11 Kedai Cermin Kereta Kuantan Terbaik

Posted on

Kuantan, ibu negeri Pahang yang terkenal dengan pantai-pantai yang menakjubkan dan makanan yang lazat, juga mempunyai banyak kedai cermin kereta yang boleh dipercayai untuk membaiki atau menukar cermin kereta anda.

Dalam artikel ini, kami akan mengenalkan 11 kedai cermin kereta Kuantan terbaik yang menawarkan perkhidmatan berkualiti tinggi dan harga yang berpatutan.

Dari kedai-kedai yang berpengalaman hingga yang baru sahaja bermula, semua kedai ini mempunyai reputasi yang baik di kalangan penduduk setempat dan pelanggan mereka.

Jadi, jika anda sedang mencari kedai cermin kereta yang boleh dipercayai di Kuantan, teruskan membaca artikel ini!

1. REVO Window Film Specialist

Kedai Cermin Kereta Kuantan REVO Window Film Specialist
Kedai Cermin Kereta Kuantan REVO Window Film Specialist
AlamatB36 & B38, Lorong Semambu Baru 42, Pusat Komersil Semambu, 25300 Kuantan, Pahang, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/JGadmJnKtD1Boc3Z9
Jam BukaIsnin – Ahad (9.30 am – 7.00 pm)
Telefon+60 17-953 8658
FacebookREVO Pusat Filem UV
Review Google : 4.5 ⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

Recomended..terbaik service.Penerangan yg terbaik dari segi UV,IRR percent pilihan dan harga.Boleh pilih ikut bajet.Jarang laa ade kedai nak bgtahu ape beza setiap tinted dan harganya.Kalau kedai lain biase memang bagi harga terus dah takde terangkan dah tahap IRR ni.Staff memang friendly.Tempat menunggu selesa.Buat keje kemas siap warantty 6tahun.Keje kalau ikhlas innshaa Allah murah rezeki..aminn.

MAT LAMIN ⭐⭐⭐⭐⭐

Servis terbaik. Finishing pon kemas. Harga pon berpatutan… Banyak pilihan tinted. Pekerja pon bagus bagi penerangan pasal tinted.

Faiz Hakimi ⭐⭐⭐⭐⭐

Good experience. Friendly staff which explained their product very well. Comfortable place. Really worth to spend on ur car.. Recommended👍👍

Azali Sabari ⭐⭐⭐⭐⭐

2. Alat-Alat Ganti Kereta Lee Sing Baru

Kedai Cermin Kereta Kuantan Alat-Alat Ganti Kereta Lee Sing Baru
Kedai Cermin Kereta Kuantan Alat-Alat Ganti Kereta Lee Sing
AlamatA29, Lorong Seri Setali 112, Taman Penisular, 25300 Kuantan, Pahang, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/Zv7GoLas37mTvVW39
Jam BukaIsnin – Sabtu (9.00 am – 6.30 pm)
Telefon+60 16-921 0386
Websitehttps://my224738-alat-alat-ganti-kereta-lee-sing-baru.contact.page/
Review Google : 4.3 ⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

Tukar windshield. Tauke bagus peramah dan memudahkan proses claim insuran cermin. Tpai, servis boleh dibaiki lagi. Terutamanya ketika cabut cermin. Serpihan cermin banyak masuk dalam kereta. Sepatutnya perlu ditutup dengan alas apa2 atau dibersihkan selepas siap.

hilmi jalil ⭐⭐⭐⭐

Recommended.. Harga boleh bwk bincang. Kedai ganti cermin kereta termurah di Kuantan (setakat ini)

rashdan rahim ⭐⭐⭐⭐⭐

Good in here. Very fast service. Got many workers (malay boy). Tokey was very nice and easy to negotiate. Recommended shop for fix and change mirror. Etiqa insurance recommended shop.
Sangat bagus buat di sini. Tokey bagus. Kerja bagus. Pekerja melayu bagus. Tokey cina bagus. Banyak stok cermin. Bagus bagus bagus…. Semoga banyak customer dan semakin bagus.

