Top 11 Kedai Tinted Ipoh Paling Best

Posted on

Mencari Kedai Tinted Ipoh yang paling best bukanlah satu perkara yang mudah. Setiap pemilik kereta ingin memastikan tinted yang dipasang adalah berkualiti tinggi dan sesuai dengan keperluan mereka.

Dalam artikel ini, kami akan mengenalpasti masalah yang sering dihadapi oleh mereka yang mencari Kedai Tinted Ipoh, mengagitatkannya dengan cabaran-cabaran yang mungkin dihadapi, dan memberikan penyelesaian dengan menyenaraikan Top 11 Kedai Tinted Ipoh yang perlu anda pertimbangkan.

Teruskan membaca untuk mendapatkan panduan lengkap mengenai tempat terbaik untuk meninted kereta anda di Ipoh.

1. Kedai Tinted Ipoh ILumey Malaysia

Kedai Tinted Ipoh
Kedai Tinted Ipoh ILumey Malaysia
AlamatNo 28, 30 & 32, Persiaran Kuala Kangsar 1, Taman Wing Onn, 30010 Ipoh, Perak, Malaysia
Mapshttps://maps.app.goo.gl/2tEqR3tUAe61q2Mr6
Jam BukaIsnin – Sabtu (09.30 am – 06.30 pm)
Telefon+60165992732
FacebookILumey Ipoh – HQ
Review Google : 4.9 ⭐⭐⭐⭐

Berikut ulasan Kedai Tinted Ipoh:

Bagi sesiapa yg nak pasang tinted yg berkualiti, trusted dan workmanship yg terbaik boleh datang ke Ilumey Ipoh. Pekerja yg sangat cermat dan teliti, Bryan (boss ILumey) dan his wife, Cherie juga sangat baik. Highly recommended untuk siapa yg nak dtg pasang tinted dan PPF. 5 star for ILumey Ipoh 👍👍👍👍👍

ZUL-KIFLI HUSSIN⭐⭐⭐⭐⭐

Install tinted and make coating here, staff super friendly and do the work properly and nice! Will come and repeat again soon!

Muhammad Nur Adzim ⭐⭐⭐⭐⭐

Installed car tint here. Good package offered by Mr Bryan and job well done by his team. Highly recommended.

Yugesh Rao ⭐⭐⭐⭐⭐

2. Kedai Tinted Ipoh UV Kool Tint

UV Kool Tint Ipoh
Kedai Tinted Ipoh UV Kool Tint
Alamat33, Jalan Kledang Raya 18, Taman Alkaff, 30100 Ipoh, Perak, Malaysia
Mapshttps://maps.app.goo.gl/oiU2NrbxY88J5sPc6
Jam BukaIsnin – Ahad (10.00 am – 07.00 pm)
Telefon+60133032944
FacebookUV Kool Tint Ipoh
Review Google : 4.5 ⭐⭐⭐⭐

Berikut ulasan Kedai Tinted Ipoh:

Pemasangan Tinted kereta yang berbaloi…penerangan diberikan dengan jelas dan produk berkualiti..recommended

Musripah Sindin ⭐⭐⭐⭐⭐

Kedai tinted kenderaan yg punyai pelbagai pilihan dengan harga yang berpatutan..cuma staff kena lebih friendly…bagi mereka untuk approach customer..maklum le…kekadang customer dtg dari pelbagai lapisan umur..overall..memey puas hati..the best..ada warranty ye..no worries

Putera yus “Pakyus” ⭐⭐⭐⭐

Servis terbaik, staff mesra, bos pun baik, support kedai bumiputera…dah pasang kt 2 kereta, kualiti sgt baik

Siti Kush ⭐⭐⭐⭐⭐

3. RStation Tint Specialist Ipoh [Tinted Magic Ipoh]

RStation Tint Specialist Ipoh [Tinted Magic Ipoh]
RStation Tint Specialist Ipoh [Tinted Magic Ipoh]
Alamat16, Jalan SCI 1/11 Taman Rekreasi Tambun, 18, Jalan Sci 1/11, Sunway City, 31150 Ipoh, Perak, Malaysia
Mapshttps://maps.app.goo.gl/GkJCzCEt1yQwgBS98
Jam BukaIsnin – Ahad (10.00 am – 07.00 pm)
Telefon+60145460536
FacebookRStation Tint Specialist Ipoh
Review Google : 4.6 ⭐⭐⭐⭐

Berikut ulasan Kedai Tinted Ipoh:

Servis sangat cepat. Kerja kemas. Ada bilik menunggu, ada surau juga. Dapat beri penjelasan dengan baik

Jim Fuko ⭐⭐⭐⭐⭐

Servis terbaik… Tinted murah pulak bole pilih-pilih… HD yang terbaik… Ada diskaun… Ada tempat menunggu, toilet dan surau

Venkasakthee Naghasakthee ⭐⭐⭐⭐⭐

Great place for having your dream full black tinted like limousin 😎

Ehlesu Gaming ⭐⭐⭐⭐⭐

4. Kedai Tinted Ipoh Zal Tint Shop

Zal Tint Shop
Kedai Tinted Ipoh Zal Tint Shop
Alamat58, Laluan Tawas Damai, Anjung Tawas, impiana, 30010 Ipoh, Perak, Malaysia
Mapshttps://maps.app.goo.gl/KVChBj2Hu9BNvkBZA
Jam BukaIsnin – Sabtu (10.00 am – 07.00 pm)
Telefon+60179087661
FacebookZAL TINT SHOP
Review Google : 4.6 ⭐⭐⭐⭐

Berikut ulasan Kedai Tinted Ipoh:

Servis baik..pemasangan nampak kemas..harga berpatutan..harap dpt btahan lama..

