Top 8 Kedai Tinted Shah Alam Paling Best

Posted on

Anda sedang mencari kedai automotif Selangor untuk pasang tinted pada kereta anda? Kurasa anda berada pada tempat yang tepat.

Selangor punya kedai automotif yang paling best kat Malaysia, salah satunya adalah kedai tinted Shah Alam.

Keperluan akan perkhidmatan tinted yang berkualiti tinggi semakin penting, tetapi bagaimana anda tahu yang terbaik untuk kereta anda?

Dalam artikel ini, kami akan mengenalpasti masalah yang sering dihadapi oleh mereka yang mencari Kedai Tinted Shah Alam, mengagitatkannya dengan cabaran-cabaran yang mungkin dihadapi, dan memberikan penyelesaian.

Teruskan membaca untuk mendapatkan panduan lengkap mengenai tempat terbaik untuk meninted kereta anda di Shah Alam.

1. Kedai Tinted Shah Alam Combotint (M) Sdn Bhd

Kedai Tinted Shah Alam
Kedai Tinted Shah Alam Combotint (M) Sdn Bhd
Alamat6, Jalan Faedah 25/86, Taman Sri Muda, 40400 Shah Alam, Selangor, Malaysia
Mapshttps://maps.app.goo.gl/t9SUdSoe9p1yeNhY7
Jam BukaIsnin – Sabtu (10.00 am – 07.00 pm)
Sabtu (10.00 am – 12.30 pm, 02.30 pm – 07.30 pm)
Ahad (10.00 am – 06.00 pm)
Telefon+60124242150
FacebookCombo Tint Shah Alam
Review Google : 5.0 ⭐⭐⭐⭐

Berikut ulasan Kedai Tinted Shah Alam:

Servis mantap! Untuk yg tak tahu sgt pasal nk pilih tinted mana jgn risau sbb akn di explain dgn sgt detail. Masa menunggu pun tak lama. Tinted kualiti pun okay dan sesuai mengikut budget. Overall mmg terbaik & highly recommend 👍🏻👍🏻👍🏻

Nur Syahirah ⭐⭐⭐⭐⭐

Alhamdulillah servis sangat bagus. Better book appointment supaya kurangkan waktu menunggu. Penerangan sangat baik, layanan sangat mesra, telus dan kemas. Warranty 5 tahun. Thank you combotint team 🙂

Ahmad Fuad ⭐⭐⭐⭐⭐

Alhamdulillah dgn suhu luar yg agak extreme skrg rasanya mcm tak mau kuar keta… mmg terbaik

Mohd Syahidan Nordin ⭐⭐⭐⭐⭐

2. Kedai Tinted Shah Alam Autotint Car

Autotint Car Tinted Shah Alam
Kedai Tinted Shah Alam Autotint Car Tinted Shah Alam
AlamatNo.42A, Ground Floor, Jalan Kemuning Prima C33/C, Kemuning Utama, 40460 Shah Alam, Selangor, Malaysia
Mapshttps://maps.app.goo.gl/My3YTWe3zXyQE5UDA
Jam BukaIsnin – Sabtu (10.00 am – 06.30 pm)
Ahad (10.00 am – 04.30 pm)
Selasa (Tutup)
Telefon+60179008778
FacebookAutoTint Car Tinted
Review Google : 4.9 ⭐⭐⭐⭐

Berikut ulasan Kedai Tinted Shah Alam:

GOOD SERVICE, GOOD QUALITY, ALREADY THIRD TIME TINTED AT SAME SHOP

Jia Yi Yew ⭐⭐⭐⭐⭐

The lady explain to us about the tinted very well and very friendly. Also the shop recommend us which tinted is the best and affordable suits our budget 🙂

wahida kamez ⭐⭐⭐⭐⭐

Harga berpatutan, servis terbaik. Penerangan yang sangat jelas dari pemilik kedai. Ada wifi percuma dan minuman sementara tunggu siap pasang tinted. 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

Mustaqim Mustafa ⭐⭐⭐⭐⭐

3. Tinted Mudah Alih – Umashi Resources (HQ)

Tinted Mudah Alih - Umashi Resources (HQ)
Tinted Mudah Alih – Umashi Resources (HQ)
Alamat27-G, 27-G, Jln Kemuning Prima D33/D, Kemuning Utama, 40400 Shah Alam, Selangor, Malaysia
Mapshttps://maps.app.goo.gl/E35JWiEc9dLZDMiJ9
Jam BukaIsnin – Ahad (10.00 am – 07.00 pm)
Jumaat (Tutup)
Telefon+60174592645
FacebookUmashi Resources – Tinted Mudah Alih HQ
Review Google : 4.8 ⭐⭐⭐⭐