malia kamal ⭐⭐⭐⭐⭐

3. KRS Auto Work (Pusat Servis & Bengkel Membaiki Kenderaan)

Kedai Cermin Kereta Kuantan KRS Auto Work (Pusat Servis & Bengkel Membaiki Kenderaan)
Kedai Cermin Kereta Kuantan KRS Auto Work
AlamatJalan Tanjung Api, 25050 Kuantan, Pahang, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/qJ9xq7VGKA8uQiQ5A
Jam BukaIsnin – Sabtu (9.00 am – 6.00 pm)
Telefon+60 13-406 1584
Facebook𝐊𝐑𝐒 𝐀𝐔𝐓𝐎𝐖𝐎𝐑𝐊
Review Google : 4.5 ⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

Realy very good workmanship . Highly recomended & trusted. Will be repeat for next service

Fahaizul Azian ⭐⭐⭐⭐⭐

Servis laju dan berkualiti, pekerja menjelaskan keadaan dan masalah kereta saya dengan jelas sambil tunjuk kat mana dan apa yang rosak. terbaik, recommend to warga kuantan especially

Faizal Khalik ⭐⭐⭐⭐⭐

Automobile workshop highly recommend
Reasonable price

ROSLEE ⭐⭐⭐⭐⭐

4. Pakar Cermin Semambu

Kedai Cermin Kereta Kuantan Pakar Cermin Semambu
Kedai Cermin Kereta Kuantan Pakar Cermin Semambu
AlamatA-45 ,Ground Floor,Jalan Seri Setali 2, Jalan Air Putih, Semambu, 25300 Kuantan, Pahang, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/xjgEQSoEQh2z4FzD9
Jam BukaIsnin – Sabtu (9.00 am – 6.00 pm)
Telefon+60 9-566 7884
Websitehttps://pakar-cermin-semambu.business.site/
Review Google : 4.1 ⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

Very fast service. They do their job in 2 hours only. The staffs were also kind and very responsive.

Nur Atikah Amani ⭐⭐⭐⭐⭐

good semua ada cermin tak perlu order

Faisal Latif ⭐⭐⭐⭐⭐

Friendly. fast service. Clean & tidy work place. Recommended workers

mohd radi ismail ⭐⭐⭐⭐⭐

5. Doktor Pakar Cermin Kuantan

Kedai Cermin Kereta Kuantan Doktor Pakar Cermin Kuantan
Kedai Cermin Kereta Kuantan Doktor Pakar Cermin
AlamatKampung Batu Tujuh, 25150 Kuantan, Pahang, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/DqjojbrTCuoMgNvW7
Jam BukaIsnin – Sabtu (9.00 am – 7.00 pm)
Telefon+60 12-922 2060
FacebookDoktor Pakar Cermin Kuantan
Review Google : 3.6 ⭐⭐⭐

Ulasan:

Terbaik.layanan uncle terbaik

MOHD ROZAIMY (Amy Sani) ⭐⭐⭐⭐⭐

Berpuas hati dengan perkhidmatan mereka. Owner baik dan peramah.

Dr. Muhammad Asyraf Kamaruljumat ⭐⭐⭐⭐⭐

Sangat kemas dan halus servis dia…. mana2 nak tukar cermin atau repair boleh jumpa doktor nie….mmg terbaik

Aroll (Dak Arol) ⭐⭐⭐⭐⭐

6. PHG Cermin Pakar Kuantan

Kedai Cermin Kereta Kuantan PHG Cermin Pakar Kuantan
Kedai Cermin Kereta Kuantan PHG Cermin Pakar
AlamatC-692, Tingkat Bawah, Jalan Bukit Ubi, 25200 Kuantan, Pahang, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/8HJF3qRUg4dcpLar8
Jam BukaIsnin – Sabtu (9.00 am – 6.00 pm)
Telefon+60 19-950 1143
FacebookPHG Cermin
Review Google : 4.4 ⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

