11 Kedai Tayar Bangi Paling Best

Posted on

Kedai Tayar Bangi paling best termasuk 11. Kedai Tayar Bangi Sse Car Auto Services 10. Tyreplus – LNP Autocare Sdn Bhd (Sek. 7) 9. New Century Tyre & Car Service Centre …

Hey apa khabar? Kalau Anda ada kenderaan, memang takleh nak lari dari satu benda – tukar tayar!

So, kali ni kita nak kongsi pasal benda yang semua pemandu kena buat, tapi kadang-kadang boleh jadi macam cari jarum dalam jerami – cari kedai tayar yang terbaik!

If you’re in Bangi or around that area, jangan risau, sebab kita dah compile senarai 11 Kedai Tayar paling power kat Bangi ni.

Dari yang budget-friendly sampai yang pro, semua ada. Jom kita check, mana tahu tayar kenderaan korang dah nak ‘retire’ pun boleh dapat yang terbaik.

1. Kedai Tayar Bangi Tyreplus – LNP Autocare Sdn Bhd (Sek. 9)

Kedai Tayar Bangi
Kedai Tayar Bangi Tyreplus
Alamat1-G, Jalan 9/9c, Seksyen 9, Seksyen 9 Bandar Baru Bangi, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor
Mapshttps://goo.gl/maps/Aq4VazhutnqeyvnX6
Jam BukaIsnin – Sabtu (09.30 am – 07.00 pm), Ahad (08.30 am – 07.00 pm)
Telefon+60389208903
Facebook
Review Google : 4.0 ⭐⭐⭐⭐

Berikut ulasan kedai tayar murah bangi:

Good service.. Dah berapa kali hantar kereta disini and harga berpatutan

_ Hannan⭐⭐⭐⭐

Servis baik dan pantas, bilik menunggu selesa. Kedai kemas tersusun. Bawalah duit lebih.

Hanafi Jaafar⭐⭐⭐⭐⭐

High recommended,staff friendly,customer room ade untuk customer tunggu kereta siap repair,bengkel bersih dan teratur 🥰 …

Atie Sabahan⭐⭐⭐⭐⭐

2. Autohaus KL (Bangi S7) – Pusat Servis dan Tayar

Autohaus KL (Bangi S7) - Pusat Servis dan Tayar
Kedai Tayar Bangi Autohaus KL (Bangi S7)
AlamatNo.23, 1, Jalan 7/7c, Seksyen 7 Bandar Baru Bangi, 43000 Bandar Baru Bangi, Selangor
Mapshttps://goo.gl/maps/8yphfXnJfsuSnUP79
Jam BukaIsnin – Sabtu (09.00 am – 06.30 pm), Ahad (Tutup)
Telefon+60185718141
FacebookAutohaus KL – Bangi S7 – Goodyear (Bangi Seksyen 7)
Review Google : 4.4 ⭐⭐⭐⭐

Berikut ulasan kedai tayar bandar baru bangi:

Tayar Conti CC6 promo RM175. Bengkel busy. Better booking slot sebelum datang.

jauhary zuhair⭐⭐⭐⭐⭐

Tampal tayar kat sini RM5 je. Murah sekali 😍. Antara kedai-kedai tayar dekat seksyen 7 bangi ni, sini memang terbaik. Servis efisien pantas dan bagus. Syabas autohaus sek7 …

Kucaimon⭐⭐⭐⭐⭐

layanan yg baik & Servis yg sangat bagus… sebenarnya singgah untuk tanya berkenaan absorber saja.. tapi disebabkan mekanicnya boleh semak , beri cadangan & Pendapat untuk perbaiki terus ambil keputusan buat disitu.. sangat puasati & akan dtg kembali untuk kereta yg lain pula… 👍 …