Berikut ulasan Kedai Tinted Shah Alam:

Pemasangan Yang kemas Dan terbaik!!!sangat puas hati,mantap!!!go…go…umashi

irwan mustafa ⭐⭐⭐⭐⭐

Kedai tinted Bumiputera yang terbaik dari segi workmanship dan quality tinted. Harga yang berpatutan. Regular customer. Kereta sebelum ini juga saya buat di kedai ini. Recommended. 👍👍 …

muhammad amerrudin ⭐⭐⭐⭐⭐

Tuan kedai memang torrbaik.. mesra dan peramah.. kerja yang tiptop, kemas dan berkualiti 👍👍 harga sesuai dengan barang dan cara kerja. Memang sangat berpuas hati. Tidak rugi ke kedai ini. 🤝😊 …

Muhdsaiffuddin Arefen ⭐⭐⭐⭐⭐

4. Kedai Tinted Shah Alam UV Kool Tint

UV Kool Tint Shah Alam - Tinted kereta Shah Alam
Kedai Tinted Shah Alam UV Kool Tint Shah Alam
Alamat27 G, Jalan Pahat H 15/H, Seksyen 15, 40200 Shah Alam, Selangor, Malaysia
Mapshttps://maps.app.goo.gl/haHXU6YLULoZ4osi6
Jam BukaIsnin – Ahad (10.00 am – 07.00 pm)
Telefon+60192265410
FacebookUV Kool Tint Shah Alam
Review Google : 4.4 ⭐⭐⭐⭐

Berikut ulasan Kedai Tinted Shah Alam:

Very helpful with information given. Staff greeting customer politely and warm welcome. Would recommend people come here

Ashvin Prusothmen ⭐⭐⭐⭐⭐

Service terbaik dari UV Kool Tint Shah Alam. Sangat friendly dan staff explain dengan baik tentang tint dan pemasangan. Harga berpatutan dan berkualiti.

Amiro Abd Aziz ⭐⭐⭐⭐⭐

Permasangan yg bagus ,harga yg berpatutan dan tidak mengambil masa yg lama untuk memasang tinted selain itu , layanan mesra dari pekerja adan

Hamdan Lazim ⭐⭐⭐⭐⭐

5. House of Tinted Shah Alam Ken Rimba

House of Tinted Shah Alam Ken Rimba
House of Tinted Shah Alam Ken Rimba
Alamat32a1, Jln Lengkuas C 16/C, Rimba Jaya, 41300 Shah Alam, Selangor, Malaysia
Mapshttps://maps.app.goo.gl/Eds6BL8MbZqMg4qv5
Jam BukaIsnin – Sabtu (10.30 am – 07.00 pm)
Ahad (10.30 am – 04.00 pm)
Jumaat (03.30 pm – 07.30 pm)
Khamis (Tutup)
Telefon+601112865212
FacebookHouse of tinted shah alam-Ken rimba
Review Google : 4.9 ⭐⭐⭐⭐

Berikut ulasan Kedai Tinted Shah Alam:

pekerja yg bdn besar2 sikit tu explain very detail psl tinted. lupa lak nama dia. customer servis bgus. xpsl2 aku trus beli karpet kete jgk dgn kedai ni dsbbkn servis baik. siap tunjuk dgn meter bacaan IRR. very trusted. kerja kemas dan bersih. 5 bintang.
Update: hantar kereta kedua aku ke sini. Harga terbaik padan dengan kualiti. Kerja bersih. Penerangan bagus. Kalu aku ada 10 kete, semua akan hntr sini. hahaha

Syafiq Rasli ⭐⭐⭐⭐⭐

Friendly, professional staff. Fast service. The workers even gave honest opinions of products to choose from, no pressure in selling you certain types of tints; they will let you decide. Tint quality is very good. There is also a waiting area upstairs, airconditioned with Netflix on TV. Recommended place to go for car tints.

Aaron Yap ⭐⭐⭐⭐⭐

Friendly and professional staff, Haikal and Mamat … En Zul was nice and frank in quotations too.

