Top 9 Kedai Spare Part Butterworth Paling Best

Posted on

Butterworth adalah sebuah bandar kecil yang terletak di utara Pulau Pinang, Malaysia.

Bandar ini terkenal sebagai pusat perdagangan dan industri, termasuk dalam industri automobil.

Apabila membeli alat ganti auto, tidak dapat dinafikan bahawa mencari kedai alat ganti auto yang dipercayai dan berkualiti tinggi adalah keutamaan.

Baru-baru ini, 9 Kedai Spare Part Butterworth telah menjadi tempat yang sangat terkenal dari segi menjual alat ganti kereta dengan kualiti yang tinggi dan harga yang berpatutan.

Di samping itu, 9 Kedai Spare Part Butterworth juga dikenali sebagai tempat yang mesra dan mudah untuk membeli alat ganti kereta.

Kriteria untuk memilih kedai terbaik adalah seperti berikut:

  1. Kredibiliti dan kepercayaan: Pastikan kedai yang anda pilih mempunyai reputasi yang baik dan dikenali sebagai tempat yang dipercayai.
  2. Ketersediaan alat ganti: Kedai terbaik adalah kedai yang menyediakan banyak pilihan bahagian kereta supaya dapat memenuhi keperluan pelanggan.
  3. Kualiti barangan: Pastikan kedai menjual bahagian auto berkualiti tinggi dan tidak mudah rosak.
  4. Harga berpatutan: Kualiti mesti bernilai harga, jadi pilih kedai yang menawarkan harga terbaik di pasaran.
  5. Perkhidmatan yang baik: Kedai terbaik akan memberikan perkhidmatan yang mesra dan membantu pelanggan menyelesaikan masalah mereka.

Kesimpulannya, Kedai Alat Ganti 11 Butterworth adalah salah satu alternatif terbaik untuk membeli alat ganti berkualiti tinggi dan perkhidmatan yang mesra.

Kriteria di atas harus digunakan sebagai panduan untuk menentukan kedai alat ganti auto terbaik dan mengikut keperluan anda.

1. Trimas Auto Electrical Parts (Butterworth)

Trimas Auto Electrical Parts (Butterworth)
Kedai Spare Part Butterworth Trimas Auto Electrical Parts
Alamat7488-G, Lorong Mesra Jaya 1, Taman Mesra Jaya, 13400 Butterworth, Pulau Pinang
Mapshttps://goo.gl/maps/WQZaW3WZX4i5rDx79
Jam BukaIsnin – Jumaat (9.00 am – 6.00 pm)
Sabtu (9.00 am – 3.00 pm)
Telefon011-5552 5796
FacebookTrimas Malaysia
Review Google : 5.0 ⭐⭐⭐

Ulasan:

Good support and cheap been here few time they never disappoint me with their service advise and quality

Arivananthan Murugam ⭐⭐⭐⭐⭐

Good customer service.Staff very polite and helpful. Saya akan datang lagi kesini

mohd hazir zulkifli ⭐⭐⭐⭐⭐

Customer from Sg Puyu Butterworth. Thank you so much to open a branch in Butterworth. Good product range with good customer service. Save hassle looking at items online

vk rovernuts ⭐⭐⭐⭐⭐

2. Kedai Spare Part Butterworth OCL Nikko Spare Parts Supply

OCL Nikko Spare Parts Supply
Kedai Spare Part Butterworth OCL Nikko Spare Parts Supply
Alamat4151, 4152 & 4153, Jalan Heng Choon Thian, Kampung Gajah, 12000 Butterworth, Penang
Mapshttps://goo.gl/maps/nNTprNZB6tAtEr1G6
Jam BukaIsnin – Sabtu (9.00 am – 7.00 pm)
Ahad (9.00 am – 2.30 pm)
Telefon04-324 6508
Facebook
Review Google : 4.1 ⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

This place is the best place to buy a car spare parts, the price is reasonable.

