Senarai Kedai Cermin Kereta Kuala Lumpur Paling Best

Posted on

Kedai Cermin Kereta Kuala Lumpur merupakan topik yang menarik untuk dibahas. Dalam artikel ini, kita akan melihat beberapa kedai cermin kereta terbaik di Kuala Lumpur yang menawarkan harga yang murah, kerja yang cepat, dan servis yang mantap. Bagi mereka yang mengalami masalah cermin kereta rosak atau ingin memasang cermin baru, kedai-kedai ini adalah tempat terbaik untuk anda pergi.

Jadi, bagi anda yang menghadapi masalah cermin kereta rosak atau ingin memasang cermin kereta baru, jangan ragu untuk mengunjungi kedai-kedai cermin kereta terbaik di Kuala Lumpur ini. Percayalah, anda pasti akan puas dengan hasilnya. Jangan lupa untuk berkongsi artikel ini dengan rakan-rakan anda yang menghadapi masalah yang sama.

Kedai Cermin Kereta Kuala Lumpur

Kedai Cermin Kereta Kuala Lumpur adalah destinasi terbaik bagi pemilik kenderaan yang memerlukan perkhidmatan berkaitan cermin kereta. Pekerja di kedai ini, sebagai subjek utama, terlatih untuk memberikan pelbagai predikat melalui penjualan, pemasangan, dan pembaikan cermin kereta.

Objek utama yang disediakan adalah cermin kereta berkualiti tinggi yang sesuai dengan pelbagai jenis kenderaan. Kedai Cermin Kereta Kuala Lumpur dikenali dengan reputasi kukuh dalam industri ini, menjadikannya destinasi pilihan bagi mereka yang mengutamakan kualiti dan keberkesanan cermin kereta untuk kenderaan mereka.

1. Windscreen Specialist Wind Auto Windscreen Sdn Bhd @ Klang Lama

Windscreen Specialist Wind Auto Windscreen Sdn Bhd @ Klang Lama
Kedai Cermin Kereta Kuala Lumpur Windscreen Specialist Wind Auto Windscreen
AlamatKs 6, 4, Jln Klang Lama, Taman Evergreen Batu, 58100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/pc3hxGxpbuKJJ57e6
Jam BukaIsnin – Ahad (10.00 am – 07.00 pm)
Telefon+60 17-514 2226
FacebookWind Auto Windscreen Sdn Bhd Jalan Klang Lama, Kuala Lumpur.
Review Google : 4.5 ⭐⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

good service..cepat

Zulhilmi Shariff ⭐⭐⭐⭐⭐

Came here for windscreen replacement. The job was done fast, instruction were told to remove tape next day.

Alex Ngoh ⭐⭐⭐⭐⭐

Service terbaik !!! Cepat siap tak perlu tunggu sampai setengah hari, hanya beberapa jam sahaja. Staff juga very friendly. Recommended. TQSM !

Iswa Munirah ⭐⭐⭐⭐⭐

2. Setapak Premier Auto Glass Sdn Bhd

Setapak Premier Auto Glass Sdn Bhd
Kedai Cermin Kereta Kuala Lumpur Setapak Premier Auto Glass
AlamatNo. 430 & 432, Jalan Pahang, Setapak, 53300 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/capUEkSYobiYfckM8
Jam BukaIsnin – Ahad (08.30 am – 06.00 pm)
Telefon+60 19-280 7062
FacebookSetapak Premier Auto Glass Malaysia
Review Google : 4.7 ⭐⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

I bring my Sharan for windshield replacement today and it was done less than an hour! Superb. Friendly staffs. Thumbs up👍.

