Top 6 Kedai Cermin Kereta Semenyih Paling Best

Posted on

Kedai Cermin Kereta Semenyih adalah satu dari banyaknya kedai automotif Selangor yang paling best untuk korang cuba!

Hey korang! Aku nak share satu tempat menarik nih, Kedai Cermin kereta Semenyih. Dah pernah dengar tak? Memang best gila tempat ni, aku pun baru je experience sendiri.

Aku punya cermin kereta rosak teruk la, dah pecah berkecai. Mula-mula ingat nak repair mahal gila, tapi lepas tau pasal kedai ni, wah, berbaloi betul!

Kedai ni memang tak besar sangat, tapi penuh dengan pelbagai jenis cermin kereta. Memang puas hati tengok koleksi diorang.

Yang lagi best, harga dia pun affordable beb! Aku tak expect pun dapat harga murah macam tu. Rasa macam tergolek jatuh sebab happy sangat.

Tak hanya tu je, diorang ni pun cepat gila dalam kerja. Aku punya cermin kereta siap pasang dalam masa tak sampai setengah jam je.

Serius, aku pun tak percaya macam tu cepat. Bukan main lagi, diorang punya skill memang padu la.

Yang paling aku suka, diorang punya service memang terbaik. Diorang friendly gila, boleh cakap campur-campur bahasa Melayu dan English.

Memang chill je suasana kat kedai tu. Kalau ada apa-apa soalan pasal cermin kereta, diorang punya staff memang bagi jawapan yang memuaskan hati.

Jadi, korang kalau ada masalah cermin kereta, aku rekomen gila korang pergi ke Kedai Cermin kereta Semenyih ni.

Harga murah, kerja cepat, dan service memang terbaik. Takde la korang pening kepala nak repair cermin kereta lagi.

Lagipun, korang boleh dapat experience yang memang puas hati.

Okaylah, tu je aku nak kongsi pasal Kedai Cermin kereta Semenyih ni.

Jangan lupa share cerita ni dengan kawan-kawan korang yang ada masalah cermin kereta. Trust me, diorang takkan menyesal pergi ke kedai ni.

1. Kedai Cermin Kereta Semenyih Dolwa Auto Glass (Kajang) Sdn. Bhd.

Dolwa Auto Glass (Kajang) Sdn. Bhd.
Kedai Cermin Kereta Semenyih Dolwa Auto Glass (Kajang) Sdn. Bhd.
Alamat11, JALAN P2/19A, Bandar Teknologi Kajang, 43500 Semenyih, Selangor, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/DrgeSUsn2LQaFHp97
Jam BukaIsnin – Sabtu (09.00 am – 04.00 pm)
Telefon+60 3-8727 7288
FacebookDolwa Auto Glass Kajang Sdn. Bhd.
Review Google : 4.6 ⭐⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

A very professional Automobile’s Windscreen installer in semenyih and kajang Area. Speedy and good service. They also deal with insurance claims.

David Lim ⭐⭐⭐⭐⭐

Reasonable price, honest seller and offer great after sale service.

Adly Ar ⭐⭐⭐⭐⭐

Very efficient and affordable. However the waiting place is abit dull.

Jack Wong ⭐⭐⭐⭐⭐

2. Jc Auto Car Accessories (tukar cermin kereta Selangor)

Jc Auto Car Accessories (tukar cermin kereta Selangor)
Jc Auto Car Accessories (tukar cermin kereta Selangor)
AlamatNo13G, Jalan Semenyih Sentral 1, Taman Semenyih Sentral, 43500 Semenyih, Selangor, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/4zV38dFK2GLcjnVK7
Jam BukaIsnin – Ahad (09.00 am – 06.00 pm)
Telefon+60 18-221 7892
FacebookJC AUTO CAR ACCESSORIES
Review Google : 5.0 ⭐⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

Sangat berpuas hati dengan servis yang diberikan. Kerja tangan yang sangat teliti dan cermat. Hasil kerja sangat memuaskan

mcwoss zanin ⭐⭐⭐⭐⭐

Mantapp!! Servis yang sangat bagus!! Dapat menyiapkan semuanya dalam durasi masa seperti yang dijanjikan. Agak pantas dan sangat teliti kerjanya.

