13 Jenama Polish Kereta Terbaik Malaysia

Posted on

Satu dari 13 polish kereta terbaik ialah Waxco Nano Tech, teruskan membaca artikel ini supaya korang tahu 13 polish kereta terbaik!

Polish kereta atau pengilat kereta adalah teknik yang digunakan untuk memperbaiki penampilan kereta atau kenderaan lain.

Ini melibatkan penggunaan wax kereta terbaik untuk memberikan kilauan tambahan kepada cat dan perlindungan daripada kerosakan.

Ramai orang berfikir bahawa mencuci kenderaan hanya cukup, bagaimanapun, tanpa penjagaan tambahan seperti pengilat kereta, cat kenderaan boleh kelihatan kusam dan dipakai.

Polish kereta Ia biasanya dilakukan selepas mencuci kereta atau kenderaan lain. Ia melibatkan penyingkiran kotoran dan noda yang melekat pada permukaan kenderaan.

Kemudian, wax kereta digunakan menggunakan span, kain, atau aplikator wax khusus.

Wax kereta mengisi calar kecil dan mengekalkan kilauan cat untuk memastikan ia kelihatan seperti baru.

Harga polish kdan wax ereta bervariasi tergantung pada jenis wax dan kualitas yang digunakan.

Ada wax yang lebih mahal yang memberikan perlindungan lebih lama dan lebih baik daripada wax yang lebih murah. Namun, perlu diingat bahwa kualitas akan berkorelasi dengan harga.

Dalam artikel ni, kami akan menjelaskan lebih rinci tentang 13 jenama polish kereta terbaik.

13. Astonish Car Care Vinyl Trim & Dashboard Cleaner

Astonish Car Care Vinyl Trim & Dashboard Cleaner
Astonish Car Care Vinyl Trim & Dashboard Cleaner

Jangan lupa jaga bahagian dalam kereta korang jugak, guys. Nak nampak kemas dan sentiasa bersih kan penting.

Ada ni, produk khas untuk cuci bahagian dashboard kereta ni, fungsinya buang habuk dan kotoran, hasilnya memang kilauan yang cantik gila.

Yang bestnya, formulasi dia tu anti-statik, jadi takkan ada habuk terlekat kat permukaan dashboard tu.

Jenama Polish Kereta Terbaik dari jenama Astonish ni memang boleh cuci dan lindungi bahagian dalam kereta korang tanpa perlu pergi kedai dan bayar mahal.

12. Waxco Nano Tech

Waxco Nano Tech Scratch Remover ni memang dirumus khas untuk hilangkan calar kecil pada kemasan kereta metalik dan 2k cat.

Penghilang calar ni pun boleh buang kesan tar yang memang susah nak keluar sebab jalan yang tak elok, tapi takkan rosakkan cat kereta korang yang kat bawah tu. Dia juga boleh guna untuk ratakan cat kereta.

Spesifikasinya macam ni: Isipadunya150ml dengan jenis Cecair

Kelebihannya:

  1. Boleh guna untuk ratakan cat
  2. Buang kotoran tar
  3. Sesuai untuk kemasan kereta metalik

Harga polish kereta ni cuma RM12.50 je, guys.

11. Automax Scratch Remover

Automax Scratch Remover
Polish Kereta Terbaik Automax Scratch Remover

Automax Scratch Remover memang berkesan habis untuk hilangkan cela, calar ringan, dan kesan pusaran yang disebabkan oleh pengilat dan cara pencucian kereta yang tak kena etika.

Jenama Polish Kereta Terbaik ni pun boleh buang karat kat permukaan kereta dan halang pengoksidaan, jadinya kereta korang nampak macam baru balik. Wax ni sesuai gila-gila untuk kereta dengan kemasan logam, guys.

Spesifikasi dia iaitu Isipadunya 100ml dengan Jenis Pasta

Kelebihannya Jenama Polish Kereta Terbaik ni iaitu Boleh buang karat, Memulihkan, Sesuai untuk kemasan kereta metalik

Harga polish kereta hanya RM20.90 je, guys.