Siti Dayana⭐⭐⭐⭐⭐

3. Michelin Authorized Dealer Bandar Baru Bangi Sejak 2009 (Pang Tyre & Services Sdn Bhd)

Michelin Authorized Dealer Bandar Baru Bangi Sejak 2009 (Pang Tyre & Services Sdn Bhd)
Michelin Authorized Dealer Bandar Baru Bangi Sejak 2009 (Pang Tyre & Services Sdn Bhd)
Alamat22, Jalan 7/7a, Seksyen 7 Bandar Baru Bangi, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor
Mapshttps://goo.gl/maps/T3SsSW31Ng3HjgiQA
Jam BukaIsnin – Sabtu (09.00 am – 07.00 pm), Ahad (09.00 am – 04.00 pm)
Telefon+60124499068
Facebook
Review Google : 4.3 ⭐⭐⭐⭐

Berikut ulasan kedai tayar second hand bangi:

Kedai ini dapat settle problem keta i, harga patut, service baik,akan dtg lagi, dan recommend kawan2

Mr Parrot⭐⭐⭐⭐⭐

Highly recommended. Memang kalau servis kereta atau ada je problem kereta akan datang bengkel ni. Setiap hari buka. Minyak hitam XADO tukar kat kedai ni. Memang bagus.

noorhazleena azaman⭐⭐⭐⭐⭐

Getting my tyres change here. 2nd time here. Recommended the Michelin XM2+ model. Most affordable price in Klang Valley.

Adm Rn⭐⭐⭐⭐⭐

4. Tyreplus – LNP Autocare Sdn Bhd (Bandar Baru Bangi)

Tyreplus - LNP Autocare Sdn Bhd (Bandar Baru Bangi)
Kedai Tayar Bangi Tyreplus
Alamat46, Jalan 4/11b, Bandar Baru Bangi, 43560 Bangi, Selangor
Mapshttps://goo.gl/maps/ubFi4x2ZsjLVZ4kN8
Jam BukaIsnin – Ahad (08.30 am – 07.00 pm)
Telefon+60382113766
FacebookTYREPLUS – LNP AUTOCARE SDN BHD
Review Google : 4.5 ⭐⭐⭐⭐

Berikut ulasan kedai tayar murah kajang bangi:

Bagus kedai ni, service cepat and detail

Shaf Ryz⭐⭐⭐⭐⭐

Bersih, kemas, tersusun, service yang bagus. Memang terbaik

Saliman Salamon⭐⭐⭐⭐

Harga berpatutan, kedai bersih dan selesa untuk pelanggan, tempat solat pun disediakan, staff yang peramah, sangat rekeman, tak cari kedai lain dah untuk baiki kereta.

Mahani 1206⭐⭐⭐⭐⭐

5. Kedai Tayar Bangi Wan Henz Corporation Sdn. Bhd.

Wan Henz Corporation Sdn. Bhd.
Kedai Tayar Bangi Wan Henz Corporation Sdn. Bhd.
AlamatNo. 2, Jalan 4/11b, Seksyen 4 Tambahan Bandar Baru Bangi, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor
Mapshttps://goo.gl/maps/xVZuVZRv2PUremvE8
Jam BukaIsnin – Sabtu (09.00 am – 06.30 pm)
Telefon+60193887211
FacebookWan Hing Automotive
Review Google : 4.8 ⭐⭐⭐⭐

Berikut ulasan kedai tayar murah bangi:

Servis terbaik, harga murah, boleh nego lagi.. Memang tak pergi workshop lain..

Bear One Fishing⭐⭐⭐⭐⭐

Alhamdulillah datang bengkel ni tak pernah mengecewakan.. servis dan layanan dari boss serta pekerja sangat teliti dan mesra… yang pasti mereka betul2 fokus pada kereta.. bagitau apa yg penting.. apa yang nak dan x perlu dibuat.. yang pasti.. diaorg sejenis akan tanya dulu apa mau tukar.. bukan main tukar je mcm sesetengah bengkel tanpa permission kita… dah 3tahun dengan bengkel ni.. tak pernah mengecewakan.. thanks pada boss dan semua staff yg terlibat… banyak masalah kereta saya kamu semua selesai kan ❤️

Siti Khadijah Hassan ⭐⭐⭐⭐⭐

Service terbaikk!! Sangat berpuas hati & harga yg berpatutan..