Tan ⭐⭐⭐⭐⭐

Kedai kawan lama ni. Bermula dgn panjang. Lani panjang buka sendiri dah di SP

Park Su ⭐⭐⭐⭐⭐

Barang terbaik dan murah berbanding tempat lain

HobbyzoneUtara ⭐⭐⭐⭐⭐

3. Ban Huat Chan (Orange Gate)

Ban Huat Chan (Orange Gate)
Kedai Spare Part Butterworth Ban Huat Chan (Orange Gate)
Alamat12A, Jalan Industri Gerbang Oren, Taman Industri Gerbang Oren, 13800 Butterworth, Penang
Mapshttps://goo.gl/maps/HXkrBSqSJVGhS6X27
Jam BukaIsnin – Jumaat (9.00 am – 6.00 pm)
Sabtu (9.00 am – 4.30 pm)
Telefon04-358 1905
Facebook
Review Google : 4.1 ⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

All Mercedes & Volvo parts can be bought here. Most of them are either original or OEM parts at reasonable price.

Robert Rao ⭐⭐⭐⭐

Best price,cheapest ever in town.But highly busy.

Mohd Noor Fitry Yahya ⭐⭐⭐⭐

If want to find continental car part, here is the place

Aridee Arifin ⭐⭐⭐⭐

4. Kedai Spare Part Butterworth Bagan Auto Parts Sdn Bhd

Bagan Auto Parts Sdn Bhd
Kedai Spare Part Butterworth Bagan Auto Parts
Alamat54, Tingkat Limbungan 1, Kompleks Chain Ferry, 12100 Butterworth, Pulau Pinang
Mapshttps://goo.gl/maps/bpBXaAUmKukQHdJc9
Jam BukaIsnin – Sabtu (9.00 am – 6.00 pm)
Telefon04-332 3660
FacebookBagan Auto Parts
Review Google : 4.2 ⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

Mcm2 lampu dn aksesori kereta ngn lori ada di sini…..harga pun murah dn brpatutan……berbaloi beli di sini..👍👍👍

M.S (Ryzal) ⭐⭐⭐⭐⭐

Hrga murah btul kira salah ke😂

JunYan Yang ⭐⭐⭐⭐⭐

Pilihan lampu2 aksesori lori

wan amar ⭐⭐⭐⭐⭐

5. Sun Cool Tint

Sun Cool Tint
Kedai Spare Part Butterworth Sun Cool Tint
AlamatKampung Lahar Yooi, 13800 Tasek Gelugor, Penang
Mapshttps://goo.gl/maps/xGrdBSFASS9eiyC87
Jam BukaSabtu – Khamis (9.00 am – 7.00 pm)
Telefon019-646 3563
Facebook
Review Google : 4.7 ⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

Servis terbaik. Sangat freindly.

muhammad ⭐⭐⭐⭐⭐

Nice ..penerangan yg baik tentang produk dari staff…kipidap

Zam Ismail ⭐⭐⭐⭐⭐

Lokasi kedai tinted di Merbau Kudung, Sg Dua. Layanan dari An, Nizal dan Ashraf adalah JUJUR dan profesional. Kebiasaannya klu sy pergi kedai tinted lain pastinya harga mudah2 dipermainkan oleh penjual tetapi di sini sy amat terkejut dan berpuas hati dgn sikap amanah dan jujur yg dipamerkan. Terima kasih sy ucapkan di atas layanan dan kerja yg amat baik dari anda semua.

Mereka sanggup pulang lewat demi memastikan kenderaan pelanggan siap pada waktu yang dijanjikan. Bg sy biar kita lambat sedikit menunggu mereka siapkan kerja asalkan mendapat hasil kerja yg cemerlang. Paling Best sy dpt solat berjemaah dgn salah seorg pekerja bernama An disebabkan terdapatnya surau di dalam kedai ini.

Azrey LLA ⭐⭐⭐⭐⭐

6. Leong Car Auto Parts

Leong Car Auto Parts
Kedai Spare Part Butterworth Leong Car Auto Parts
Alamat16, Jalan Seri Pinang, Taman Sri Pinang, 13020 Butterworth, Pulau Pinang
Mapshttps://goo.gl/maps/ab4EGKrcxCXLom7k8
Jam Buka
Telefon019-475 6949
Facebook
Review Google : 4.2 ⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

