johor – 车镜e生 Windscreen Replacement | Windscreen Repair | Pakar Cermin Kereta

Dr Cermin Johor Jaya, Johor - 车镜e生 Windscreen Replacement | Windscreen Repair | Pakar Cermin Kereta
Kedai Cermin kereta Johor Bahru Dr Cermin Johor Jaya
Alamat47, Jalan Ros Merah 2/3, Johor Jaya, 81100 Johor Bahru, Johor, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/JH8AmirJ138ST7bj7
Jam BukaIsnin – Sabtu (09.00 am – 06.00 pm)
Telefon+60 16-713 1190
FacebookDr Cermin Sdn Bhd 车镜e生
Review Google : 4.2 ⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

Cepat and mudah.nice

Aim Wahab ⭐⭐⭐⭐⭐

Overall service mmg baik sampai ke mlm settle kn kereta sy. Tp end job xbrape nk ok, even span hood je yg xletak (cari xjumpa then diam xinform) kena pulak mgu hujan

Aizuddin Mohd Noh ⭐⭐⭐⭐

Good service and friendly staffs.

stanley lim ⭐⭐⭐⭐⭐

Jadi, sekarang korang dah tahu pasal Kedai Cermin Kereta Johor Bahru ni, kan? Memang satu tempat yang terbaik, bro!

Tak kisah la cermin kereta korang retak, pecah, atau apa pun masalahnya, depa boleh settlekan dengan jayanya.

Aku sendiri dah pergi try, memang puas hati habis dengan servis dari kedai ni. Staff depa friendly gila, takde la rasa awkward langsung.

Layanan pun memang terbaik, dari awal sampai akhir. Seronok betul berurusan dengan depa.

Harga pulak memang berbaloi-baloi. Tak payah la korang pening kepala nak cari kedai lain yang mahal.

Kedai Cermin Kereta Johor Bahru ni memang competitive gila dengan harga yang berpatutan. Jadi, takyah risau nak habiskan duit berlebihan.

Korang patut consider kedai ni kalau ada masalah dengan cermin kereta korang. Depa punya kerja memang mantap, hasilnya memang memuaskan.

Nak cermin kereta korang cantik balik, tak payah pikir panjang. Teruslah pergi Kedai Cermin Kereta Johor Bahru ni.

So, tunggu apa lagi? Jomlah kita sama-sama pergi sana. Aku dah try, memang puas hati habis. Korang pulak, bila lagi nak try?

Leave a Reply