Servis yang amat bagus..cekap dan hasil kerja sangat berkualiti..

cr0ixe le_blanc ⭐⭐⭐⭐⭐

Tempat untuk mengantikan cermin kenderaan yang mempunyai insuran cermin kenderaan berbayar. Terdapat pelbagai cermin kereta. Kualiti pemasangan yang baik. Petugas dan pekerja yang mahir dalam bidangnya. Amat di galakkan dan di syorkan kepada semua kenderaan yang mengalami masalah cermin kereta, pecah, retak seribu. Boleh dibuat tuntutan insuran, sediakan dokumen. Untuk pembelian juga boleh dilaksanakan. Terima kasih. Terbaik!

najam stars ⭐⭐⭐⭐⭐

very nice service and fast…i will recommend this shop if u want to change your car mirror…

Didi Ensem ⭐⭐⭐⭐⭐

7. Raycool Kuantan Tint Specialist

Kedai Cermin Kereta Kuantan Raycool Kuantan Tint Specialist
Kedai Cermin Kereta Kuantan Raycool Kuantan Tint Specialist
AlamatA1, Ground Floor, Jalan Bukit Sekilau, Pasar Besar Kuantan, 25200 Kuantan, Pahang, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/naPUf5bhUj92kfxUA
Jam BukaIsnin – Ahad (9.00 am – 7.00 pm)
Telefon+60 10-929 6974
FacebookRaycool Kuantan Tint Specialist
Instagramraycoolkuantantint
Review Google : 4.3 ⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

Ok la for first time..nanti akan update lepas sebulan pakai..sekarang musim hujan so tak rasa panas apa la kan😅anyway, gud customer service..cuma takda ruang tggu..jenuh aku melepak kat kedai minum lain😅

Ziller Jer ⭐⭐⭐⭐

Pekerja sangat bagus. Boss peramah. Suggest spec apa yg saya patut ambil apa semua. Hasil kerja kemas. Tempat menunggu sangat selesa. Ada surau. Ada tv anak boleh tgk netflix. Recommended. Lepasni nak buat polis, wax and coating pulak. Terbaik. 10 bintang 👍🏼👍🏼👍🏼

nurayu mohamed ⭐⭐⭐⭐⭐

Best protection tint, affordable price, friendly staff, professional services.

Izham Amir ⭐⭐⭐⭐⭐

8. Chin Hua Auto Works Sdn Bhd.

Kedai Cermin Kereta Kuantan Chin Hua Auto Works Sdn Bhd
Kedai Cermin Kereta Kuantan Chin Hua Auto Works
AlamatA100 JALAN BESERAH 25300, 25200 Kuantan, Pahang, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/BtZx5EGDNQeDwZX38
Jam BukaIsnin – Sabtu (9.00 am – 6.00 pm)
Telefonhttps://goo.gl/maps/BtZx5EGDNQeDwZX38
FacebookChin Hua Auto Works Sdn Bhd
Websitehttps://chin-hua-auto-works-sdn-bhd.business.site/
Review Google : 4.6 ⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

Windscreen Claim for my myvi. Service very fast and good condition after replacement 👍👍👍👍

BLACK RABBIT ⭐⭐⭐⭐⭐

banyak kereta mewah servis di sini. sangat efisien pengurusan masa dan servis pelanggan.

MOHD IZZUDDIN ⭐⭐⭐⭐⭐

I’d say this place has well trained and experienced mechanics. Clean and well maintained. People here are courteous.

wmwan wan ⭐⭐⭐⭐

9. Dolwa Auto Glass (Kuantan) Sdn Bhd

Kedai Cermin Kereta Kuantan Dolwa Auto Glass (Kuantan) Sdn Bhd
Kedai Cermin Kereta Kuantan Dolwa Auto Glass
AlamatA377, perumahan seri setali, Jalan Air Putih, 25300 Kuantan, Pahang, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/tn1CZHU9DWxA3Vtq7
Jam BukaIsnin – Jumaat (9.00 am – 5.30 pm)
Sabtu (9.00 am – 2.00 pm)
Telefon+60 9-505 4231
Review Google : 4.9 ⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

Friendly brother. Harga murah memang nice.

