9 Kedai Cermin Kereta Cheras Terbaik

Posted on

Kedai Cermin Kereta Cheras terbaik termasuk 9. A Plus Windscreen Sdn Bhd (Balakong) 8. Windscreen HS Windscreen Panel Workshop 7. Hing Seng Autoglass & Acc…

Hei, korang pernah dengar tak pasal Kedai Cermin Kereta Cheras ni? Aku nak cerita ni memang worth it gila! Jadi, jangan terlepas cerita ni, baca sampai habis tau.

Jadi, cerita ni bermula bila cermin kereta aku pecah teruk. Siapa tak cuak tengok cermin kereta pecah macam tu? Memang frust gila.

Tapi nasib baik, aku jumpa pasal Kedai Cermin Kereta Cheras ni.

Aku punya cermin kereta pecah tu, diorang punya harga memang murah gila. Aku pun tak percaya betapa murahnya.

Memang jackpot habis! Tapi bukan tu je, tau! Diorang punya service memang terbaik. Diorang punya kerja cepat siap, tak sampai setengah jam je.

Memang tak sabar aku nak tengok cermin kereta aku jadi cantik balik.

Yang best lagi, diorang friendly gila. Boleh cakap campur-campur bahasa Melayu dan English.

Senang je nak deal dengan diorang. So, kalau korang ada masalah cermin kereta, aku rekemen korang pergi ke Kedai Cermin Kereta Cheras ni.

Confirm korang takkan menyesal.

Jadi, jangan buang masa lagi. Kalau ada cermin kereta pecah atau nak pasang cermin kereta baru, terus je ke Kedai Cermin Kereta Cheras.

Harga berbaloi, kerja cepat siap, dan service memang terbaik. Trust me, korang takkan menyesal pergi ke kedai ni.

Okay, tu je la cerita aku pasal Kedai Cermin Kereta Cheras ni.

Jangan lupa share cerita ni dengan kawan-kawan korang yang ada masalah cermin kereta. Kasihan diorang kalau tak tau tempat best macam ni, kan?

1. Windshield Specialist – Cheras

Windshield Specialist -Cheras
Kedai Cermin Kereta Cheras Windshield Specialist -Cheras
Alamat34Lg, Jalan 2/101C Cheras Business Center Cheras, 56100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/f1NiS59x1MVgrVyj9
Jam BukaIsnin – Sabtu(09.30 am – 06.30 pm)
Telefon+60 16-668 5212
FacebookWindshield Specialist
Review Google : 4.7 ⭐⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

Very honest boss. Went to repair a crack line and work done promptly. Will visit this shop again when I need to change my entire windshield.

Celine Cheng⭐⭐⭐⭐⭐

Puas hati sebab layanan memang bagus. Siap boleh tlg hntr pergi mrt station lagi. Senang je claim windscreen guna etiqa takaful.

Muhammad Hazmi Anas⭐⭐⭐⭐⭐

axa windscreen insurance claim . Best windscreen service . highly recommend

CY Chaim ⭐⭐⭐⭐⭐

2. Windscreen2U

Windscreen2U
Kedai Cermin Kereta Cheras Windscreen2U
AlamatS23, BT 11, Jln Cheras, Taman Indah, 43000 Cheras, Selangor, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/2R8XEyv3NWUdRyCWA
Jam BukaIsnin – Ahad (09.00 am – 05.30 pm)
Telefon+60 12-952 2623
FacebookWindscreen2U
Review Google : 4.6 ⭐⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

Went there to repair my windshield due to stone chip. Whatsapp them and they promptly answered my questions.

rafizal baharom⭐⭐⭐⭐⭐

Very quick process ! Repair chipstone 1 dot RM40 only. Cheap compare to other shop. Very recommended

Syairooh ⭐⭐⭐⭐⭐

pemasangan cermin kemas terbaik…cuma permasangan tinted tak berapa ok..ada bubble habuk banyak tempat..pergi nak claim tinted..pekerja bangla cakap spec yg terang dah heat reject tinggi habis..so i bagi 3 star saja

Sofian Md saari ⭐⭐⭐⭐⭐

3. Dr Cermin

Dr Cermin
Kedai Cermin Kereta Cheras Dr Cermin
AlamatNo.80, Jalan 10/118b, Desa Tun Razak, 56000 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/6EKDbjDq3zRoxAsG7
Jam BukaIsnin – Sabtu (09.00 am – 06.00 pm)
Telefon+60 12-356 6732
FacebookDr Cermin Sdn Bhd 车镜e生
Review Google : 4.4 ⭐⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

They don’t have ready window for my car so one of the staff manager drive his car to get the stock from supplier.

