11 Kedai Tayar Kuantan Best

Posted on

Kedai Tayar Kuantan Terbaik termasuk 11. YS Tyre Service Center 10. Kingsoon Tyre & Battery Sdn Bhd 9. MK Tyre Service…

Hey guys, ada berita best untuk korang semua, terutamanya yang stay dekat Kuantan ni! Kali ni kita nak cerita pasal Kedai Tayar Kuantan yang paling recommended.

Kalau korang punya tayar kereta dah tanda-tanda nak tukar, jangan risau sebab kat Kuantan ni memang ada banyak kedai tayar yang boleh korang pilih.

Tapi, pilih kedai tayar pun kena pandai-pandai jugak, kan? Nak yang murah tapi taknak kompromi kualiti.

Kali ni kita akan share beberapa kedai tayar yang terbaik dan memang dikatakan paling puas hati oleh pelanggan-pelanggan yang pernah singgah.

Tak kisah la korang pakai kereta sedan ke, SUV ke, atau pick-up truck ke, semua ada tempat untuk tukar tayar yang sesuai.

Ada kedai yang menawarkan pelbagai jenama tayar dan saiz mengikut bajet korang. Jadi, tak payah lah risau tentang nak keluar duit banyak sangat.

.Jom kita mulakan 11 Kedai Tayar Kuantan Terbaik!

1. Tyre Masters Sdn. Bhd

Tyre Masters Sdn. Bhd
Tyre Masters Sdn. Bhd
AlamatA2068-2070, 25300 Kuantan Pahang, Jalan Beserah, East Coast Garden, 25300 Kuantan, Pahang, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/o5t2MJf7SJxQLEqe9
Jam BukaIsnin – Sabtu (08.30 am – 06.30 pm)
Telefon+6095177609
FacebookTyre Master Sdn.Bhd.
Website
Review Google : 4.1 ⭐⭐⭐⭐⭐

Berikut Ulasan Kedai Tayar Kuantan Tyre Masters Sdn. Bhd :

Good price..best service..tq

yap yoon fook ⭐⭐⭐⭐⭐

Perkhidmatan diberikan MMG terbaik dan ada pilihan antara nya tayar,rim dan perbaikan kenderaan

Nizam Mustapar ⭐⭐⭐⭐⭐

Good experience service my car for balancing & wheel alignment. Keep it up!

Amir Hakim ⭐⭐⭐⭐⭐

2. C One Tyre Service Sdn Bhd

C One Tyre Service Sdn Bhd
C One Tyre Service Sdn Bhd
AlamatJalan Networks B28,TAMAN MEDAN Mahsyur Jalan IM2, Pahang, 25200 Kuantan, Pahang, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/M5yFtP74xcumVcDW6
Jam BukaIsnin – Sabtu (09.00 am – 06.30 pm)
Telefon+60169676666
FacebookC One Tyre Service Sdn Bhd -Wong Ah Jang
Websitegoodyear.com
Review Google : 4.1 ⭐⭐⭐⭐⭐

Berikut Ulasan Kedai Tayar Kuantan C One Tyre Service Sdn Bhd :

Among the best and reliable shop in town to sent your car for wheel service and change tyres. The staff are very responsive, responsible, and thorough with their job.

Nor Azam Kamaruzaman ⭐⭐⭐⭐⭐

Install Ultra Racing. Service terbaik. Penerangan yang jelas.

Muhammed Soffiq Saripin ⭐⭐⭐⭐⭐

Kena scam wey kedai ni.. bahaya siapa tak nasib baik..

q n ⭐⭐

3. Soon Tyre and Services

Soon Tyre and Services
Soon Tyre and Services
AlamatA 109, Jalan Paya Tiga, 25200 Kuantan, Pahang, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/JgmiXKFLyYtWUZKHA
Jam BukaIsnin – Ahad (09.00 am – 07.00 pm)
Telefon+60179311211
FacebookSoon Tyre & Service Centre
Website
Review Google : 4.4 ⭐⭐⭐⭐⭐

Berikut Ulasan Kedai Tayar Kuantan Soon Tyre and Services :

Since I didn’t know what tyre brand is good for Perodua Viva, I let them decide since they are professional in their field. Glad I did that. They did superb work.