10. 9H Mr. Fix Premium Nano Ceramic Coating Liquid

Biasanya wax kereta mengandungi bahan kimia yang berbahaya kalau disedut terus.

Tapi nasib baiknya, ada la 9H Mr. FIX™ Cecair Salutan Seramik Nano Premium ni, dia takda bahan beracun dan alam sekitar friendly.

Yang bestnya lagi, produk salutan ni boleh lindungi cat kereta korang sampai lebih dari tiga tahun, guys. Harga untuk 9H Mr. FIX™ Cecair Salutan Seramik Nano Premium ni bermula dari RM125 je, guys.

9. Keem Sealant Guard Ultra Coating Paint Protection

Keem Sealant Guard Ultra Coating Paint Protection
Keem Sealant Guard Ultra Coating Paint Protection

Korang yang nak wax kereta terbaik dengan senang dan cepat, korang boleh fikir-fikirkan Keem Sealant Guard Ultra Coating Paint Protection ni. Sebab Jenama Polish Kereta Terbaik ni ada dalam bentuk spray, guys.

Lepas korang sembur je, korang boleh gosok-gosok badan kereta untuk bagi licin dan kilauan yang terbaik.

Harga polish kereta Keem Sealant Guard Ultra Coating Paint Protection ni bermula dari RM50 je, guys.

8. PG Permaglass PG Polymer Sealant

PG Permaglass PG Polymer Sealant memiliki kandungan kompund dalamnya, Sealant Polimer PG Permaglass PG ni boleh lindungi lapisan krom kereta.

Tujuan dia adalah nak melindungi cat kereta dari sinaran UV, hujan, pencemaran dan benda-benda lain yang menyebabkan gangguan.

Jadi, Jenama Polish Kereta Terbaik ni sesuai gila untuk korang yang nak dapatkan perlindungan penuh kat salutan krom kereta korang.

Harga polish kereta Sealant Polimer PG Permaglass PG ni bermula dari RM60 je, guys.

7. Sonax CutMax

Sonax CutMax
Polish Kereta Terbaik Sonax CutMax

Ada satu wax kereta terbaik ni, Sonax CutMax. Bahan utamanya ialah air, tau.

Wax ni memang mahal sikit, tapi dia boleh bagi perlindungan maksimum kat cat kereta korang. Lagi best, dia boleh jangkau tempat yang susah-susah nak sapa.

Dalam satu guna je, korang boleh senang basmi habuk dan kotoran pakai kain dan wax ni. Harga untuk Sonax CutMax ni bermula dari RM80 je, guys.

Baca Juga: Senarai Android Player Car Terbaik

6. American Magic Polisher Nano Coating Polish

Siapa kata wax kereta hanya boleh guna kat luaran je?

Tengok la, American Magic Polisher Nano Coating Polish ni boleh lindungi badan kereta dan boleh guna nak bersihkan kerusi kereta jugak, tau.

Terima kasih kepada teknologi nano coating dalam alat ni, hasilnya macam daun talas, guys.

Maksudnya, habuk dan kotoran takkan melekat senang kat permukaan kereta. Macam best kan kalau korang drive masa musim hujan?

Harga polish kereta American Magic Polisher Nano Coating Polish ni bermula dari RM49 je, guys.

5. Meguiar’s Paint Protect

Meguiar's Paint Protect
Ubat polish kereta Meguiar’s Paint Protect

Korang yang nak perlindungan jangka panjang, korang boleh try la Meguiar’s Paint Protect ni.

Sebab wax dari Meguiar ni boleh lindungi lapisan cat kereta korang sampai setahun atau lebih.

Tapi, korang kena pastikan betul-betul cara penggunaan wax ni.

Untuk hasil yang paling terbaik, korang boleh pakai bahan ni selepas waxing, tau. Harga polish kereta Meguiar’s Paint Protect ni bermula dari RM66 je.

