Senarai Upah Baiki Motosikal Malaysia ter-Update

Posted on

Bagi pemilik motosikal, adalah penting untuk mengetahui senarai upah baiki motosikal Malaysia terkini. Pembaca boleh mengetahui apa yang perlu dipertimbangkan apabila motosikal mereka mengalami kerosakan dalam artikel ini. Pembaca boleh mendapatkan idea tentang jumlah wang yang perlu disediakan melalui senarai harga yang disediakan dalam artikel ini, daripada menukar gearbox kepada membaiki cermin sisi.

Selain itu, kami diberi panduan untuk mencari bengkel yang sesuai berdasarkan kualiti perkhidmatan dan reputasi. Sebagai contoh, anda boleh mempertimbangkan untuk menukar plat klac, valve, piston, dan banyak lagi. Pembaca akan lebih bersedia untuk membuat keputusan yang bijak apabila motosikal mereka menghadapi masalah dengan panduan ini. Oleh itu, jangan lepaskan peluang untuk membaca artikel ini sepenuhnya untuk memahami senarai upah baiki motosikal terkini di Malaysia. Selamat membaiki motosikal anda dan selamat berkendara!

Senarai Upah Baiki Motosikal

Berikut kami berikan senarai harga baiki motosikal Malaysia terkini, Sila lihat dengan teliti. Ingatlah, ni adalah harga anggaran kasar harga untuk bajet kasar anda je. Sebab ni cuma anggaran harga je, jadi panduan ni boleh juga digunakan untuk motor jenama lain tapi yang still dalam kategori motor cub lah. Ok, silakan cek harga kat bawah ni:

ServiceHarga
BateriRM 35
Minyak HitamRM 15
Spark plugRM 5
Rantai spoket setRM 35
Brek liningRM 10
Brek padRM 15
Bearing tayar setRM 15
Tiub tayarRM 10
Tiubless cacingRM 5
Kepala tubelessRM 10
Tayar 2.25-17RM 40
Tayar 2.75RM 50
LidiRM 30
RimRM 40
Tukar penapis anginRM 15
Mentol depanRM 5
Mentol belakangRM 3
Mentol kecil meterRM 5
Mentol signalRM 5
Soket lampu depanRM 5
Lampu depanRM 25
Lampu belakangRM 25
Cover signalRM 10
Cover meterRM 15
RectifierRM 25
Signal condenserRM 15
Lampu coilRM 45
Stater coilRM 45
Coil plugRM 35
Brek suisRM 8
2t suisRM 15
Pelampung minyakRM 35
MeterRM 60
KunciRM 45
Suis kananRM 25
Suis kiriRM 35
Cermin sisiRM 18
Throttle gripRM 18
Tukar wayar minyakRM 25
Tukar wayar brekRM 15
Tukar spring klacRM 50
Tukar klac plateRM 80
Tukar klac autoRM 70
Tukar sub gearRM 50
Tukar starter sub*RM 150
Tukar spring starterRM 50
Tukar gasket top setRM 80
Tukar pistonRM 200
Tukar valveRM 100
Grind valveRM 70
Tukar timing chainRM 50
Tukar rodRM 350
Tukar bearing crankshaftRM 200
Tukar gearboxRM 450
Tukar fork oil sealRM 30
Tukar fork tubeRM 80
Tukar bola steeringRM 50
Tukar swing arm bushRM 50
Tukar absoberRM 80
Tukar coversetRM 150
Tukar sarung seat(std)RM 25
senarai upah baiki motor

Selain kos baiki motosikal, kami juga punya redference kos baiki untuk kenderaan lain: korang bole baca artikel ni: Senarai Upah Baiki Kereta Malaysia Terkini

Senarai Upah Baiki Motosikal
Senarai Upah Baiki Motosikal

Panduan untuk pemilik motosikal boleh didapati dalam artikel Senarai Upah Baiki Motosikal Malaysia. Pembaca akan mendapat maklumat tentang kos anggaran untuk pelbagai jenis perkhidmatan baiki motosikal, termasuk tetapi tidak terhad kepada penukaran bateri, minyak hitam, brek pad, tayar dan tukar bateri, antara lain. Selain itu, artikel ini memberikan panduan tentang cara mencari bengkel yang baik dan mempunyai reputasi untuk membaiki motosikal.

Selain itu, pembaca dinasihatkan untuk memikirkan aspek kualiti perkhidmatan dan reputasi bengkel sebelum membuat keputusan. Pemilik motosikal boleh menjadi lebih bersedia dengan panduan ini. Mereka juga boleh mengetahui berapa banyak wang yang perlu dikeluarkan apabila motosikal mereka mengalami masalah. Oleh itu, untuk mendapatkan pemahaman yang menyeluruh tentang senarai upah baiki motosikal Malaysia yang paling terkini, baca artikel ini sehingga hujungnya!

Leave a Reply