Nur Adlina Khazali ⭐⭐⭐⭐⭐

Good service, harga boleh nego…mekanik berpengalaman dan responsible

Mohd Ryan lee ⭐⭐⭐⭐⭐

Harga berpatutan..servis terbaik..puas hati

Mzul Azmie ⭐⭐⭐⭐⭐

4. Kedai Tayar TayarPro Kuantan

Kedai Tayar Kereta Kuantan Kedai Tayar TayarPro Kuantan
Kedai Tayar Kuantan Kedai Tayar TayarPro Kuantan
AlamatB68, Jalan Gambang, Taman Guru, 25150 Kuantan, Pahang, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/vFLSDB94rH77h13E6
Jam BukaIsnin – Ahad (09.00 am – 07.00 pm)
Telefon+60179802600
FacebookPerkhidmatan Tayar Pro
Website
Review Google : 4.7 ⭐⭐⭐⭐⭐

Berikut Ulasan Kedai Tayar Kuantan Kedai Tayar TayarPro Kuantan :

Setakat ni semua ok. Good service! Rating ⭐⭐⭐⭐⭐ will repeat again kalau ada masalah.. suggested place to my family & friend.. tq! 👍

Ami- Ra ⭐⭐⭐⭐⭐

Came to change tyre. The owner provided explanation on choices of tyre according to your budget and needs. They have a waiting room with air conditioner for the customer.

Umi Kalsyum ⭐⭐⭐⭐⭐

Did my own research in this tyre shop and came to give it a try. Good service and consider one of the cheapest tyre changing shop around in Kuantan.

chan siaolee ⭐⭐⭐⭐⭐

5. Yamotor Tyre Service Sdn.Bhd

Yamotor Tyre Service Sdn.Bhd
Yamotor Tyre Service Sdn.Bhd
AlamatLOT 34, SEK.22, Jalan Teluk Sisek, 25000 Kuantan, Pahang, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/NeLfXemPofp5kq42A
Jam BukaIsnin – Sabtu (08.00 am – 06.00 pm)
Telefon+6095162914
FacebookYamotor Tyre Service
Website
Review Google : 4.3 ⭐⭐⭐⭐⭐

Berikut Ulasan Kedai Tayar Kuantan :

Good service. Big shop & price is reasonable. Staff are experiemce & friendly – gave good recommendation.
Did tyre alignment – result was good 👍

Zamani Ar ⭐⭐⭐⭐⭐

Good place to have your alignment and balancing of tyres and you can negotiate a good price for tyres n rims as well. My regular place for my cars tyres service.

Baskaran Mahadavan ⭐⭐⭐⭐

Service FAST n RELIABLE. Best tyres shop in kuantan.

Camrol Afz1 ⭐⭐⭐⭐⭐

6. Jukie Tyre & Auto Service

Jukie Tyre & Auto Service
Jukie Tyre & Auto Service
AlamatA207, Lorong Pandan Makmur 2, Taman Pandan Damai, 25150 Kuantan, Pahang, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/1LEsXMSHghHGgAJN7
Jam BukaIsnin – Sabtu (11.00 am – 11.00 pm)
Telefon+60145003570
FacebookJukiE TyrEs & auto service
Websitejukie tyre auto service.business.site
Review Google : 4.3 ⭐⭐⭐⭐⭐

Berikut Ulasan Kedai Tayar Kuantan :

Service terbaik👍👍.
Bos pun ramah mesra.
Hidup juki tyre🤲
Hehe

Maliki Rudin ⭐⭐⭐⭐⭐

Good services n open late hour

Kamal Ariff ⭐⭐⭐⭐⭐

Bnyak pilihan rim sport dan tayar berbagai jenis dengan harga yg berpatutan.
Disamping itu ade juga menyediakan perhidmatan membaik pulih kenderaan..so jom ke sana..

Jafri Shamsuri ⭐⭐⭐⭐⭐

7. Fendy Auto Tyre

Fendy Auto Tyre
Fendy Auto Tyre
AlamatB-2, Lorong Pandan Perdana 1/2, Taman Pandan Perdana, 25150 Kuantan, Pahang, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/EeWx8vffcJu4Yc3aA
Jam BukaSabtu – Khamis (10.00 am – 06.45 pm)
Telefon+60139228825
FacebookFendy Auto Tyre
WebsiteFendy Auto Tyre.site
Review Google : 4.3 ⭐⭐⭐⭐⭐

Berikut Ulasan Kedai Tayar Kuantan Fendy Auto Tyre :

Service agak ambil masa tapi berbaloi. Harga berpatutan.

Shah Rahman ⭐⭐⭐⭐⭐

Pekerja berpengalaman, workshop bersih, bilik menunggu kondusif. bayaran boleh cash, online transfer n ansuran. Milik bumiputera. (Gambar bilik menunggu)

Hilmi Hanafiah ⭐⭐⭐⭐

Baru lepas tukar rear bearing. Bearing dah beli siap kat KL, so dtg utk upah tukar shj. RM70 utk upah. Pomen cekap 👍🏼

Mr Hakim ⭐⭐⭐⭐⭐

8. CS Kuantan Tyre Service Centre

CS Kuantan Tyre Service Centre
CS Kuantan Tyre Service Centre
AlamatA-325,Taman Sri Setali Intan, Jalan Air Putih, 25300 Kuantan, Pahang, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/tDGsBVxt3sdpTNeW8
Jam BukaIsnin – Ahad (08.30 am – 06.30 pm)
Telefon+6095684788
FacebookCS Kuantan Tyre Service Centre 关丹忠诚轮胎服务中心
Website
Review Google : 4.4 ⭐⭐⭐⭐⭐

Berikut Ulasan Kedai Tayar Kuantan CS Kuantan Tyre Service Centre :

Harga yang berpatutan, tyre yang berkualiti, service sangat baik tiktok👍

Nasaruddin Abu Kassim ⭐⭐⭐⭐⭐

Barang sangat ok.. harga sangat baik.. servis sangat baik..