4. Turtle Wax Jet Black Spray Wax

Macam namanya je, Turtle Wax JET BLACK Black Spray Wax ni memang jadi pilihan wax terbaik untuk kereta hitam korang.

Sebab dalam formula dia ada Hi-gloss dan Endurance, so dia boleh betulkan dan bagi kilauan yang terbaik kat cat kereta hitam korang.

Lagi best, kesan yang keluar memang berani gila, jadinya kereta hitam korang nampak macam baru je. Wax Turtle JET BLACK Black Spray Wax ni harga dia bermula dari RM80 je, guys.

3. Turtle Wax Metallic Car Wax

Turtle Wax Metallic Car Wax
Produk polish kereta terbaik Turtle Wax Metallic Car Wax

Wax Turtle, satu jenama wax kereta yang paling terbaik, pula, betul-betul bagi wax kereta jenis Metallic.

Terima kasihlah kepada kandungan dia yang memaksimumkan gloss maximizer tu, cat kereta anda akan dilindungkan dengan elok dan nampak macam berkilau-kilau.

Wax Mobi ni memang sesuai gila-gila untuk korang yang ada kereta berwarna silver atau grey.

Harga polish kereta polish wax kereta Turtle ni bermula dari RM40 saja, bro.

2. 3M Premium Wax

Korang nak dapatkan kilauan yang terbaik untuk kereta hitam? Cuba la wax Premium 3M ni.

Wax terbaik ni ada kandungan carnauba yang memang selamat untuk kereta hitam. Yang bestnya lagi, harganya pun berpatutan gila.

Dengan harga bermula dari RM44 je, korang boleh serlahkan permukaan cat kereta korang dengan kerap pakai wax Premium 3M ni, tau.

1. Kit Gold Series

Kit Gold Series
Brand polish kereta terbaik Kit Gold Series

Korang kenal tak dengan produk automotif hebat ni? Kit baru keluarkan wax kereta Siri Emas.

Wax kereta ni memang sesuai gila untuk korang yang suka cabaran sebab dia boleh melindungi permukaan kereta korang dari sinaran matahari, tahu tak.

Dengan bahan silicone canggih dan wax carnauba premium, wax kereta ni punya formula istimewa yang senang nak digunakan. Harga untuk Kit Siri Emas ni bermula dari RM20 je, guys.

Baca Juga: Jenama Sport Rim Kereta Terbaik

Nah, itulah tadi beberapa jenama polish kereta terbaik yang boleh korang pertimbangkan untuk membuat kereta korang nampak cun dan berkilauan.

Tak kisahlah warna kereta korang apa, ada jenama wax yang sesuai untuk semua jenis warna.

Ingat, penting untuk jaga kereta kita dengan betul, termasuklah perlindungan cat dan kesihatan bahagian dalam kereta.

Jadi, jangan malas-malas, luangkan masa sikit untuk wax dan jaga kereta kita dengan baik.

Kalau korang ada pengalaman dengan salah satu daripada jenama-jenama polish kereta ni, bolehlah share kat ruangan komen. Kita boleh kongsi info dan pengalaman bersama-sama.

Oklah, itu je dari aku. Semoga artikel ni membantu korang dalam memilih jenama polish kereta terbaik.

Jaga kereta elok-elok, nanti boleh berkilauan macam baru lagi. Till next time, take care and drive safe!

Gravatar Image
Saya menyediakan maklumat terkini mengenai dunia mobil, termasuk ulasan, kajian, berita, dan banyak lagi. Saya juga menyediakan panduan yang berkaitan dengan pembelian, pemilikan, dan penjagaan mobil, serta petua yang berguna untuk membantu anda menikmati alam perkilangan automotif. Saya memberi anda asas yang diperlukan untuk membuat pilihan yang bijak dan tepat untuk memenuhi keperluan anda.

Leave a Reply