Top 7 Kedai Spare Part Kereta Pontian Paling Best

Posted on

Kedai spare part Pontian adalah satu dari banyaknya kedai automotif Johor yang best giler untuk korang kunjungi!

Kereta menjadi salah satu kendaraan yang paling umum digunakan oleh masyarakat Indonesia untuk beraktivitas.

Namun, seperti halnya kendaraan lainnya, terkadang kereta juga membutuhkan perawatan, terutama saat suku cadangnya rusak atau mengalami kerusakan.

Oleh karena itu, penting bagi Anda untuk mengetahui kedai spare part yang terpercaya.

Dalam artikel ini, kita akan membahas tentang 11 Kedai Spare Part Kereta Pontian, yang dianggap sebagai salah satu kedai terbaik di Malaysia.

Dalam memilih kedai spare part yang terpercaya, ada beberapa kriteria yang harus Anda perhatikan.

Pertama, pastikan kedai tersebut menyediakan berbagai jenis suku cadang yang lengkap dan berkualitas.

Kedai yang bagus juga akan membantu Anda untuk menentukan suku cadang yang tepat untuk kendaraan Anda.

Selain itu, kriteria kedai terbaik yang lain adalah memiliki tim teknisi yang handal dan profesional dalam memperbaiki kendaraan.

Kedai yang baik selalu mengutamakan hasil kerja yang berkualitas, sehingga Anda tidak perlu khawatir tentang masalah yang sama terjadi lagi.

Tidak kalah pentingnya adalah harga yang ditawarkan oleh kedai tersebut, pastikan harga yang ditawarkan tidak terlalu mahal dan wajar sesuai dengan kualitas suku cadang yang diberikan serta proses perbaikan yang dilakukan.

Nah, itulah kriteria memilih kedai spare part terbaik yang perlu Anda ketahui. Dalam artikel ini, kita akan merekomendasikan

11 Kedai Spare Part Kereta Pontian yang terpercaya dan memiliki kriteria tersebut. Mari kita simak ulasannya.

1. Bengkel Kereta Cojack Auto Workshop

Bengkel Kereta Cojack Auto Workshop
Bengkel Kereta Cojack Auto Workshop
AlamatNo.8-G, Jalan Emas 3, Jalan Kota Emas, Pusat Perniagaan, 82000 Pontian, Johor
Mapshttps://goo.gl/maps/DUPRtEg6FcbLQoU7A
Jam BukaKhamis – Selasa (10.00 am – 6.30 pm)
Telefon016-385 6565
FacebookCojack Auto
Review Google : 4.9 ⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

perjalanan pulang ke utara. air cond buat hal pulak. singgah sini untuk cek. kakitangan yang sangat baik. penjelasan yang sangat cristal clear. saya yang tak tahu tentang aircond pun boleh jadi tahu dengan cara dia menerangkan. air muka yang jujur pada saya. dan apa-apa yang hendak dibuat mereka akan inform saya dahulu untuk proceed. terima kasih Firdaus dan mr Hadi. semoga terus sukses.

rafizoi rambalui ⭐⭐⭐⭐⭐

saya datang sebab kereta dilanggar oleh tembok. alhamdulilah settle my problem. thank you firdaus adios amigo

aziq rahmat ⭐⭐⭐⭐⭐

Alhamdulillah walaupun workshop dah nak tutup, mekanik masih terima untuk servis kan kereta saya. Puas hati kerja. Terima kasih firdaus mantap.

Azira Ira ⭐⭐⭐⭐⭐

2. One Heart Garage Kedai Tayar Pontian & Bengkel Kenderaan

One Heart Garage Kedai Tayar Pontian & Bengkel Kenderaan
One Heart Garage Kedai Tayar Pontian & Bengkel Kenderaan
AlamatPTD 3592 Tingkat Bawah Taman mekar Kayu ara pasong, 82000 Pontian, Johor
Mapshttps://goo.gl/maps/EnQVRjayZ6ng7Ano7
Jam BukaIsnin – Ahad (9.00 am – 6.00 pm)
Telefon
FacebookOne Heart Garage
Review Google : 4.7 ⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

Servis tip top

ricky youtube ⭐⭐⭐⭐⭐

Layanan Terbaik

AreRule 88 ⭐⭐⭐⭐⭐

Mantap servis dia. Pagi jumaat pusing2 Pontian cari bengkel Melayu semua tutup. Ni je yang bukak.

Memang banyak servis dia. Boleh refer price range kat kedai. Facilities dia nampak effiecient. Dia buat kerja pun teratur.

Boleh bayar cash. Boleh bayar pakai kad debit. Sambil dia buat kereta, boleh tunggu dalam ofis dia. Ada aircond. Overall very good.