Muhammad Redha Alwi ⭐⭐⭐⭐⭐

6. Ah Man Tyre Auto Service Sdn Bhd

Ah Man Tyre Auto Service Sdn Bhd
Kedai Tayar Bangi Ah Man Tyre Auto Service Sdn Bhd
AlamatNo. 153, 155, Jalan 8/1, Seksyen 8, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor
Mapshttps://goo.gl/maps/rqnvdF3KERJfsuSx7
Jam BukaIsnin – Sabtu (08.30 am – 06.00 pm)
Telefon+60389222328
FacebookAh Man Tyre Auto Service Sdn. Bhd. Bangi
Review Google : 4.3 ⭐⭐⭐⭐

Berikut ulasan kedai tayar bangi:

Service terbaik.. jgn risau.. ade mslh alignment.. tayar.. balancing.. dtg je sini.. semua settle.. harga blh bincang punye.. cunnnn

Taufik Mohd Nor ⭐⭐⭐⭐⭐

Terbaik. Saya repair tayar yang pancit di sini. Harga RM8 sahaja. 👍👍👍 …

Dr Strange ⭐⭐⭐⭐⭐

Alhamdulillah dilema kereta saya yg selalu masalah alignment yg byk kali repair akhirnya selesai disini. Pomen mmg expert!

mohd faizal ⭐⭐⭐⭐⭐

7. Kedai Tayar Bangi Pang Tyres & Services Sdn Bhd

Pang Tyres & Services Sdn Bhd
Kedai Tayar Bangi Pang Tyres & Services Sdn Bhd
Alamat22, Jalan 7/7a, Seksyen 7, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor
Mapshttps://goo.gl/maps/Dwcdbu4R6uqWJKsW8
Jam BukaIsnin – Sabtu (09.00 am – 07.00 pm), Ahad (09.00 am – 04.00 pm)
Telefon+60124499068
FacebookPang Tyres
Review Google : 4.3 ⭐⭐⭐⭐

Berikut ulasan kedai tayar second hand bangi:

Fuh terbaik, bos mesra harga pun murah berbaloi

mnx ⭐⭐⭐⭐⭐

My go to workshop after warranty expired..competitive price, friendly boss & staff.. both of my car service here

Suhaimi Sahree ⭐⭐⭐⭐⭐

One of the best place. The staff very friendly and supportive

Azman Daud ⭐⭐⭐⭐⭐

8. Wan Auto Car Wheels Sdn Bhd ( Haval Service Center)

Wan Auto Car Wheels Sdn Bhd ( Haval Service Center)
Kedai Tayar Bangi Wan Auto Car Wheels Sdn Bhd
AlamatNO. 2, Jalan 7/7a, Seksyen 7 Bandar Baru Bangi, 43650 Bangi, Selangor
Mapshttps://goo.gl/maps/kEwZkibNr7ekm4nj7
Jam BukaIsnin – Sabtu (09.00 am – 06.30 pm)
Telefon+60389250911
FacebookWan Auto Car Wheels SDN BHD
Review Google : 4.1 ⭐⭐⭐⭐

Berikut ulasan kedai tayar bangi:

Terbaik sekali.services buat tAyar alemen tayar kereta sya terus sedap bawah ..lain kedai x MCM punya services buat👍👍👍👍👍🚗 …

saifulmetal seluang ⭐⭐⭐⭐⭐

Staf dekat sini agak peramah dan membantu. Tentang harga tu, kalau kena dengan skil tawar menawar tu, mungkin boleh dapat murah. Peralatan dekat sini pun agak kontemporari. Tayar pun kebanyakannya yang baru. Ada bilik berhawa dingin disediakan di sini untuk menunggu

Ridzwan Mohamed ⭐⭐⭐⭐⭐

Regularly come here for tire works. Reasonable price, great workmanship, patiently explained some of the queries about a little bit of this and that. Recommended!

