Top 10 Kedai Spare Part Kereta Semenyih Paling Best

Posted on

Kedai spare part kereta Semenyih adalah satu dari banyaknya kedai automotif Selangor yang best giler untuk korang kunjungi.

Mencari kedai spare part kereta Semenyih yang tepat dan terpercaya dapat menjadi tantangan bagi pengendara mobil.

Terlebih lagi, dengan banyaknya alternatif yang tersedia di pasar, membuat pemilik kendaraan merasa bingung untuk memilih kedai yang tepat.

Namun, urusan ini tentunya dapat dengan mudah diatasi jika Anda mengetahui kriteria memilih kedai spare part kereta yang terbaik di Semenyih.

Semenyih, sebuah kota kecil di Selangor, Malaysia, memiliki beragam kedai spare part yang dapat dipilih di sepanjang jalan raya. Artikel ini akan membahas 10 kedai spare part terbaik di Semenyih.

Namun, sebelumnya, pastikan Anda mengetahui kriteria memilih kedai yang terbaik, seperti kualitas barang dan layanan, ketersediaan stok yang lengkap, serta reputasi toko tersebut.

Dengan mempertimbangkan aspek-aspek tersebut, Anda dapat memilih kedai spare part kereta yang tepat untuk keperluan mobil Anda.

Berikut artikel 10 kedai spare part kereta Semenyih yang dapat memenuhi kriteria tersebut untuk menjaga agar mobil Anda tetap terjaga kualitasnya dan aman saat digunakan di jalan raya.

1. Kedai Spare Part Kereta Semenyih Wss Car Service Center Sdn Bhd

Kedai Spare Part Kereta Semenyih
Kedai Spare Part Kereta Semenyih Wss Car Service Center Sdn Bhd
AlamatNo 25G,27G & 29G, Jalan Semenyih Sentral 1, Taman Semenyih Sentral, 43500, Selangor, Malaysia
Mapshttps://maps.app.goo.gl/4JHt7kQBs4cG7VER9
Jam BukaIsnin – Sabtu (09.00 am – 07.00 pm), Ahad (09.00 am – 04.00 pm)
Telefon+60122837813
FacebookWss Online
Review Google : 4.2 ⭐⭐⭐⭐

Berikut ulasan kedai spare part kereta Semenyih:

Good service and reliable workshop

Bruce Foo ⭐⭐⭐⭐⭐

Lovely staff & good service

Devan Jay (David Billa) ⭐⭐⭐⭐⭐

Friendly staff and good workmanship.

Aumy Ahmed ⭐⭐⭐⭐⭐

2. Kedai Spare Part Kereta Semenyih Trimas Auto Electrical Parts (Kajang)

Trimas Auto Electrical Parts (Kajang)
Kedai Spare Part Kereta Semenyih Trimas Auto Electrical Parts (Kajang)
Alamat29, Jalan Seri Baiduri 1, Taman Seri Baiduri, Bandar Teknologi Kajang, 43500 Semenyih, Selangor, Malaysia
Mapshttps://maps.app.goo.gl/sNpDEW36oYE17tpq5
Jam BukaIsnin – Ahad (09.00 am – 12.30 pm, 13.30 pm – 06.00 pm)
Telefon+60189655796
FacebookTrimas Malaysia
Review Google : 4.9 ⭐⭐⭐⭐

Berikut ulasan kedai spare part kereta Semenyih:

friendly staff and nice shop…very recomended

danial hafiz md khalid ⭐⭐⭐⭐⭐

ada byk soket …senang berurusan

Azam Mazli ⭐⭐⭐⭐⭐

Barang yg berkualiti

iyass Sempoi 47 ⭐⭐⭐⭐⭐

3. Kedai Aksesori (Accessories Shop) A.F.A Garage

Kedai Aksesori (Accessories Shop) A.F.A Garage
Kedai Aksesori (Accessories Shop) A.F.A Garage
Alamat34, Jalan 1/8, Bandar Teknologi Kajang, 43500 Kajang, Selangor, Malaysia
Mapshttps://maps.app.goo.gl/XucLo85p8WiGjCJd7
Jam Buka
Telefon+60172535831
Facebook
Review Google : 5.0 ⭐⭐⭐⭐

Berikut ulasan kedai spare part kereta Semenyih:

Fender fitting cun…kerje kemas…puas ati…lps ni plan untk hood dpn plak…mne2 geng myvi g3 nk cri brg2 untk kete blh pg sini

mohd hafizan ⭐⭐⭐⭐⭐

Kerja yang sangat kemas dan laju !

