Jangka Hayat Bateri Motosikal & Faktor Menentukannya

Posted on

Jangka Hayat Bateri Motosikal secara amnya berbeza-beza dan tergantung dari penggunaanya, teruskan baca artikel supaya korang faham berapa lama Jangka Hayat Bateri Motosikal dan faktor menentukan hayat bateri

Bateri ni memang jadi “jantung” untuk memastikan motor kita boleh hidup dan berfungsi dengan lancar, kan?

Pernah tak mengalami masalah bateri motor lemah atau mati tiba-tiba? Memang rasa tak best, kan?

Bila bateri dah tak kuat, susahlah nak start motor, atau mungkin korang terpaksa cari tumpuan untuk cas bateri.

Bila kita tahu jangka hayat bateri motosikal, kita boleh plan dan ambil tindakan awal-awal supaya tak terkena masalah bateri lemah atau mati yang menyusahkan.

jom kita mula dengan perkongsian mengenai jangka hayat bateri motosikal yang korang patut tahu.

Jangka Hayat Bateri Motosikal

Jangka Hayat Bateri Motosikal
Jangka Hayat Bateri Motosikal

Bateri motosikal tu, macam masa berlaku la atau umur dia sebelum kena tukar dengan bateri baru.

Biasanya, bateri motosikal boleh bertahan antara satu hingga 3 tahun, tapi ada faktor-faktor lain yang boleh jadi punca jangka hayat dia pendek atau panjang.

Selain itu, cara penggunaan motosikal juga mempengaruhi jangka hayat bateri.

Jika motosikal digunakan secara kerap dan untuk perjalanan jarak jauh, bateri akan terpaksa bekerja lebih keras dan mungkin akan bertahan lebih singkat.

Ada la ramai pemilik motor yang tak faham sangat pasal jangka hayat bateri motosikal ni. Dorang selalu fikir bateri tak perlu dijaga kalau motor boleh jalan dengan baik.

Tapi, tau la yang bila bateri motosikal dah mula lemah atau mati, motor tak leh berfungsi macam biasa dah.

Bagaimana Bateri Habis?

Bagaimana Bateri Habis
Bagaimana Bateri Habis

Bateri motosikal mempunyai jangka hayat terhad dan akan terus melemah seiring dengan penggunaan lama.

Jika bateri sudah mencapai had umurnya, ia mungkin tidak dapat menyimpan cas sepenuhnya dan akan cepat habis semasa digunakan.

Bateri Habis dikarenakan asid sulfurik terbongkar. Elektrolit jadi kurang masam dan lebih banyak air.

Lapisan plumbum sulfat meliputi plat bateri dalam setiap sel. Plat berlapis ada permukaan yang kurang luas untuk hasilkan tenaga elektrik.

Pengeluaran arus berkurangan dari waktu ke waktu. Kalau pembuangan berterusan, lebih banyak timbal sulfat tersimpan di atas pinggan.

Pada akhirnya, proses kimia yang hasilkan berhenti berjalan. Bateri boleh jadi tak boleh pulih walaupun dicas lama sekiranya terdapat sulfasi yang teruk.

Baca Juga: Senarai Upah Baiki Kereta Malaysia

Faktor yang Menentukan Usia Bateri

Faktor yang Menentukan Usia Bateri
Faktor yang Menentukan Usia Bateri

1. Cuaca

Cuaca ialah faktor utama jangka hayat bateri kering motosikal.

Aduh, tau tak, bateri ni tak suka sejuk sangat. Kalau korang tak letak moto korang dalam peti ais, insya Allah takde la masalah ni.

Tapi kalau cuaca panas gila pulak, bateri boleh la cepat habis.

So jangan la biar moto korang dok terdedah kat panas selalu kalau nak bateri tahan lama sikit.

2. Penggunaan

Penggunaan
Penggunaan

Orang yang selalu guna motor hari-hari memang boleh tahan lama bateri dia.

Biasalah, motor yang jarang digerakkan, bateri dia tak jaga punya.

Kalau korang jarang naik motor tu, charge bateri sekurang-kurangnya sebulan sekali.

3. Aplikasi

Camne la bateri tu kene charge dalam keta pun memainkan peranan penting gak lah.

Keta lama ni elektrik system dia tak sehebat keta moden la. Kalau keta ko ada byk aksesori, bateri cepat abes la pulak tenaga dia, so dia kene kerja kuat la utk simpan charge je.

4. Sulfasi atau Sulfation

Sulfasi atau Sulfation
Sulfasi atau Sulfation

Sulfasi ni, maksudnya kristal-kristal yang terbentuk kat plet-plet dalam bateri tu.

Sebabnya bateri tak dicaj betul-betul, jadi lah jadi sulfasi ni.

Bila sulfasi ni banyak terjadi, susah la nak caj bateri tu. Last-last, bateri tu tak nak caj langsung dah.

5. Kehilangan Air

Korang jangan main-main dengan bateri ye, sebab dia boleh hilang airnya kalau kena masalah lebihan caj.

Yang ni biasa terjadi pada bateri konvensional je, tak berlaku pada bateri AGM yang jenis tertutup tu. Kalau air dalam bateri terdedah, boleh la terkalis cepat.

Kakisan tu boleh jadi punca litar pintas dan rosakkan bateri. Jadi, untuk bateri biasa, kena jaga air baterinya betul-betul tau.

6. Bateri Kering atau Complete Drain

Kau pernah tak lupa nak tutup lampu kereta sampai bateri kering?

Kalau kau cas semula lepas tu, takde masalah bateri boleh cas sampai 100 peratus straight.

Tapi kalau selalu jadi macam tu, bateri tu jadi pendek nyawa dia sebab setiap kali cas bateri dari kosong sampai 100 peratus, macam kau kena serangan sakit jantung la.

Baca Juga: Jangka Hayat Bateri Kereta & Cara Penjagaannya

itulah tempoh hayat bateri motor, sekarang korang dah tahu betapa pentingnya menjaga bateri motosikal korang dengan baik.

Dengan pengetahuan yang korang dapat, korang boleh jaga bateri korang dengan lebih baik dan panjangkan jangka hayat dia.

bateri motosikal yang berkualiti dan berumur panjang adalah kunci kepada prestasi motor yang baik.

Kalau korang perasan tanda-tanda yang menunjukkan bateri korang dah mula rosak, jangan tunggu lama-lama.

Ambil tindakan segera supaya korang tak terkejut bila motor tak boleh start nanti. Bolehlah cuba cas semula bateri atau tukar bateri yang baru jika perlu.

Kalau ada sebarang soalan atau komen, jangan segan-segan untuk tinggalkan di ruangan komen di bawah.

Leave a Reply