Muhammad Ayub ⭐⭐⭐⭐⭐

Reasonable price, high technical level, friendly service👍

林子斌 ⭐⭐⭐⭐⭐

9. MK Tyre Service

MK Tyre Service
MK Tyre Service
Alamat10/32916, Jalan Semambu, Kawasan Perindustrian Semambu, 25350 Kuantan, Pahang, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/Uft7w2kgmm42HBo26
Jam BukaIsnin – Sabtu (09.30 am – 07.00 pm)
Telefon+60169513133
FacebookMK Tyre & Auto Service
WebsiteMK TYRE & AUTO SERVICE
Review Google : 4.5 ⭐⭐⭐⭐⭐

Berikut Ulasan Kedai Tayar Kuantan MK Tyre Service :

servis baikkk,harga kena hati² sikit…sbb ada masa berubah² wlaupun servis yg sama..😅

Shah Shahril ⭐⭐⭐⭐⭐

This tyre shop really2 good. Explained to me in detail and offer me reasonable yet cheaper price compare to others.

latiff iqramie muhamad zaki ⭐⭐⭐⭐⭐

Kedai tayar terbaik,staff peramah belake,harga berpatutan,aligment terbaik,kerja teliti dan kemas,cuma time ramai org kena sabar ckit..mantap👍👍👍

MAT LAMIN ⭐⭐⭐⭐⭐

10. Kingsoon Tyre & Battery Sdn Bhd

Kingsoon Tyre & Battery Sdn Bhd
Kingsoon Tyre & Battery Sdn Bhd
Alamat11, 13, 15, Jalan Tanah Putih, Tanah Putih, 25100 Kuantan, Pahang, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/98G98a7MJUjxuGEP9
Jam BukaIsnin – Sabtu (09.00 am – 06.30 pm)
Telefon+6095135643
FacebookKingSoon Tyre & Battery
WebsiteKingsoon Tyre & Battery Sdn Bhd
Review Google : 4.1 ⭐⭐⭐⭐⭐

Berikut Ulasan Kedai Tayar Kuantan Kingsoon Tyre & Battery Sdn Bhd :

Affordable price and have numbers of choices of tyres

Siti norhafiza Razali ⭐⭐⭐⭐⭐

Good tyre
Toyo performance 👍✅
Price range good area Ktn ✌✅

Eady Hans ⭐⭐⭐⭐⭐

Nice garage. Repair bearing here.

Ijat HardLock ⭐⭐⭐⭐⭐

11. YS Tyre Service Center

YS Tyre Service Center
YS Tyre Service Center
AlamatNo. A119Jalan Bukit Setongkol, Pahang, 25200 Kuantan, Malaysia
Mapshttps://goo.gl/maps/E34xrCeBFPEFoTi5A
Jam BukaIsnin – Sabtu (09.00 am – 06.30 pm)
Telefon+6095159963
FacebookYS Tyre Service Center
Website
Review Google : 4.1 ⭐⭐⭐⭐⭐

Berikut Ulasan Kedai Tayar Kuantan YS Tyre Service Center :

Good service n prices are reasonable.

Chua Ah Ng ⭐⭐⭐⭐⭐

Kalau nak kena ketuk, datang la sini. Hantar kereta sebab lain. Lain dibuatnya.

Truekep ⭐⭐⭐⭐⭐

First time been here and it will be my last time … Just a simple tyre repair which normally takes at most 30 minutes …

J1N1 ⭐⭐

Baca Juga: Kedai Aksesori Kereta Melaka Terbaik

Jadi, itulah beberapa Kedai Tayar Kereta terbaik di Kuantan yang korang boleh pertimbangkan untuk membeli tayar baru atau membaiki tayar lama korang.

Setiap kedai mempunyai kelebihan dan keistimewaan masing-masing, jadi pilihlah yang paling sesuai dengan bajet dan keperluan korang.

Jangan lupa juga untuk selalu periksa tekanan angin dan keadaan tayar korang secara berkala.

Sekali sekala, boleh lah singgah ke kedai tayar untuk membuat pemeriksaan keselamatan. Setitik usaha, tetapi banyak manfaat yang korang dapat.

So, bagi korang yang tinggal di Kuantan atau kawasan sekitarnya, jangan ragu-ragu untuk mengunjungi salah satu Kedai Tayar Kereta yang terbaik di atas.

Leave a Reply