Nudhil A.R ⭐⭐⭐⭐⭐

Kualiti kerja yg baik,hasil yg sangat memuaskan serta mesra pelanggan,next project akn ke sini lagi.. recommended 👍

norafidah. shahidi ⭐⭐⭐⭐⭐

3. Wan Seong Auto Service Semenyih

Wan Seong Auto Service
Kedai Cermin Kereta Semenyih Wan Seong Auto Service
AlamatNo 74, Jalan Gembira 2, Taman Gembira, 43500 Semenyih, Selangor, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/ju6j9htTYspUtS9J7
Jam BukaIsnin – Sabtu (09.00 am – 06.00 pm)
Telefon+60 3-8723 1195
FacebookWAN SEONG AUTO
Review Google : 4.4 ⭐⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

Workshop yang bagus. Service kereta proton saga..layanan yg sama rata..xde bias dengan kereta2 mahal..boleh repeat lagi service kt sini

Mohd Amirul Hanif ⭐⭐⭐⭐⭐

Affordable price and very good service.recomended

Arissa Hana ⭐⭐⭐⭐⭐

My honda city is very noisy. They manage to identify the problems quickly and replaced the damaged fan bearing and tyre bearings within few hours.

Joe L ⭐⭐⭐⭐⭐

4. Dr Cermin Semenyih

Dr Cermin
Kedai Cermin Kereta Semenyih Dr Cermin
Alamat4446, Jalan Tan Sri Manikavasagam, Bandar Rinching Seksyen 4, 43500 Semenyih, Selangor, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/y1zWhYu7pLP5KgCz5
Jam BukaIsnin – Sabtu (09.00 am – 06.00 pm)
Telefon+60 12-313 6785
FacebookDr Cermin Sdn Bhd 车镜e生
Review Google : 3.8 ⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

My windscreen cracked and try this workshop to stop the crack from expanding..did it twice with Dr Cermin..didn’t do much good..buat cost only RM80…

Don Darus ⭐⭐⭐⭐⭐

Price of repairs on the high end

Zamani Hussein ⭐⭐⭐⭐⭐

Cracked windscreen replaced within 2hours. Road tax stckers and others put exactly where they were before.

Norizan bin Hashim ⭐⭐⭐⭐⭐

5. DW Windscreen (Kajang) Sdn Bhd Semenyih

Kedai Cermin kereta Semenyih
DW Windscreen (Kajang) Sdn Bhd
Alamat11, JALAN P2/19A, Bandar Teknologi Kajang, 43500 Semenyih, Selangor, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/SQMbHFkh1Yq1RA7P7
Jam BukaIsnin – Sabtu (09.00 am – 04.00 pm)
Telefon
FacebookDW Windscreen Kajang
Review Google : 4.7 ⭐⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

Good, eficient & relatively fast service in getting my car windscreen replaced, including handling insurance claim

Joey Asmat ⭐⭐⭐⭐⭐

Repair cermin kereta windscreen crack .. Service terbaik.. cari Cheng kalau tak silap nama dia .. nak tukar cermin kereta dan claim insurance pun boleh

John Wick ⭐⭐⭐⭐⭐

Ulasan

Ulasan ⭐⭐⭐⭐⭐

6. Windscreen2U Semenyih

Windscreen2U
Kedai Cermin Kereta Semenyih Windscreen2U
Alamat6, Jalan Signature Industrial Park 2, Jln Bangi Lama, 43000 Semenyih, Selangor, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/GU1jA1m4QEGYfF8X9
Jam BukaIsnin – Ahad (09.00 am – 05.30 pm)
Telefon+60 12-952 2623
FacebookWindscreen2U
Review Google : 5.0 ⭐⭐⭐⭐⭐

Ulasan:

Terbaik profesional

Khairani Maliki ⭐⭐⭐⭐⭐

Trusted and recommended. Very professional and good handwork. Fast and easy processing, no hanky-panky. Also provide free quality tinted.

Zirul Dragon ⭐⭐⭐⭐⭐

Servis terbaik.. temoat menunggu selesa.. staff yang baik

irham arshad ⭐⭐⭐⭐⭐

Baca Juga: 9 Kedai Cermin Kereta Ipoh Terbaik

So, cerita aku pasal Kedai Cermin kereta Semenyih dah sampai ke penghujung.

Aku harap korang dapat dapat info yang berguna dari artikel ni.

Kalau korang ada masalah cermin kereta, jangan risau sebab Kedai Cermin kereta Semenyih memang tempat terbaik untuk korang pergi.

Harga dia affordable gila, kerja cepat siap, dan service pun mantap.

Diorang friendly gila, boleh cakap macam-macam bahasa. Memang senang je nak berkomunikasi dengan diorang.

So, jangan tunggu lama-lama lagi.

Kalau korang ada cermin kereta rosak atau nak pasang cermin baru, terus je ke Kedai Cermin kereta Semenyih ni. Confirm korang takkan menyesal.

Jangan lupa jugak share cerita ni dengan kawan-kawan korang yang ada masalah cermin kereta.

Kasihan diorang kalau tak tau tempat best macam ni, kan?

Okaylah, sampai di sini je cerita aku. Semoga korang dapat manfaat dari info yang aku kongsi.

Selamat memperbaiki cermin kereta dan enjoy la perjalanan korang selepas ni tanpa masalah cermin kereta yang bermasalah.

See you in the next article!

Leave a Reply