Syafiq Saib ⭐⭐⭐⭐⭐

3. Kedai Spare Part Kereta Pontian JY Auto Accessories Trading

JY Auto Accessories Trading
Kedai Spare Part Kereta Pontian JY Auto Accessories Trading
Alamat1, Jalan Mewah 1, Taman Mewah Senai, 81500 Pekan Nanas, Johor
Mapshttps://goo.gl/maps/vnMg49UZ7REP6v1H7
Jam BukaRabu – Isnin (10.00 am – 9.00 pm)
Telefon016-740 7181
FacebookJY Auto Accessories Trading
Review Google : 4.2 ⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

nice service n friendly with customers👍

joson Kwek ⭐⭐⭐⭐⭐

Very friendly service, reasonably priced👍👍

哈哈Beggin ⭐⭐⭐⭐⭐

service ok je..buat pon cepat

Eriey Erima ⭐⭐⭐⭐⭐

4. Pusat Kenderaan Inglu

Pusat Kenderaan Inglu
Kedai Spare Part Kereta Pontian Pusat Kenderaan Inglu
Alamat11, Jln Delima 1, Pontian Kecil, 82000 Pontian, Johor
Mapshttps://goo.gl/maps/DU7eqv5zW7kircqA6
Jam BukaIsnin – Ahad (10.00 am – 9.00 pm)
Telefon011-1072 4246
FacebookINGLU Car Accessories
Review Google : 4.6 ⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

Good quality and service with cheaper price,good job✅

Jian Ah ⭐⭐⭐⭐⭐

Best services although many customer. Ah Seng you are the best.

Hj. Md.Salleh Huddin Hj. Abu Samah ⭐⭐⭐⭐

have a good workers. purchase mp3 player from this shop. satiesfied & recommended 👍

elinah kamaruddin ⭐⭐⭐⭐⭐

5. H&Y Tinted Service And Car Accessories

H&Y Tinted Service And Car Accessories
Kedai Spare Part Kereta Pontian H&Y Tinted Service And Car Accessories
AlamatJohor, Pontian District, Jalan Parit Mesjid, Lot 3607-B邮政编码: 82000
Mapshttps://goo.gl/maps/fp2ypTCy4mkP28f27
Jam BukaIsnin – Ahad (9.00 am – 10.00 pm)
Telefon012-732 3210
FacebookH & Y Tinted Service And Car Accessories
Review Google : 4.7 ⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

Good service and fast installation done..

Chin Kheng Kooi ⭐⭐⭐⭐⭐

Good Services

Williams wai liang ⭐⭐⭐⭐⭐

Terbaik

Syazwan 241290 ⭐⭐⭐⭐⭐

6. Kedai Spare Part Kereta Pontian SS Tint Tintshop

SS Tint Tintshop
Kedai Spare Part Kereta Pontian SS Tint Tintshop
AlamatNo 9, Jalan Emas 3, pusat perniagaan kota emas82000 Pontian, Johor
Mapshttps://goo.gl/maps/xkbbxd6YLZzDqicq5
Jam BukaRabu – Isnin (10.00 am – 7.00 pm)
Telefon016-760 3344
FacebookRhinePro Pontian by SS TINT
Review Google : 4.8 ⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

good service & very fast service

Linda Raspberry ⭐⭐⭐⭐⭐

老板,老板娘态度亲切。讲解产品内容容易让顾客了解
Pemiliknya, tuan rumah baik. Terangkan kandungan produk dan biarkan pelanggan memahami

Lim ng ⭐⭐⭐⭐⭐

质量真的不错。值得推荐
Kualitinya sangat baik. Akan mengesyorkan

lim ng ⭐⭐⭐⭐⭐

7. Kedai Spare Part Kereta Pontian Audio Star Car ACC

Audio Star Car ACC
Kedai Spare Part Kereta Pontian Audio Star Car ACC
Alamat147, Skudai – Pontian Hwy, Kampung Atap, 82000 Pontian District, Johor
Mapshttps://goo.gl/maps/6mxam7b2m5yixYC69
Jam BukaIsnin – Ahad (9.00 am – 7.30 pm)
Telefon012-793 2133
FacebookAudio Star Car Accessories
Review Google : 3.5 ⭐⭐⭐

Ulasan:

good service but expensive

john Sina ⭐⭐⭐⭐⭐

Good services

Salahuddin Ahmad ⭐⭐⭐⭐⭐

Bagus

以吃药吗小孩可 ⭐⭐⭐⭐⭐

Jadi, setelah melalui senarai “7 Kedai Spare Part Pontian Paling Best”, anda sekarang mempunyai pilihan terbaik untuk mendapatkan komponen berkualiti untuk kenderaan anda.

Mencari spare part kadang-kadang boleh menjadi tugas yang mencabar, terutama bila anda mencari yang terbaik untuk kenderaan anda.

Tetapi dengan senarai ini, anda boleh membuat pilihan dengan yakin. Semoga artikel ini memberikan panduan yang bermanfaat kepada anda yang mencari komponen berkualiti tinggi untuk kenderaan anda.

Jadi, jangan risau lagi tentang mencari kedai spare part yang terbaik di Pontian, kerana sumber terbaik hanya sejauh genggaman tangan anda.

Gravatar Image
Saya menyediakan maklumat terkini mengenai dunia mobil, termasuk ulasan, kajian, berita, dan banyak lagi. Saya juga menyediakan panduan yang berkaitan dengan pembelian, pemilikan, dan penjagaan mobil, serta petua yang berguna untuk membantu anda menikmati alam perkilangan automotif. Saya memberi anda asas yang diperlukan untuk membuat pilihan yang bijak dan tepat untuk memenuhi keperluan anda.

Leave a Reply