Abdullah Qayyum ⭐⭐⭐⭐⭐

Item semua cun service tiptop next time boleh repeat lagi

Zul Akmal ⭐⭐⭐⭐⭐

4. Kedai Spare Part Kereta Semenyih Jc Auto Car Accessories

Jc auto car accessories (tukar cermin kereta Selangor)
Kedai Spare Part Kereta Semenyih JC AUTO CAR ACCESSORIESJc auto car accessories
AlamatNo13G, Jalan Semenyih Sentral 1, Taman Semenyih Sentral, 43500 Semenyih, Selangor, Malaysia
Mapshttps://maps.app.goo.gl/DU2W76EpEdpEShrs8
Jam BukaIsnin – Sabtu (09.00 am – 06.00 pm), Ahad (09.00 am – 04.00 pm)
Telefon+60182217892
FacebookJC AUTO CAR ACCESSORIES
Review Google : 5.0 ⭐⭐⭐⭐

Berikut ulasan kedai spare part kereta Semenyih:

alhamdulillah service terbaik bukan urgent hari ahad…thankyou !!! harga pun okay boleh bodek , kerja kemas clean cepat cermat mmg solid . thankyou !

Ahmad Zahirul ⭐⭐⭐⭐⭐

Very attentive staffs with affordable price. Sangat recommended

Rozaidi Nawawi ⭐⭐⭐⭐⭐

Sangat membantu dalam proses membuat penukaran cermin hadapan kereta. Kerja yang kemas dan sangat teliti. Sesiapa nak tukar cermin boleh terus datang ke sini.

Asri Semenyih ⭐⭐⭐⭐⭐

5. Kedai Spare Part Kereta Semenyih SATO Auto Accessories

SATO Auto Accessories (Car Accessories Semenyih)
Kedai Spare Part Kereta Semenyih SATO Auto Accessories
AlamatNo. 25 & 26, Jalan Pasar Baru, Pekan Semenyih, 43500 Semenyih, Selangor, Malaysia
Mapshttps://maps.app.goo.gl/15wEoHuohhLUuHGZ9
Jam BukaIsnin – Sabtu (10.00 am – 07.30 pm), Ahad (10.00 am – 06.00 pm)
Telefon+60165149744
Facebook
Review Google : 4.0 ⭐⭐⭐⭐

Berikut ulasan kedai spare part kereta Semenyih:

Fast service, reasonable price, honest employees

ARAVINT VISWINAZAN ⭐⭐⭐⭐⭐

kedai banyak2 kat semenyih ni je yg ok walau harga mahal tapi puashati klau mintak tgokan harga ke die terang kan ,yg lain kedai eksesori area situ hampeh mcm pilih kereta lak

angin dewa muda ⭐⭐⭐⭐⭐

1st time datang…harga berpatutan..

Rahmah Mohtar ⭐⭐⭐⭐⭐

6. Kedai Spare Part Kereta Semenyih Tinted Magic Semenyih

Tinted Magic Semenyih - Pakar Tinted Kereta Semenyih
Kedai Spare Part Kereta Semenyih Tinted Magic Semenyih
Alamat22A-G, Jalan Semenyih Sentral 2, Taman Semenyih Sentral, 43500 Semenyih, Selangor, Malaysia
Mapshttps://maps.app.goo.gl/DR3BXh4LBC2cGSgW8
Jam BukaIsnin – Ahad (10.00 am – 07.00 pm), Jumaat (10.00 am – 01.00 pm, 02.30 pm – 07.00 pm)
Telefon+60184034064
FacebookTinted Magic Semenyih
Review Google : 4.5 ⭐⭐⭐⭐

Berikut ulasan kedai spare part kereta Semenyih:

saya pasang 5 pintu dan sangat memuaskan…dlm sejam siap.

Ruhaida Salleh ⭐⭐⭐⭐⭐

Good..puas hati .pekerja yang cekap ,peramah tolong bagi cadangan pada pelanggan untuk pemasangan dari segi bajet…

Abdul hadi Yusof ⭐⭐⭐⭐⭐

Staff dia baik, nampak garang tp okay. Sebelum pasang dia akan explain. Harga pon berpatutan. Whatsapp dulu sebelum dtg. Thank you semua.

Sky ⭐⭐⭐⭐⭐

7. Kedai Spare Part Kereta Semenyih GCT Auto Supply

GCT Auto Supply
Kedai Spare Part Kereta Semenyih GCT Auto Supply
AlamatJalan Seri Baiduri 1, Taman Seri Baiduri, 43500 Semenyih, Selangor, Malaysia
Mapshttps://maps.app.goo.gl/aQSd3s4B6PDN9zB9A
Jam BukaIsnin – Sabtu (09.00 am – 07.15 pm), Ahad (09.00 am – 03.15 pm)
Telefon+60387242623
Facebook
Review Google : 4.3 ⭐⭐⭐⭐

Berikut ulasan kedai spare part kereta Semenyih: :

Mantap… Bole derict cll untuk memastikan barang ada dan pertanyaan harga…tuan kedai layan dengan baik.. terbaikkk…👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻⭐⭐⭐⭐⭐⭐ …