Mohd Hafiz ⭐⭐⭐⭐⭐

Kedai terbaik …. Byk pilihan tinted….pekerja pn peramah…mudah pantas….

Pidas Mimie ⭐⭐⭐⭐⭐

Tinted murah tapi Malang Tak dapat buat sebab dah full booked

azim sansudin ⭐⭐⭐⭐

5. M Gard,V Kool Tint Shop Ipoh (Jalan Kuala Kangsar)

M Gard,V Kool Tint Shop Ipoh (Jalan Kuala Kangsar)
M Gard,V Kool Tint Shop Ipoh (Jalan Kuala Kangsar)
AlamatMY Perak Ipoh Ipoh, 163, Jln. Kuala Kangsar, Ipoh Groove30100, Malaysia
Mapshttps://maps.app.goo.gl/sSMgTfLS7jX8g1Eu8
Jam BukaIsnin – Sabtu (09.30 am – 06.00 pm)
Telefon+60125420112
FacebookM Gard
Review Google : 4.4 ⭐⭐⭐⭐

Berikut ulasan Kedai Tinted Ipoh:

Friendly and very helpful staff. Prosea tinted perlu booking kerana banyak kereta dalam job list.

Azril Othman ⭐⭐⭐⭐⭐

Good service and patient to explain every single thing 👍

LAPRILEE ⭐⭐⭐⭐⭐

Recommend place for tinted, nice quality and reasonable price.

Yin Jet Chan ⭐⭐⭐⭐⭐

6. Tinted Mudah Alih, Accessories, Bodykit

Tinted Mudah Alih, Accessories, Bodykit
Tinted Mudah Alih, Accessories, Bodykit
AlamatMedan Meru Bestari, NO 5, Jalan Meru Bestari A6, Meru, 30200 Ipoh, Perak, Malaysia
Mapshttps://maps.app.goo.gl/7EYWahr4h3oM9EPU6
Jam BukaIsnin – Sabtu (10.00 am – 07.00 pm)
Telefon+60194889289
FacebookWZ Auto Parts – Tinted Mudah Alih Ipoh
Review Google : 4.2 ⭐⭐⭐⭐

Berikut ulasan Kedai Tinted Ipoh:

Kedai tinted, bodykit & accessories…harga berpatutan…servis terbaik..

Karl Ameen ⭐⭐⭐⭐⭐

Harga patut…Kerja pon cepat…Cuma kena buat temujanji sebelum datang…

SiBagong Bontak ⭐⭐⭐⭐⭐

Psg headlamp film..very nice..

Matt Rayz ⭐⭐⭐⭐⭐

7. Raytech Ipoh, Merdeka Garden

Raytech Ipoh, Merdeka Garden
Raytech Ipoh, Merdeka Garden
AlamatMerdeka Garden, 10f, Jalan Labrooy, Taman Idris, 30100 Ipoh, Perak, Malaysia
Mapshttps://maps.app.goo.gl/kMyB3RaHntQ6mVzx8
Jam BukaIsnin – Sabtu (09.30 am – 06.30 pm)
Telefon+60126626846
FacebookRaytech Ipoh, Taman Merdeka
Review Google : 4.6 ⭐⭐⭐⭐

Berikut ulasan Kedai Tinted Ipoh:

Very clean job.. I recommend my 2 friends also to do tint in this shop..

KKV ARTS CREATION ⭐⭐⭐⭐⭐

Servis dan layanan terbaik! Ada ruang selesa & privasi untuk buat kerja sambil menunggu. Kereta lama pun tinted brand yang sama. Alhamdulillah 11 tahun bertahan dan masih elok lagi. Ni tinted kali kedua, kereta lain. 🙂

Fauzana Zainuddin ⭐⭐⭐⭐⭐

Thank you to Eva, and her colleagues for very well managed communication, explanation and suggestion. The workmanship is also perfect.