Very good. They check your vehicle properly. Very satisfied. Im fully recomen

Rosman Din ⭐⭐⭐⭐⭐

One of the most reliable mechanic in town. Honest & trusted

Dparrenoo Chew ⭐⭐⭐⭐⭐

Specialist workshop

Hezmi Rose ⭐⭐⭐⭐

7. 21Century 4×4 Acc / Pedders Suspension and Brakes Penang

21Century 4x4 Acc _ PEDDERS Suspension and Brakes Penang
21Century 4×4 Acc _ PEDDERS Suspension and Brakes Penang
Alamat2, Jalan Perusahaan Ringan 1, Kawasan Perindustrian Mak Mandin, 13400 Butterworth, Pulau Pinang
Mapshttps://goo.gl/maps/1WeanMteZXmuatZf7
Jam BukaIsnin – Sabtu (10.00 am – 6.30 pm)
Telefon012-422 2806
Facebook21Century 4×4 Acc
Review Google : 4.5 ⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

Saya punya shutter rosak. Pasang tempat lain. Shutter rosak. Trunk pun tak boleh buka. Tapi boss ni repair 30 minit hadap benda ni. Trunk je boleh bukak. Yang shutter ni kena pergi claim warranty. Thankk you boss. Sebab tak kenakan charge. Service recommended.

Muhammad Farid ⭐⭐⭐⭐⭐

Installed a tonneau cover for my pick-up. Excellent customer service. Arrived on my appointment time and staff immediately work on my car. Very professional. Even gave me a loan car to go run some errands. Price also very reasonable. Highly recommended.

chinyong ang ⭐⭐⭐⭐⭐

Very good service from Calvin on explaining the function and pricing
Overall the part is quality and reasonable price

Yik Yikyik ⭐⭐⭐⭐⭐

8. Sound Dj Accessories

Sound Dj Accessories
Kedai Spare Part Butterworth Sound Dj Accessories
AlamatNo 60, Lorong Mesra Permai 4, Taman Mesra Permai, 13400 Butterworth, Pulau Pinang
Mapshttps://goo.gl/maps/U5B9P5Dz5cxNbHi29
Jam BukaIsnin – Sabtu (11.00 am – 9.00 pm)
Telefon017-452 4567
FacebookSound DJ Accessories
Review Google : 4.8 ⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

Boss is very friendly. Provide expert service and give alot of opinions to a newbie like me

iTeddy ⭐⭐⭐⭐⭐

Boss is straight to the fact kind of person, tell him what you want and he’ll give it to you and explain how the sound of the big bang works.

Jackson Chai ⭐⭐⭐⭐⭐

Excellent in car audio system

Yap Adam ⭐⭐⭐⭐⭐

9. ToolMac Sdn Bhd

Kedai Spare Part Butterworth
Kedai Spare Part Butterworth ToolMac Sdn Bhd
Alamat4363, Jalan Heng Choon Thian, Butterworth, 12000, Butterworth, Pulau Pinang
Mapshttps://goo.gl/maps/fBkTGTX9umrvJdPW6
Jam Buka
Telefon04-323 3036
Facebook
Review Google : 4.4 ⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

tempat mencari pelbagai part lori..senang berurusan,sikap pekerja yang ramah..dan bos yang amat bagus sekali

Ridzuwan San ⭐⭐⭐⭐⭐

Trucks parts here

ramachandran poobalan ⭐⭐⭐⭐⭐

Servis pantas

Mohammad Tarmizi ⭐⭐⭐⭐⭐

Baca Juga : Panduan Tekanan Angin Tayar Kereta Mengikuti Saiz Rim

Tahniah atas penemuan senarai “11 Kedai Spare Part Butterworth Paling Best”!

Mencari komponen kereta di Butterworth kini semakin mudah berkat panduan ini.

Semoga artikel ini telah membantu anda mengatasi cabaran mencari komponen berkualiti untuk kenderaan anda.

Dengan pelbagai pilihan yang terdapat dalam senarai ini, anda kini boleh memilih kedai yang sesuai dengan keperluan anda tanpa perlu bimbang lagi.

Jadi, teruskan pencarian anda dengan yakin, kerana kedai spare part terbaik di Butterworth kini hanya sejauh genggaman tangan anda.

Gravatar Image
Saya menyediakan maklumat terkini mengenai dunia mobil, termasuk ulasan, kajian, berita, dan banyak lagi. Saya juga menyediakan panduan yang berkaitan dengan pembelian, pemilikan, dan penjagaan mobil, serta petua yang berguna untuk membantu anda menikmati alam perkilangan automotif. Saya memberi anda asas yang diperlukan untuk membuat pilihan yang bijak dan tepat untuk memenuhi keperluan anda.

Leave a Reply