Dhiyaul Amni ⭐⭐⭐⭐⭐

Really recommended, the service good and very friendly. For those who want new windshield can come here and also the price affordable.

harris ahmad phardi ⭐⭐⭐⭐⭐

Pekerja mesra & service bagus.. hasil kerja pemasangan cermin yg bagus.. Harga pun murah berbanding dengan tempat lain..
lokasi kedai dekat dgn kedai makan, xde la bosan sgt tunggu..😅
Cumanya, aritu diorang cakap cermin ada logo (proton), tp bila sy check semula, xde pun..

MUHAMAD MIN ⭐⭐⭐⭐⭐

10. Car Home Indera Mahkota

Kedai Cermin Kereta Kuantan Car Home Indera Mahkota
Kedai Cermin Kereta Kuantan Car Home Indera Mahkota
AlamatB22, JALAN IM7/5, Bandar Indera Mahkota, 25250 Kuantan, Pahang, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/JB3U6LJJ3f5YVk5M9
Jam BukaIsnin – Jumaat (9.00 am – 6.00 pm)
Sabtu (9.00 am – 5.00 pm)
Telefon+60 13-473 2323
FacebookCarHome Indera Mahkota
Review Google : 4.6 ⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

Service best ,harga murah ,dapat voucher lagi Recommend 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

Yan Chon ⭐⭐⭐⭐⭐

Servis terbaik.. mmg puas hati buat kat sini

Awie Radzi ⭐⭐⭐⭐⭐

Service terbaik.. mesra pelanggan.. murah..dapat baucer lagi.. recomended

Nor Azliza ⭐⭐⭐⭐⭐

11. My Cermin Service and Supply

Kedai Cermin Kereta Kuantan My Cermin Service and Supply
Kedai Cermin Kereta Kuantan My Cermin Service and Supply
Alamat1419 & 1421, Jalan Dato’ Wong Ah Jang, Taman Lee Hwa, 25100, 25000 Kuantan, Pahang, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/VZ8uXRTHDtzE3qDm8
Jam BukaIsnin – Ahad (10.00 am – 10.00 pm)
Telefon+60 13-913 8884
FacebookMyCermin Kuantan
Review Google : 5.0 ⭐⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

trusted

MUHAMMAD NUBLI BIN ABDUL WAHAB ⭐⭐⭐⭐⭐

Terbaik

Yoe Shahrul ⭐⭐⭐⭐⭐

servis terbaik. boleh claim insurans.. sesiapa nk tukar cermin. kedai ni bg servis tip top

Effa Azroy ⭐⭐⭐⭐⭐

Baca Juga: Harga Cermin Kereta Terbaik Malaysia

Secara kesimpulannya, dengan banyaknya pilihan kedai tukar cermin kereta dan kedai cermin kereta Kuantan, penting untuk memilih kedai yang mempunyai reputasi yang baik dan menawarkan perkhidmatan berkualiti tinggi.

Dalam senarai ini, kami telah menyenaraikan 11 kedai cermin kereta Kuantan terbaik yang dapat memberikan perkhidmatan yang memuaskan anda.

Kami harap artikel ini dapat membantu anda membuat keputusan yang tepat ketika mencari kedai cermin kereta yang boleh dipercayai di Kuantan.

Gravatar Image
Saya menyediakan maklumat terkini mengenai dunia mobil, termasuk ulasan, kajian, berita, dan banyak lagi. Saya juga menyediakan panduan yang berkaitan dengan pembelian, pemilikan, dan penjagaan mobil, serta petua yang berguna untuk membantu anda menikmati alam perkilangan automotif. Saya memberi anda asas yang diperlukan untuk membuat pilihan yang bijak dan tepat untuk memenuhi keperluan anda.

Leave a Reply