Amin A.B. ⭐⭐⭐⭐

6. Speedster Tint & Autoparts (Tinted Magic Shah Alam)

Speedster Tint & Autoparts (Tinted Magic Shah Alam)
Speedster Tint & Autoparts (Tinted Magic Shah Alam)
AlamatNo. 18, Lebuh Keluli, Kawasan Perindustrian Bukit Rajah, Seksyen 7, 40000 Shah Alam, Selangor, Malaysia
Mapshttps://maps.app.goo.gl/zNgc3ajsZXsQKo497
Jam BukaIsnin – Sabtu (10.00 am – 07.00 pm)
Jumaat (09.00 am – 12.30 pm, 02.30 pm – 07.00 pm)
Telefon+60192620285
FacebookTinted Magic Shah Alam
Review Google : 4.4 ⭐⭐⭐⭐

Berikut ulasan Kedai Tinted Shah Alam:

Friendlly and very fast service..highly recommended. 👍😁

Shahrul “Sleepycat” Abdullah ⭐⭐⭐⭐⭐

tinted byk calar. tolong lap/bersihkan semula sabun dkt crmin slps tinted tu…bahaya nk drive balik x nmpk jalan. staff yg incharge sy friendly…. hasil kerja masih byk perlu diperbaiki…kena ajar diorang betul² cara nk tinted kereta…maaf boss kedai….tgk hasil kerja staff mmg kena training betul²….✌️

critical minded ⭐⭐⭐⭐

tinted and repairing workshop also performance autoshop

Safarul Farul ⭐⭐⭐⭐⭐

7. TGR Tint Specialist

TGR Tint Specialist
TGR Tint Specialist
AlamatSeksyen U13, 40, Jln Setia Permai BQ U13/BQ, Setia Alam, 40170 Shah Alam, Selangor, Malaysia
Mapshttps://maps.app.goo.gl/ukE42WgGc7TLF2sJA
Jam BukaIsnin – Sabtu (10.30 am – 07.00 pm)
Jumaat (19.30 am – 07.00 pm)
Telefon+60104006415
FacebookTGR window tint specialist
Review Google : 4.5 ⭐⭐⭐⭐

Berikut ulasan Kedai Tinted Shah Alam:

Terbaik brader ni. Tinted rumah pun layan. Hasil kemas.

fiq eisya ⭐⭐⭐⭐⭐

Mantap, silap2 rim basikal pn ada jual.. serba kacak.. murah, berkualiti dan mantap. Combo mike tyson.

Fazuan Adham ⭐⭐⭐⭐⭐

Ruang menunggu selesa,staff friendly, paling penting Tinted kayangan harga marhaen. Keep it up 👍👍👍👍👍

Pai Chow ⭐⭐⭐⭐⭐

8. Vertint Tinted Specialist – Setia Alam

Vertint Tinted Specialist - Setia Alam
Vertint Tinted Specialist – Setia Alam
AlamatSeksyen U13, No 22-GF, Jln Setia Perdana BB U13/BB, Setia Alam, 40170 Shah Alam, Selangor, Malaysia
Mapshttps://maps.app.goo.gl/4EsvWYRB2XWC7qR26
Jam BukaIsnin – Ahad (10.00 am – 08.00 pm)
Telefon+60333625242
FacebookVertint Tinted Specialist
Review Google : 4.7 ⭐⭐⭐⭐

Berikut ulasan Kedai Tinted Shah Alam:

Ada tempat menunggu dan surau yg selesa.

zaid khalduni ⭐⭐⭐⭐⭐

Good service n good explaination by shop owner …tinted yang berkualiti n hasil kerja terbaik

HADI YUNUS ⭐⭐⭐⭐⭐

Nice ambience, friendly workers and affordable price..Definitely recommended

Amirul Zharif ⭐⭐⭐⭐⭐

Baca juga: 11 Kedai Aksesoris Kereta Melaka Terbaik

Demikianlah, senarai Top 8 Kedai Tinted Shah Alam yang telah kami kongsikan. Kami faham bahawa mencari Kedai Tinted Shah Alam yang boleh dipercayai adalah satu tugas yang mencabar.

Melalui artikel ini, kami telah mengenalpasti masalah mencari Kedai Tinted, mengagitatkannya dengan cabaran-cabaran yang mungkin dihadapi, dan memberikan penyelesaian dalam bentuk senarai pilihan teratas.

Kami berharap artikel ini membantu anda membuat keputusan yang bijak dalam melindungi dan memperbaiki kereta anda dengan perkhidmatan tinted yang berkualiti.

Selamat memilih Kedai Tinted Shah Alam yang sesuai dengan keperluan anda!

Leave a Reply