Tarmizi Rahman ⭐⭐⭐⭐⭐

Fast service, and very helpful. Just changed my nissan grand livina windscreen, easy process to claim insurance

salim danish⭐⭐⭐⭐⭐

Good job and fast work. Thanks to Mr Sum. Everything deal via WhatsApp and just bring car in and done around 1 hour plus. Good job

Subaru with Kuhan Raj ⭐⭐⭐⭐⭐

3. DW Windscreen Sdn. Bhd.

DW Windscreen Sdn. Bhd.
Kedai Cermin Kereta Kuala Lumpur DW Windscreen
Alamat36, Persiaran Segambut Tengah, Taman Segambut, 51200 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/AV13FtkZvSmoFTLV6
Jam BukaIsnin – Ahad (09.00 am – 06.00 pm)
Telefon+60 3-6259 9221
FacebookDW Windscreen
Review Google : 4.8 ⭐⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

Boss also gave me tips on way forward and estimated time the repairs will last etc. Awesome service and thank you for your kindness!

Jake Goh ⭐⭐⭐⭐⭐

Very responsive customer service. They actually got my insurance information needed done even before I sent my car to change car windscreen via WhatsApp.

Teck Kang Poh ⭐⭐⭐⭐⭐

Ulasan

Ulasan ⭐⭐⭐⭐⭐

4. Dr Cermin KL Setapak

Dr Cermin KL Setapak
Kedai Cermin Kereta Kuala Lumpur Dr Cermin KL Setapak
AlamatLot W.P, 97, Jalan Pahang, Titiwangsa, 53000 Kuala Lumpur, Federal Territory of Kuala Lumpur, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/FZpEL5D5yeJXKq7U6
Jam BukaIsnin – Ahad (09.00 am – 06.00 pm)
Telefon+60 16-338 5684
FacebookDr Cermin KL – Fairdeal Auto Cares & Windscreen Services
Review Google : 4.7 ⭐⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

Shop for replacing car windscreen in the area. Easy to find. Service is quite fast and staff are customer friendly.

Shanoor CD ⭐⭐⭐⭐

Very fast and high quality service. The people there are all very friendly. They also provide advice on things that I need to change for my car.

Abdullah Zubair ⭐⭐⭐⭐⭐

Tip top service. David Chang is a wonderful person to interact with.

Gulshan ⭐⭐⭐⭐⭐

5. Dr Cermin

Dr Cermin
Kedai Cermin Kereta Kuala Lumpur Dr Cermin
AlamatNo.80, Jalan 10/118b, Desa Tun Razak, 56000 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/KwHg8j5jN8WJ3fVj9
Jam BukaIsnin – Ssabtu (09.00 am – 06.00 pm)
Telefon+60 12-356 6732
FacebookDr Cermin Sdn Bhd 车镜e生
Review Google : 4.4 ⭐⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

Mudoh baso sene kiro

hafiz abdullah ⭐⭐⭐⭐⭐

They don’t have ready window for my car so one of the staff manager drive his car to get the stock from supplier

Cher En (Cheren) ⭐⭐⭐⭐⭐

Had star crack on my wind screen. Steven got it done within 45 minutes. Professional both on public relation and workmanship.

kah mun ⭐⭐⭐⭐⭐

6. Chua Brothers Windscreen Specialist Sdn Bhd

Chua Brothers Windscreen Specialist Sdn Bhd
Kedai Cermin Kereta Kuala Lumpur Chua Brothers Windscreen Specialist
Alamat133-G, Jln Aminuddin Baki, Taman Tun Dr Ismail, 60000 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/CkVHCUR4zP9B9kYY9
Jam BukaIsnin – Sabtu (09.00 am – 06.30 pm)
Telefon+60 16-221 9991
FacebookChua Brothers Windscreen Specialist Sdn Bhd
Review Google : 4.4 ⭐⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

Good service dan murah

Mus Ismail ⭐⭐⭐⭐⭐

Rear mirror tercabut. Repaired by Abg Bakar. Fast, efficient & friendly too! Thanks!