wolfgang ⭐⭐⭐⭐⭐

9. New Century Tyre & Car Service Centre

New Century Tyre & Car Service Centre
Kedai Tayar Bangi New Century Tyre & Car Service Centre
Alamat77, Jalan 7/7c, Seksyen 7 Bandar Baru Bangi, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor
Mapshttps://goo.gl/maps/c1MEBebao6z2AADe9
Jam BukaIsnin – Ahad (09.00 am – 07.15pm)
Telefon+60389268837
FacebookNew Century Tyre Services Company
Review Google : 4.1 ⭐⭐⭐⭐

Berikut ulasan kedai tayar murah kajang bangi:

Elaiment belensing memang mantap.. kedai bersih kerja laju..

Khairil Shah ⭐⭐⭐⭐⭐

Setakat ni byk kali dh ke sini.Friendly & layanan yg memuaskan.Harga pun tidak lah terlalu mahal.sesuai mengikut bajet.

TheMujaCo Channel ⭐⭐⭐⭐⭐

Most reliable car service provider

william low ⭐⭐⭐⭐⭐

10. Tyreplus – LNP Autocare Sdn Bhd (Sek. 7)

Tyreplus - LNP Autocare Sdn Bhd (Sek. 7)
Tyreplus – LNP Autocare Sdn Bhd (Sek. 7)
Alamat59, Jalan 7/7a, Seksyen 7, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor
Mapshttps://goo.gl/maps/bcBXoqP32BXsdmKy8
Jam BukaIsnin – Ahad (08.30 am – 07.00 pm)
Telefon+60389208418
Facebook
Review Google : 4.0 ⭐⭐⭐⭐

Berikut ulasan kedai tayar murah bangi:

Bilik menunggu selesa ade ruang solat.. repair harga kedai korner lot.. ok lar..

labeo rohita ⭐⭐⭐⭐⭐

Layanan baik dan staff mesra 👍🏻 …

Luqman Razali ⭐⭐⭐⭐⭐

Service good. Staff is friendly and very knowledgable

Emysyazila Misya Samad⭐⭐⭐⭐⭐

11. Kedai Tayar Bangi Sse Car Auto Services

Sse Car Auto Services
Sse Car Auto Services
AlamatJalan 4/11b, Seksyen 4 Tambahan Bandar Baru Bangi, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor
Mapshttps://goo.gl/maps/LS5P28nkXRQr2VsRA
Jam BukaIsnin – Ahad (09.00 am – 04.00 pm)
Telefon+60389275188
FacebookSse car auto services
Review Google : 4.4 ⭐⭐⭐⭐

Berikut ulasan kedai tayar murah kajang bangi:

Pusat service terbaik di Bdr Baru Bangi

Zanudin Mohd. Daud⭐⭐⭐⭐⭐

Harga berpatutan, servis pun ok.

M. Maaroff Bahurdin ⭐⭐⭐⭐⭐

Harga berpatutan, Original Minyak Hitam Shell dengan ada kod pakai app valid. Terbaek, tayar harga jugak ok

Lim HKT ⭐⭐⭐⭐⭐

Baca juga : 11 Kedai Aksesoris Kereta Melaka Terbaik

Okay, habis dah kita punya rundown pasal 11 Kedai Tayar paling mantap kat Bangi ni.

Dah tau kan mana kedai yang boleh bagi tayar kenderaan Anda second life. Remember guys, selain jaga enjin, tayar pun penting untuk keselamatan kita atas jalan raya ni.

So, kalau tayar dah nampak macam nak ‘retire’ atau tak feel confident lagi, cepat-cepatlah singgah salah satu kedai dalam senarai kita.

Jangan lupa, kalau korang ada pengalaman dengan mana-mana kedai tayar dalam senarai ni atau yang takde dalam senarai pun, share lah dengan kita.

Kita semua dalam satu journey mencari kedai tayar yang terbaik untuk kenderaan kita. Stay safe on the road dan jangan lupa, pump up those tyres for a smooth ride!

Leave a Reply