Cher En ⭐⭐⭐⭐⭐

Had star crack on my wind screen. Steven got it done within 45 minutes. Professional both on public relation and workmanship.

kah mun ⭐⭐⭐⭐⭐

Returned customer. Had replaced my rear window many years ago and it’s still in good condition without leaking. Came back to repair my front windscreen.

Wing Loo ⭐⭐⭐⭐⭐

4. Dr. Windscreen Sdn Bhd

Dr. Windscreen Sdn Bhd
Kedai Cermin Kereta Cheras Dr. Windscreen Sdn Bhd
AlamatNo. 19, Jalan TKC 1/1, Taman Kota Cheras, Wilayah Persekutuan, 43000 Cheras, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/4DqFNipdMx2GFf2Y8
Jam BukaIsnin – Sabtu (09.00 am – 06.00 pm)
Telefon+60 12-331 3625
FacebookDr Windscreen Sdn Bhd 大镜医生
Review Google : 4.4 ⭐⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

Found this shop cause needed to claim insurance for windscreen change. The staff whom I deal with was very professional in assisting me for the claiming process.

js peh ⭐⭐⭐⭐⭐

Its hard to get under AmBank/kurnia windscreen insurance. I’m so lucky and happy that i found this shop. All staff are professional n friendly.

Ezry Halil ⭐⭐⭐⭐⭐

Friendly and courteous services.

zafir ⭐⭐⭐⭐

5. Dolwa Auto Glass (Balakong)

Dolwa Auto Glass (Balakong)
Kedai Cermin Kereta Cheras Dolwa Auto Glass (Balakong)
AlamatCheras , Selangor, 93A-G, Jalan Dataran Cheras 5, Dataran Perniagaan Cheras (Cheras Traders Square, 43200 Balakong, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/UxEeEo6ak1GAYx916
Jam BukaIsnin – Sabtu (09.00 am – 06.00 pm)
Telefon+60 16-975 9666
FacebookDolwa Windscreen Specialist
Review Google : 4.4 ⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

The process to get windscreen replacement was smooth and very helpful. Just make sure you bring along enough document to make insurance claim.

Hazhar Ismail ⭐⭐⭐⭐⭐

Very fast and quick smooth service. Windscreen replaced within one day after complete documents submitted. Highly reccommended.

Wajdy Ahmad Ghazi ⭐⭐⭐⭐

Nice service with best price

muhamad akram Izzuddin ⭐⭐⭐

6. Auto Glass Cheras Services

Auto Glass Cheras Services
Kedai Cermin Kereta Cheras Auto Glass Cheras Services
Alamat12, Jalan Balakong, Batu 11 Cheras, 43200 Cheras, Selangor, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/hb9es8xgbjiN9E2y7
Jam BukaIsnin – Sabtu (09.00 am – 06.00 pm)
Telefon+60 12-369 0315
Facebook
Review Google : 5.0 ⭐⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

Begitu mudah dan senang untuk berbincang. Perkhidmatan pantas dan kemas.. really recommended!!

Muhamad Aswad ⭐⭐⭐⭐⭐

All staff very friendly.efficient and professional. fast, good and great workmanship.. I’m really satisfied with their services.