Athrawk ⭐⭐⭐⭐⭐

The staff very polite and good service
Very convenient for me to replace the windscreen under insurance

Chris Chia ⭐⭐⭐⭐⭐

7. Dr. Cermin Enterprise

Dr. Cermin Enterprise
Kedai Cermin Kereta Kuala Lumpur Dr. Cermin Enterprise
Alamat13-G-2, Jalan Perdana 6/6, Pandan Perdana, 55300 Kuala Lumpur, Selangor, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/sN6hanBsQx9s4HNP9
Jam BukaIsnin – Sabtu (09.00 am – 07.00 pm)
Telefon+60 3-9284 6133
FacebookDr Cermin Sdn Bhd 车镜e生
Review Google : 4.4 ⭐⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

Good Service. Bos pon bg layanan baik

ROSLAN JAMIN ⭐⭐⭐⭐⭐

Tempat yg selesa dan mudah utk menukar cermin kereta kerana kurang pelanggan,mengambil masa hanya 1 jam menunggu shj.

Farizal Abd Aziz ⭐⭐⭐⭐⭐

Terbaik, tukar cermin pecah cepat pantas harga berpatutan.

Syl Mee ⭐⭐⭐⭐⭐

8. Dr Cermin

Dr Cermin
Kedai Cermin Kereta Kuala Lumpur Dr Cermin
AlamatNO.23, JALAN PANDAN PRIMA 1, DATARAN PANDAN PRIMA Ampang, 55100 Kuala Lumpur, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/xmFM4usdbxZxLpjX7
Jam BukaIsnin – Sabtu (09.00 am – 06.00 pm)
Telefon+60 12-297 8228
Facebook
Review Google : 3.8 ⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

Very friendly and helpful
Fast response on wasap..
Recommended.. good service

Anjilina Visuvasam ⭐⭐⭐⭐⭐

Very trusted car window glass replacement establishment… consider the job done price is no issue..

NorRazalli ⭐⭐⭐⭐⭐

cun settel tukar

Nik Amina Assalihah ⭐⭐⭐⭐⭐

9. Rampai Auto Windscreen

Rampai Auto Windscreen
Kedai Cermin Kereta Kuala Lumpur Rampai Auto Windscreen
Alamat12, Jalan Rampai Niaga 2, Medan Rampai Niaga, 53300 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/Z4BURi7uPKeizmCA6
Jam BukaIsnin – Sabtu (09.30 am – 06.00 pm)
Telefon+60 12-538 7954
FacebookRampai Auto Windscreen
Review Google : 5.0 ⭐⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

Service yg diberikan sgt terbaik! Mr Fahmi sgt friendly & jujur. Urusan claim menjadi mudah. Byk ilmu & tips juga dikongsi. Highly recommended!

mohd nazri mahasan ⭐⭐⭐⭐⭐

Dua kali datang sini buat cermin, kerja kemas dan professional. Staff explain sangat detail. Layanan service memang terbaik 👍🏻

Fahreez Afendi ⭐⭐⭐⭐⭐

Service terbaik! Layanan terbaik and cepat. Boss dan staff sporting habis🤝🏻. Fully recommended! 5⭐️

Amirul Hafiz Roslan ⭐⭐⭐⭐⭐

10. Dolwa Auto Glass Sdn Bhd

Dolwa Auto Glass Sdn Bhd
Kedai Cermin Kereta Kuala Lumpur Dolwa Auto Glass
Alamat42, Persiaran Segambut Tengah, Segambut, 51200 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/JBoVugfCEGAsWr29A
Jam BukaIsnin – Sabtu (09.00 am – 06.00 pm)
Telefon+60 3-6252 8133
FacebookDolwa Auto Glass Sdn Bhd
Review Google : 4.4 ⭐⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

Beli cermin keto

MUHAMMAD AIMIN BIN MIHD ARIFFIN ⭐⭐⭐⭐⭐


Friendly and good customer service.

Fauzank Kastaman ⭐⭐⭐⭐

you can find cars front, side ,back glass and mirror here..