Ryanz chenal ⭐⭐⭐⭐⭐

Nice service 👍🏻 price is reasonable …

Yvonne Guan ⭐⭐⭐⭐⭐

Tempat utk beli spare part. Kalau barang tak ada, mereka akan tolong cari kat kedai spare lain. Kita cuma perlu tunggu. Sementara tunggu boleh pekena teh tarik kat restoran mamak sebelah kedai ni.

rozaimy baharuddin ⭐⭐⭐⭐⭐

8. Kedai Spare Part Kereta Semenyih Auto Sdn Bhd

Semenyih Auto Sdn Bhd
Kedai Spare Part Kereta Semenyih Auto Sdn Bhd
Alamat30, Jalan Semenyih Mewah 8, Taman Semenyih Mewah, 43500 Semenyih, Selangor, Malaysia
Mapshttps://maps.app.goo.gl/KY2mmoH3VidjANND9
Jam BukaIsnin – Sabtu (09.00 am – 06.00 pm), Ahad (10.00 am – 06.00 pm)
Telefon+60387235355
Facebook
Review Google : 4.1 ⭐⭐⭐⭐

Berikut ulasan kedai spare part kereta Semenyih:

Love to send my cars here. The owner & workers are very friendly. They also very good in their works. 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 …

Syahrin Syahrin ⭐⭐⭐⭐⭐

Friendly and such a good place for car service.

Seetha Salladurai ⭐⭐⭐⭐⭐

Good wheel alignment services

Abdul Afiq ⭐⭐⭐⭐⭐

9. Kedai Spare Part Kereta Semenyih Best Bro Smart Auto Enterprise

Best Bro Smart Auto Enterprise
Kedai Spare Part Kereta Semenyih Best Bro Smart Auto Enterprise
AlamatJalan Vista Valley 1, 43500 Semenyih, Selangor, Malaysia
Mapshttps://maps.app.goo.gl/2htTo3ghDLLExX8B7
Jam BukaIsnin – Sabtu (10.00 am – 08.00 pm), Ahad (10.00 am – 07.00 pm)
Telefon+60106629266
Facebook
Review Google : 4.1 ⭐⭐⭐⭐

Berikut ulasan kedai spare part kereta Semenyih:

Berurusan dgn owner ni, Andy sejak 9 tahun dulu lagi smpi skrg, Dr owner makan gaji smpi jdik tokey

wlisin hj baharum mukhtar ⭐⭐⭐⭐⭐

Good Service

Ibrahim Manaf ⭐⭐⭐⭐

Good Service

Kc kenneth ⭐⭐⭐⭐⭐

10. Kedai Spare Part Kereta Semenyih AB Kajang Auto Parts & Supply

AB Kajang Auto Parts & Supply
Kedai Spare Part Kereta Semenyih AB Kajang Auto Parts & Supply
Alamat2, Jalan P6/4, Bandar Teknologi Kajang, 43500 Semenyih, Selangor, Malaysia
Mapshttps://maps.app.goo.gl/xhmr2FzWbEXNfubc8
Jam BukaIsnin – Ahad (10.00 am – 10.00 pm)
Telefon+60145292055
Facebook
Review Google : 3.9 ⭐⭐⭐⭐

Berikut ulasan kedai spare part kereta Semenyih:

Berurusan dengan mereka melalui WhatsApp dan dapat response yang baik. Attend pada problem kereta dengan baik termasuk follow up problem selepas kereta dibaiki.

Sofian Ruddin ⭐⭐⭐⭐⭐

Harga ngam. Kedai boleh pergi jauh. Cuma attitude pekerja2 kena tambah lagi mesra pelanggan je.

Arjuna Sempo ⭐⭐⭐⭐

Harga barang yang berpatutan. Seller yang mesra pelanggan.

Abdul Halim Awang ⭐⭐⭐⭐⭐

Jadi, setelah melalui senarai “10 Kedai Spare Part Kereta Semenyih Paling Best”.

Anda kini mempunyai pilihan terbaik untuk mendapatkan komponen berkualiti tinggi bagi kenderaan anda.

Mencari spare part boleh menjadi mencabar, terutama apabila kita menginginkan yang terbaik untuk kenderaan kita.

Namun, dengan senarai ini, anda dapat membuat pilihan dengan keyakinan.

Semoga artikel ini memberikan panduan yang bermanfaat kepada anda yang mencari komponen berkualiti tinggi untuk kenderaan anda.

Jadi, jangan lagi risau tentang mencari kedai spare part yang terbaik di Semenyih, kerana sumber terbaik hanya sejauh genggaman tangan anda.

Gravatar Image
Saya menyediakan maklumat terkini mengenai dunia mobil, termasuk ulasan, kajian, berita, dan banyak lagi. Saya juga menyediakan panduan yang berkaitan dengan pembelian, pemilikan, dan penjagaan mobil, serta petua yang berguna untuk membantu anda menikmati alam perkilangan automotif. Saya memberi anda asas yang diperlukan untuk membuat pilihan yang bijak dan tepat untuk memenuhi keperluan anda.

Leave a Reply