Chelvi G ⭐⭐⭐⭐⭐

8. 3M AutoFilm Sunfree Tinting Centre Ipoh

3M AutoFilm Sunfree Tinting Centre Ipoh
3M AutoFilm Sunfree Tinting Centre Ipoh
Alamat3, Jalan Kampar, 30250 Ipoh, Perak, Malaysia
Mapshttps://maps.app.goo.gl/nNLsMwjVfWexYZvN9
Jam BukaIsnin – Sabtu (09.30 am – 06.30 pm)
Telefon+6052555808
Facebook
Review Google : 4.4 ⭐⭐⭐⭐

Berikut ulasan Kedai Tinted Ipoh:

highly recommend this shop!

lokwai khoo ⭐⭐⭐⭐⭐

very cozy environmental friendly services,everything is neatly arranged. Definitely recommend to whoever that wanted to do your car

Chin Yee ⭐⭐⭐⭐⭐

Saya sangat puas hati dengan kedai ini stafny semua baik dan workmanship cantik saya memang recemen kedai ini

Nurul Shahida ⭐⭐⭐⭐⭐

9. Tint 2U Ipoh Window Film Specialist

Tint 2U Ipoh Window Film Specialist
Tint 2U Ipoh Window Film Specialist
Alamat132, Jalan Tasek Timur, Taman Tasek Indra, 31400 Ipoh, Perak, Malaysia
Mapshttps://maps.app.goo.gl/QfpQ8BdxpjRUxZWZA
Jam BukaIsnin – Ahad (08.30 am – 07.00 pm)
Telefon+601139586866
FacebookTINT 2U IPOH
Review Google : 4.8 ⭐⭐⭐⭐

Berikut ulasan Kedai Tinted Ipoh:

Cara kerja memang kemas dan pantas.. yg paling penting kene booking dulu.. takde la dok tertunggu tunggu..

AceVenturaJR Ayie ⭐⭐⭐⭐⭐

Nice experience. Price really cheaper but quality also nice. Pls support before promotion ending.

Terry Loh ⭐⭐⭐⭐⭐

Pemilik kedai ni bagus, Semalam saya ada pasang tinted, ada sedikit masalah, dia selesaikan, dia memang orang bertanggungjawab, tak macam kedai lain mereka lepas tangan, saya dah tahu lama pasal tinted ni memang ada risiko, dalam 40 biji kereta Mungkin satu kereta kena, tapi jangan risau Bukan masalah besar, tapi nak cari tauke kedai sebaik ni susah, saya sarankan Datang Kedai ni memang terbaik

Info Percutian ⭐⭐⭐⭐⭐

10. UV Kool Tint Station 18

UV Kool Tint Station 18
UV Kool Tint Station 18
Alamat17, Jalan Pengkalan Utama 2, Taman Pengkalan Utama, 31650 Ipoh, Perak, Malaysia
Mapshttps://maps.app.goo.gl/JDedPMyJvQ5aDbL36
Jam BukaIsnin – Ahad (10.00 am – 07.00 pm)
Telefon+60133032944
FacebookUV Kool Tint Station 18
Review Google : 4.5 ⭐⭐⭐⭐

Berikut ulasan Kedai Tinted Ipoh:

Great service and responsible team! Despite some technical issues, the team handled it well and went all out to resolve the issue.

donald ngo ⭐⭐⭐⭐⭐

Service diberikan sangat memuaskan, harga berpatutan tapi kualiti A++

Maro Wakecik ⭐⭐⭐⭐⭐

Service tip top..kemas..sangat² puas hati.. harga sesuai dengan pakej yg ditawarkan..

Cik Ct Honey ⭐⭐⭐⭐⭐

11. Llumar Ipoh (Life Cool Tint)

Llumar Ipoh (Life Cool Tint)
Llumar Ipoh (Life Cool Tint)
Alamat109, Jln. Kuala Kangsar, 30010 Ipoh, Perak, Malaysia
Mapshttps://maps.app.goo.gl/CGy4JkD3DvERBVFbA
Jam BukaIsnin – Ahad (09.00 am – 06.00 pm)
Telefon+6055061988
Facebook
Review Google : 4.4 ⭐⭐⭐⭐

Berikut ulasan Kedai Tinted Ipoh:

Have my new persona tinted sunscreen fixed here …Mr Jason, the advisor is good at recommendation & friendly….very satisfied with their service & my car is really cooling whenever there is hot weather….. strongly recommended

El KayWhy ⭐⭐⭐⭐⭐

Very knowledgeable sales person & superb quality for the premium grade tinting. U may consider ti’s exceptional quality film if u r looking for xtra comfort & security satisfaction. Highly recommended.

soul dare ⭐⭐⭐⭐⭐

Having my warranty claim at this work shop, professional staff with excellent service!!!

Vincent Huang ⭐⭐⭐⭐⭐

Baca juga : 11 Kedai Aksesoris Kereta Melaka Terbaik

Inilah senarai Top 11 Kedai Tinted Ipoh yang telah kami kongsikan. Kami faham bahawa mencari Kedai Tinted Ipoh yang boleh dipercayai bukan perkara yang mudah.

Namun, melalui artikel ini, kami telah mengenalpasti masalah mencari Kedai Tinted, mengagitatkannya dengan cabaran-cabaran yang mungkin dihadapi, dan memberikan penyelesaian dalam bentuk senarai pilihan teratas.

Kami berharap artikel ini membantu anda membuat keputusan yang bijak dalam melindungi dan memperbaiki kereta anda dengan perkhidmatan tinted yang berkualiti.

Selamat memilih Kedai Tinted Ipoh yang sesuai dengan keperluan anda!

Leave a Reply