KARLJEBAT MANSOR ⭐⭐⭐⭐⭐

11. CW Auto Glass Car Services

CW Auto Glass Car Services
Kedai Cermin Kereta Kuala Lumpur CW Auto Glass Car Services
Alamat32-34, Jalan Pandan Indah 1/20, Pandan Indah, 55100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/mhqatrXH6bUdXFRj8
Jam BukaIsnin – Sabtu (09.00 am – 05.00 pm)
Telefon+60 12-202 2498
FacebookCw Auto Glass Car Services
Review Google : 4.4 ⭐⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

Returning customer. All staff are very friendly & helpful. Great workmanship & after sale service. Kudos to all CW Auto Glass Car Services! Highly recommended!

Amri Tadeschoy ⭐⭐⭐⭐⭐

Easy and smooth windscreen replacement process here. Neat job. Shop also provided me a replacement car so I can go back to office/home while waiting their job to be completed.

Dzul Ada D ⭐⭐⭐⭐⭐

Good service. The cheapest car glass claim in the town. They provide original with 5 years warranty. Make sure to bring your complete documents for claim.

Madie ⭐⭐⭐⭐⭐

Selain daripada kedai-kedai diatas, berikut ni senarai kedai cermin kereta di sekitar Kuala Lumpur

Cover kedai Cermin kereta Cheras GeraiAuto

9 Kedai Cermin Kereta Cheras Terbaik

Kedai Cermin Kereta Cheras terbaik termasuk 9. A Plus Windscreen Sdn Bhd (Balakong) 8. Windscreen HS Windscreen Panel Workshop 7. […]
Cover kedai Cermin kereta Setapak GeraiAuto

5+ Kedai Cermin Kereta Setapak

Kedai Cermin Kereta Setapak terbaik termasuk 6. D & G Windscreen Supplies Sdn Bhd 5. NS Auto Glass 4. A […]
Cover kedai Cermin kereta Pandan Indah GeraiAuto

Top 5 Kedai Cermin Kereta Pandan Indah Paling Best

Apabila mencari kedai cermin kereta yang terbaik dan terpercaya di Pandan Indah, Kuala Lumpur, pastikan Anda mempertimbangkan senarai ini. Kedai-kedai […]
Cover kedai Cermin kereta Kepong GeraiAuto

Top 6 Kedai Cermin Kereta Kepong Paling Best

Masih mencari Kedai Cermin Kereta Kepong yang dapat dipercayai untuk memenuhi keperluan cermin kereta anda? Jangan risau lagi! Dengan masalah […]

Untuk cadangan kedai automotif lain di Kuala Lumpur, sila baca: Senarai Kedai Automotif Kuala Lumpur Paling Best

Jadi, itulah cerita aku pasal Kedai Cermin Kereta Kuala Lumpur. Harap korang dapat dapat info yang berguna dari artikel ni. Kalau korang ada masalah cermin kereta, jangan risau sebab Kedai Cermin Kereta Kuala Lumpur memang tempat terbaik untuk korang pergi. Harga dia murah gila, kerja cepat siap, dan service memang top-notch. Diorang punya friendly level, memang boleh cakap campur-campur bahasa. Memang senang je nak deal dengan diorang.

So, jangan buang masa lagi. Kalau korang ada cermin kereta rosak atau nak pasang cermin kereta baru, straight je ke Kedai Cermin Kereta Kuala Lumpur. Confirm korang puas hati. Jangan lupa share cerita ni dengan kawan-kawan korang yang ada masalah cermin kereta. Kasihan diorang kalau tak tau tempat best macam ni, kan?

Okaylah, sampai di sini je cerita aku. Semoga korang dapat manfaat dari info yang aku kongsi. Selamat memperbaiki cermin kereta dan enjoy perjalanan korang selepas ni tanpa risau pasal cermin kereta pecah. See you in the next article!

Leave a Reply