Solo Black brothers production ⭐⭐⭐⭐⭐

Cermin kena batu pecah, call office mereka dalam 2 jam dah settle ,very good …
Skill pasangan pun cun cun
Siap pasang tinted👍👍👍👍

David Hoh ⭐⭐⭐⭐⭐

7. Hing Seng Autoglass & Accessories

Hing Seng Autoglass & Accessories
Kedai Cermin Kereta Cheras Hing Seng Autoglass & Accessories
Alamat3, Jalan Dato Haji Harun, Taman Taynton View, 56000 Cheras, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/T9huLKsWgzZKACrPA
Jam BukaIsnin – Sabtu (09.00 am – 06.00 pm)
Telefon+60 12-200 2901
FacebookCheras windscreen Hing Seng Autoglass & Accessories 興城气车玻璃
Review Google : 4.5 ⭐⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

Good service and harga murah

Jayasilan Jayasilan ⭐⭐⭐⭐⭐

Friendly and Professional staff and crews

maneyvanan nagappan ⭐⭐⭐

Service bagus dan cepat .. staff pon friendly .. very recommended 👍🏻👍🏻👍🏻

Nurul Naznin ⭐⭐⭐⭐⭐

8. Windscreen HS Windscreen Panel Workshop

Windscreen HS Windscreen Panel Workshop
Kedai Cermin Kereta Cheras Windscreen HS Windscreen Panel Workshop
AlamatLot 264, No.42A, Batu 10, Jalan Suasana 1/2, Cheras Perdana, 43200 Cheras, Selangor, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/Y1cZAoUVHAsanmWB7
Jam BukaIsnin – Sabtu (09.00 am – 06.00 pm)
Telefon+60 12-231 8860
FacebookHS Windscreen Panel Workshop
Review Google : 4.6 ⭐⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

Excellent service by Mr. Thomas 👍👍👍👍👍

Zhafran Zharif ⭐⭐⭐⭐⭐

Friendly boss. Just hand him your cover note, he will settle everything.

Preveen Kumar ⭐⭐⭐⭐⭐

Good service all staff
Tukar cermin dalam masa 1 jam dah siap
Ada sediakan tempat untuk menunggu

Sharifah Shafiqah ⭐⭐⭐⭐⭐

9. A Plus Windscreen Sdn Bhd (Balakong)

A Plus Windscreen Sdn Bhd (Balakong)
Kedai Cermin Kereta Cheras A Plus Windscreen Sdn Bhd (Balakong)
Alamat1, Jalan 1, Taman Sri Indah, 43200 Cheras, Selangor, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/kgSa9ZvZdqpQ4AJd8
Jam BukaIsnin – Sabtu (09.00 am – 05.30 pm)
Telefon+60 10-222 7797
FacebookA Plus Windscreen Sdn Bhd
Review Google : 5.0 ⭐⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

Proffesional and trustworthy services. Honest and friendly young men. Reasonable charges and excellent service. Highly recommended. Thanks Danny.

cheng ai Ling ⭐⭐⭐⭐⭐

Tukar wind screen kat A Plus Windscreen.. good service & workmanship…

mazuki saleh ⭐⭐⭐⭐⭐

Very recommended shop for those who wanna replace/change their windscreen/window. Look for guy name Man, very attentive to customers

Amir Johari ⭐⭐⭐⭐⭐

Baca Juga: 11 Kedai Cermin Kereta Shah Alam Terbaik

Jadi, itulah cerita aku pasal Kedai Cermin Kereta Cheras.

Harap korang dapat dapat info yang berguna dari artikel ni. Kalau korang ada masalah cermin kereta, jangan risau sebab Kedai Cermin Kereta Cheras memang jadi pilihan terbaik.

Harga dia memang murah gila, kerja cepat siap, dan service memang mantap.

Diorang punya friendly level, memang boleh cakap campur-campur bahasa. Memang senang je nak deal dengan diorang.

Jadi, jangan tunggu lama-lama lagi. Kalau korang ada cermin kereta rosak atau nak pasang cermin kereta baru, terus je ke Kedai Cermin Kereta Cheras.

Confirm korang takkan menyesal.

Jangan lupa share cerita ni dengan kawan-kawan korang yang ada masalah cermin kereta.

Bagi diorang tahu yang Kedai Cermin Kereta Cheras ni memang best gila. Takkan korang nak simpan je info ni untuk diri sendiri, kan?

Okaylah, tu je cerita aku kali ni. Harap korang dapat manfaat dari info yang aku kongsi.

Selamat memperbaiki cermin kereta dan semoga perjalanan korang jadi lebih selesa selepas ni. See you in the next article!

Leave a Reply